Autobahn

Kijk dan, als je durft: de nieuwe Lexus LS

Wat moeten we hier nu van vinden? De LS heeft een groot marktaandeel, dus misschien zitten wij er naast. Maar goed, het juiste oordeel is niet afhankelijk van een meerderheid. Daarom, op eigen risico, de nieuwe Lexus LS.

Het lijkt op een auto die uit zijn voegen spat, een bijna-explosie die ternauwernood voorkomen kan worden door een ingenieus netwerk van flosdraad in het gapende gat waar een grille had moeten zitten. Maar het is dus de nieuwe Lexus LS. Een hernieuwd meesterwerk, zo begrijpen wij over de auto die tien jaar geleden zijn laatste grote update kreeg. Volgens Lexus zal de Mercedes S-concurrent die de LS is, veelbelovend zijn: "[it will] reset the luxury benchmark in the same way the original LS did in 1989". 

Ja, want dat herinneren we ons nog heel goed. Oh wacht. Hoewel. Reed Tony Soprano daar samen met neef Christopher in de eerste aflevering van The Sopranos niet een wanbetaler mee kapot? Ok, puntje erbij voor de LS dan. Verder kunnen we wel doen alsof het design geweldig is, maar de LS ziet er niet uit. Alle stylingfouten van de voorgaande LS zijn onder het kopieerapparaat gelegd, drie keer uitvergroot en toen op de autoshow van Detroit getoond. 

We may mock, maar de LS-serie heeft in Amerika een geweldig marktaandeel in het premiumsegment. Alleen Mercedes is groter. Dan begrijp je wel dingen. Misschien dat de laatste LS de positie in de markt wel weet te verstevigen. Om tenminste één reden zouden we dat begrijpelijk en terecht vinden: de nieuwe LS is lichter dan zijn voorganger. Lexus wist er negentig kilo en wat millimeters in de hoogte vanaf te schaven. Dat is mooi, want gewicht is killing, de meeste merken stoppen er vrolijk pondjes bij en Lexus kan een betere wegligging wel gebruiken. 

Voorts zit de nieuwe LS wel tjokvol techniek. De consument mag zich verheugen op actieve antirolstangen, stoelen met meer standjes dan uw onderbuik kan bedenken en hightech maar poepsaaie voetgangerbeschermingsdingen. En toch steekt het. Want wees nu heel eerlijk: Lexus blijft een copycat. Heb je bijvoorbeeld dat interieur gezien? Rechtstreeks gejat van het beste interieur dat momenteel verkrijgbaar is, dat van de Mercedes S. Overschrijven loont gewoon. Maar goed, laten we nu onze handen stukklappen voor de typische Consumentenbondwinnaar die de nieuwe LS lijkt.*

*Lijkt. Niemand heeft 'm vooralsnog gereden, dus misschien doet het weggedrag alles vergeten en is dit meer dan derderangswasmiddel met extra Ariel-imitatie. Een niet nader te noemen M. Goes zit nu al te fappen, dus wie weet.

Reacties

negen 09-01-17 | 19:34

Super auto waarschijnlijk. Maar niet made in Europe, dus een beetje incorrecte bak om mee te komen rijden als je in het fijnmetaal zit.

flatlander 09-01-17 | 19:43

Onderste helft van de grille verwijderen en je hebt een prachtauto. Van de zijkant gezien sowieso een mooie auto, doet me een beetje aan de Mazda 6 denken gek genoeg.

Dubz 09-01-17 | 22:59

Dat was precies wat ik dacht. Lijkt een beetje op m'n Mazda 6.

kloopindeslootjijook 09-01-17 | 19:51

Laten ze die neus zo?

Krultang 09-01-17 | 20:20

Lekker vals kijktie!

two ball cane 09-01-17 | 20:31

Wat een gehaat op Aziaten. In de hele autobranche kijkt iedereen alles van elkaar af. Qua design zijn ze misschien wat oudbollig (of overcompenseren ze), qua techniek lopen ze vaak voorop. Dit resulteert in meer dan uitstekende betrouwbaarheidscijfers. (Wat ze gelijk weer extra saai maakt).
Maar als beginnend autojournalist wel lekker makkelijk. "Aziaten zijn copycats, Amerikanen kunnen niet sturen. Duitsers zijn snel en betrouwbaar, Italianen hebben 'karakter', Fransen zijn een beetje raar en roesten en Britten hebben altijd elektrische problemen."

De gelaarsde kat 09-01-17 | 22:12

Dat is een beetje jaren '70. Tegenwoordig worden Engelse auto's ontworpen door Duitsers, Duitse auto's worden gebouwd in Portugal, Engelse auto's in Nederland, alle F1 auto's worden gebouwd in Engeland, Mercedessen rijden rond met een Renault motor, etc. etc.

Dr De Hond 09-01-17 | 22:52

Kwijlbak.

Dwergmaster 10-01-17 | 10:37

Erg mooie auto

von du 10-01-17 | 10:54

ik vind de neus verschrikkelijk lelijk, met die gephotoshopte grill, het interieur daarentegen vind ik prachtig. los daarvan zal het ongetwijfeld een ontzettend goede en betrouwbare auto zijn...

papiricki 10-01-17 | 17:56

Deze auto lijkt in de verste verte nog niet op een Mercedes. Ik vind de Mercedes de allermooiste en dit vind ik gewoon een lelijk ding. Het ontwerp suggereerd vanuit een bepaalde hoek een vijfdeurs en dat past gewoon niet in de Überklasse. Overigens maakte Jaguar met de XJ dezelfde fout.

Reageer