Autobahn

Te koop in Nederland: de F1-auto van Kimi

U zoekt een moderne F1-bolide uit het pre-hybride tijdperk met een strakke livery en een ijskoude ex-coureur? Dan hoeft u niet eens de grens over, want in Houten staat een Lotus E20 uit 2012 op een nieuwe eigenaar te wachten.

Het heeft iets begerenswaardigs en is tegelijkertijd voor de doorsnee burger volledig nutteloos: als particulier een bolide uit de koningsklasse van de autosport kopen. Wie de heftige aanschafprijs neertelt zit nog steeds met de vraag 'wat doe ik vervolgens met mijn maatwerk-racemonster?' Maar praktische bezwaren daargelaten, je zou het al haast doen gewoon omdat het kan. 

Lotus-specialist Van der Kooij biedt een Lotus E20 uit 2012 aan, die als testwagen diende voor de rijders van dat seizoen: Kimi Raikkonen (die in het kampioenschap derde werd) en Romain Grosjean. Er zijn dus geen races mee gereden, maar het is verder wel een volwaardige auto. Nou ja, volwaardig...er zit een klein addertje onder het gras: alles is authentiek aan de auto, alleen ontbreekt een motor. Leverancier Renault wilde niet dat hun 2.4 V8 buiten hun blikveld rond ging zwerven en dus haalden ze de krachtbron er uit. U koopt derhalve een auto die u in uw woonkamer kunt neerzetten en die alleen door een legertje aan duwers is voort te bewegen. De E20 is voorzien van racenummer 9, waarmee Kimi in 2012 rond reed.

Maar als er één auto mooi is voor de show, dan is het wel de Lotus met zijn retro-geïnspireerde zwart-gouden JPS-livery. De 642 kg lichte bolide vol koolstofvezel en titanium heeft de afgelopen jaren in Van der Kooijs showroom in Houten gestaan, maar nu willen ze er van af. Voor 95.000 euro (advertentie) mag hij weg.

Racen

Het is logisch dat Renault de motor voor zichzelf heeft gehouden, je wilt niet dat je tech in de verkeerde handen valt. Gelukkig rijdt de F1 alweer drie jaar met een compleet andere V6-motor rond, waardoor alle geheimen die in een oude race-V8 zaten niet meer per sé geheim hoeven te blijven. Volgens Rainier Vos van Van der Kooij is de kans dan ook groot dat je gewoon bij Renault kunt aankloppen met de vraag of ze nog een paar oude V8's op de plank hebben liggen. De bedragen die hier mee gemoeid zijn zullen niet kinderachtig zijn: 'onlangs stond er in Engeland een oude Formule 1-V8 te koop voor GBP 60.000. Ongeveer hetzelfde bedrag waarvoor de gehele motorloze Lotus te koop is. En zo'n blok heeft ook niet het eeuwige leven.' 

Tel hierbij op dat je een legertje aan gespecialiseerde technici nodig hebt om de auto aan de praat te krijgen en houden, en dat de running costs ook zeker niet mals zijn. Dan wordt meteen helder dat die kleine ton die je voor de auto zelf betaalt slechts het begin is, maar niemand heeft gezegd dat de aanschaf van een oude F1-racer goedkoop is. De keuze is verder aan de koper of hij hem aan het plafond van zijn penthouse wil hangen (klaar voor een ton) of hem ook op track days wil gebruiken om de show te stelen (kosten: ettelijke tonnen).

Robbert Doornbos

Volgens Vos is verder alles aan de auto origineel, afgezien van het stoeltje dat er in zit, dat is van voormalig F1-coureur Robbert Doornbos. 'De zitjes zijn maatwerk, die bleven in Enstone achter. Gelukkig kenden we Robbert die ons graag zijn zitje gaf.'

Mooi werk. Hieronder nog wat epische videobeelden uit 2012, Kimi's comeback-jaar.

Update. De Lotus blijkt onderhuids iets ouder te zijn, wat bij testauto's natuurlijk kan. Het oplettende reaguurdersleger roerde zich, en inderdaad: deze auto heeft geen getrapte neus, zoals de Lotus F1 dat wel had. Ook de diffuser verschilt wezenlijk van de 2012-model, Waarschijnlijk is het een R27-chassis uit 2007, met een nieuwere koets er op.

Reacties

Koning Willy 11-01-17 | 11:18

En je kunt met je ouwe F1 ook niet op iedere trackday terecht. Vanwege het snelheidsverschil wil je niet tussen de Civics rijden, maar vanwege de geluidsnormen mag je alleen op speciale dagen. Je zou de historische grand prix kunnen proberen...

netniet 11-01-17 | 11:42

Als je wat mensen meeneemt die de auto kunnen duwen, kun je dus op die dagen prima doen alsof je Verstappen bent. Nou ja, Jos dan.

Drs. Lampelul 11-01-17 | 11:43

Ik was vorig jaar op Assen bij een race met oudere F1 auto's, dat was echt wel heel tof. Boss GP heet het, best tof. Die bakken janken tenminste nog www.youtube.com/watch?v=Rmxf1v_vb2w

Teleo 11-01-17 | 11:47

Verkeerde auto van de verkeerde coureur.
Not gonna happen if it ain't Verstappen

Teleo 11-01-17 | 11:51

Als ze er 92.500,- afdoen is het een leuke race-seat.

loze stijl 11-01-17 | 12:15

Daar zat ik dus ook aan te denken: mooie basis voor een race-simulator:-)
Full motion platform eronder schermen met een straal van minimaal 180 graden er omheen..
Ja, dat lijkt me wel iets.

Faecesbook 11-01-17 | 15:08

Goedkope anti-roos en anti-zweet op je privé F1 verhoogt de kans op impotentie. Volgens mij is de kans dan ook groot dat je gewoon bij Van der Kooij kunt aankloppen met je verzoek.

Clay Regazzoni 11-01-17 | 14:56

Dit is geen Formule 1 wagen. Maar een oude Formule Renault 3.5 in (ongeveer) de kleuren van de Lotus Formule 1 wagen uit 2012.

Faecesbook 11-01-17 | 15:20

R27/05 066 staat er ergens op een sticker, 2007 Renault R27 chassis?

Clay Regazzoni 11-01-17 | 15:25

Ik denk dat je gelijk hebt inderdaad. En op dat chassis hebben ze dan weer een Formule Renault body gebouwd... Met wat stickers uit 2012. Ik vind dat altijd zo jammer als ze dat doen.

Tosk 11-01-17 | 15:36

Wellicht is deze auto voor hele specifieke taken gebruikt. Design en details (neus, stuurwiel) wijken af van de auto die voor de races is ingezet. Desondanks mooie auto.

Reageer