Autobahn

Fernando Alonso: Ik word geen Nico Rosberg

Mercedes zal achter het net vissen als ze erop uit zijn om Fernando Alonso achter het stuur van de auto van Nico Rosberg te zetten. De Spanjaard is naar eigen zeggen geen overloper.

Op dinsdagmorgen sprak Alonso het personeel van de McLarenfabriek in Woking toe. Het ging daarbij niet alleen om gezellige post-season Kerstdingetjes, maar ook over serieuze zaken. Fernando gaat niet overstappen naar Mercedes: "I believe in this project, I'm committed and I want to be world champion with McLaren-Honda. That's my only goal." Daar is geen woord Spaans bij, en dat verkleint de vijver voor Toto Wolff weer. 

De Duitsers staan voorlopig met een bestuurderloze tweede auto. In de Formule 1 is niets zeker totdat het gebeurd is, maar het lijkt wel erg onwaarschijnlijk dat de Spaanse voormalig wereldkampioen volgend jaar in een Mercedes zal stappen. Wolff zal zijn volle gewicht op het binnenhalen van Valtteri Bottas moeten zetten om geen veredelde amateur in de kampioenschapswagen te hoeven zetten.

Williams F1 heeft het eerste bod van €10 miljoen voor Bottas afgeslagen. Het wachten is op een volgende bieding van de zilveren pijl, waarbij ze ook rekening moeten houden met de rijke papa van Williams' tweede coureur Lance Stroll. Die heeft immers bedongen dat zijn zoon naast een ervaren rijder gaat rijden en zo de trucjes van het vak kan overnemen.

Reacties

Ben-Bataaf 13-12-16 | 17:50 | 1

Toto moet zich niet zo druk maken, in de Mercedes kan elke F1 coureur races winnen.
Maar die nieuwe regelementen he?
De hegemonie is hoogstwaarschijnlijk toch over volgend jaar. Gelukkig.
Dat zal Toto's grootste zorg wel zijn.
Als die regels nog een jaartje hetzelfde gebleven zouden zijn was er nauwelijks paniek in de tent.
Want zo goed was Rosberg ook weer niet.
Tweede viool die door veel pech van Hamilton met de hakken over de sloot ook een keer kampioen kon worden.
Aartje naar zijn vaartje.

netniet 13-12-16 | 18:07

Rosberg is een lul met vingers. Het seizoen 2017 is nagenoeg op voorhand vergooid. Bottas mag niks t.o.v. Hamilton. Bij RB en Ferrari mogen de rijders strijden om wie kampioen wordt. Nou dan kun je de uitkomst zelf wel voorspellen toch ?

The Ugly 13-12-16 | 19:39

Ha, ga er maar vanuit dat Alonso de eerste was die op Wolff zijn voicemail stond na het pensioen van Rosberg. Wolff ziet een combinate Hamilton Alonso niet zitten om voor de hand liggende redenen.

Reageer