Autobahn

Verkocht bij Domeinen: Mercedes CLS Brabus 850

Vermoedelijk van een oud drugsdealertje geweest. In beslag genomen en alweer afgehamerd, maar ziet er netjes uit. En al dat onvervalste rijplezier ging voor een heel zacht prijsje van de hand.

Domeinen Roerende Zaken, u kent het wel. Waar in beslag genomen goederen weer worden teruggegeven aan de samenleving. Ja, 'geven' is nauwelijks te sterk uitgedrukt want bovenstaande CLS Brabus 850 veranderde voor  31.889 euro van eigenaar. En dat voor een keurige tweedehands met iets meer dan een ton op de teller en een APK tot oktober 2017. 

Er zijn wel een paar nuances. Deze Brabus produceert, wat de badge op de achterklep ook zegt, geen 850 pk. Dit specifieke model is meer Brabus bodykit dan Brabus motor. Het echte Brabuswerk is gereserveerd voor het topmodel, de CLS 63 en ander mooi spul. Deze 500 zal dan ook eerder rond de vierhonderd pk produceren dan het dubbele.

Voorts moet er nog vijftien procent opgeld betaald worden, net als 21 procent BTW. Er komt dus nog ongeveer 10K bovenop de afgehamerde prijs. Geen probleem, want het is betalen aan de poort en niemand die vraagt waar je geld vandaan komt. Wat dus kan betekenen dat de vorige eigenaar inmiddels weer vrolijk rondrijdt in zijn eigen auto.

Reacties

flatlander 11-01-17 | 14:49

Een korte zoektocht op (ik noem maar wat) gaspedaal.nl leert dat de totaalprijs helemaal niet "zacht" is maar marktconform. Des te meer als je weet dat je bij Domeinen de auto niet eens mag starten en de historie volledig onbekend is. Dat meneer de drugsdealer mogelijk voor rond de €45K zijn eigen auto heeft moeten terugkopen zal me een rotzorg zijn. Het heeft hem geld gekost en slechts de ex/ex prijs gaat van zijn schuld af. Overigens zijn de prijzen bij Domeinen uiteindelijk i.h.a. vrij hoog, net als bij BVA en dat soort online veilingen. Te veel mensen die klakkeloos bieden omdat ze denken een koopje te krijgen.

keepcalm 11-01-17 | 15:05

Klopt, behalve horloges tussen de 500 en 2000 euro. Die zijn echt debiel goedkoop op BVA etc. vergeleken met winkelprijzen. Heb al enkele keren meer dan 50% bespaard op de winkelprijs.

Kaas de Vies 11-01-17 | 20:11

Ik begrijp keepcalm niet, daar hou je dan toch gewoon je kop over.
Bedankt keepcalm, klootviool

der Schmutz 11-01-17 | 15:05

21% btw over het opgeld. Deze Brabus was gewoon marge. Wat, als gesuggereerd beroep van vorige eigenaar ook wel logisch is. Daarom huren de meeste ook, kan het ook niet afgepakt worden.

Zal wel redelijk reële waarde zijn, voor een 5,5 jaar oude auto met een ton op de teller in een moeilijke kleur en kopen zoals gezien, zonder garantie. Daarbij, maar dat zal laffe ik wel zijn, zou ik bij aankoop van een je droomproleet bij de Domeinen altijd bang zijn dat opeens iemand je kenteken herkend en denkt dat je de vorige eigenaar bent of dat het de vorige eigenaar is die niet vrijwillig afstand heeft gedaan.

Ze gunnen echt niet ieder uiteindelijk hoogste bod.
Stond ook nog een mooie GLE AMG 63 S welke voor 135k ex. 15% is gegund. Dat is serieus geld.

AEX 11-01-17 | 15:11

wat een afschuwelijk embleem, een grote B. Doe dan maar de originele ster.

rondjesrijder 11-01-17 | 15:39

Betalen aan de poort Hilderink ?? Da's van heel vroeger.
Niks contant, pinnen of overmaken is het tegenwoordig. Wel via een katvanger, dat kan dan weer wel..

Gash 11-01-17 | 22:40

Ik vind dit bijna net zo lullig als een lichtgroene VW Jetta diesel uit '82 met gti-striping, bbs wieldoppen en een sexcilinder-badge op de kofferklep. Saïd of bijv. een Chabo zullen deze schaap-in-wolfskleren daarentegen gewoon kkvet vinden.

rifraf 12-01-17 | 00:19

Alleen de brabus rocket doet ertoe...

Reageer