Autobahn

Perfectie verfijnd: Jaguar trekt F-Type strak

De Jaguar F-Type mag een tijdloos model zijn, de nieuwste techniek moet er wel steeds in worden gepropt. Als je daar toch mee bezig bent kun je het design meteen een beetje verder perfectioneren en een speciaal feestmodel uitbrengen: de 400 Sport.

Om met de buitenkant van de F-Type te beginnen, daar heeft Jaguar weinig aan veranderd. Op de voorbumper na, die nu 'krachtiger en sportiever' is. Ook aan de voorkant hebben de technici de verlichtingsunits veranderd: koplampen zijn nu full-led en de dagrijverlichting neemt voortaan ook de functie van knipperlicht waar.

De meeste verbeteringen aan het model zijn aan de binnenkant gebeurd. Het infotainmentsysteem is verbeterd en het snelle(re) touchscreen is nu standaard op de auto. De stoelen zijn ergonomisch verbeterd, maar belangrijker nog: ze zijn acht kilo lichter gemaakt. Ook kan de stoel een volle vijf centimeter verder naar achteren, waardoor je volgens Jaguar lager kunt zitten (hoewel we die conclusie niet helemaal begrijpen). Verder hebben de handwerkslieden uit Coventry wat nieuwe sierstrips verzonnen om het interieur mee aan te kleden.

Vloggers

Het belangrijkste nieuws is natuurlijk de ondersteuning voor vloggers die de F-Type voortaan gaat leveren. De boordcomputer kan via je smartphone gekoppeld worden aan de actiecamera's van GoPro. Als je voor je Youtubevideootjes het circuit op gaat met GoPro's op de auto geplakt, kun je een overlay krijgen met daarop de toerenteller, de snelheid, de G-krachten, stand van het gaspedaal en dergelijke. Leuke gimmick, maar je gaat het zelf niet gebruiken op de weg (tenzij je de politie zelf het bewijs tegen je wilt geven).

Gelimiteerde 400 Sport

Het echte nieuws is de gelimiteerde F-Type 400 Sport die je alleen in dit modeljaar kunt aanschaffen. Het getal staat voor het aantal pk's dat onder de motorkap zit verstopt. Het model is leverbaar met achterwiel- of vierwielaandrijving. De 3,0 liter V6 is gekoppeld aan een achttraps Quickshiftautomaat en een mechanisch gelimiteerd sperdifferentieel. Stoppen gebeurt door het Super Performance remsysteem dat vooraan 380 mm schijven heeft en achter 376 mm. De 20 inch-wielen zijn lekker donker uitgevoerd in satijngrijs (Dark Satin Grey). Wat een toeval dat het model precies een dag na de AMG GT C en de Porsche 911 GTS wordt gepresenteerd.

Voor de bejaarde en de minder rijvaardige medemens levert Jaguar de auto nu ook met een semi-automatische parkeerhulp. Ach zielig, heb je net een tof GoPro-filmpje gemaakt van je circuitprestaties en dan moet je de auto het parkeren voor je laten doen. Bestellen kan vanaf dit kwartaal en alleen als je minimaal € 99.210,- meeneemt naar de dealer.

Jaguar F-TYPE-range
F-TYPE Coupé en Convertible (R-Dynamic):
- 3,0-liter 250 kW (340 pk) supercharged V6
- 3,0-liter 280 kW (380 pk) supercharged V6

F-TYPE 400 SPORT Coupé en Convertible
- 3,0-liter 294 kW (400 pk) supercharged V6

F-TYPE R Coupé en Convertible:
- 5,0-liter 405 kW (550 pk) supercharged V8  

F-TYPE SVR Coupé en Convertible:
- 5,0-liter 423 kW (575 pk) supercharged V8

Reacties

Marcel66664746 10-01-17 | 14:13

lijkt op die Kia van gisteren

JaquesDeMolay 10-01-17 | 15:52

Blijft jammer dat ze hem alleen met een halve of 2/3 motor kunnen leveren...

Spaanse Peetvader 10-01-17 | 17:22

Ik rijd er momenteel in rond, het is een leuk ding maar het verbruik is behoorlijk slecht zelfs voor een sportauto en de kofferbak passen net 2 kleine stuks handbagage.
Verder vind ik hem wel erg veel kabaal maken voor een kleine 400 pk, een beetje kunstmatig en zelfs zonder de extra uitlaatkleppen open.
Dit is echt een typische kart voor 1 dag in de week in het weekend wanneer de vrouw en kinderen op het hockeyveld zijn.
Al kun je hem in theorie dagelijks rijden, want qua zitting en indien je rustig rijdt stap je nooit slecht uit, het doet me in alles (behalve het kabaal) enorm denken aan een 911 al vind ik die qua statuur net iets meer hebben, en een stuk minder in your face/netter.

Dr. Snoepjes 10-01-17 | 17:59

Wat betreft het verband tussen de stoelverstelling naar achteren en de zithoogte: Als je lager zit, strek je je benen meer en heb je dus meer beenruimte nodig. Dus door de stoelen verder naar achteren te zetten, kun je de zitting lager maken (wat goed is voor het zwaartepunt).
Daarom is er achterin mijn Impreza GT Turbo ook minder beenruimte dan in de gewone versie: daar zijn de voorstoelen hoger en hoeven de mensen voorin hun stoelen dus minder ver naar achteren te schuiven om hun benen kwijt te kunnen.

JAG-XK 11-01-17 | 08:46

dat die stoel extra ver naar achter kan is wel super goed hoor.. ik paste NET in de gewone versies.. hopen dat ze die extra ruimte ook in de normale versies kunnen vinden

Reageer