Autobahn

Fernando Alonso: Ik word geen Nico Rosberg

Mercedes zal achter het net vissen als ze erop uit zijn om Fernando Alonso achter het stuur van de auto van Nico Rosberg te zetten. De Spanjaard is naar eigen zeggen geen overloper.

Op dinsdagmorgen sprak Alonso het personeel van de McLarenfabriek in Woking toe. Het ging daarbij niet alleen om gezellige post-season Kerstdingetjes, maar ook over serieuze zaken. Fernando gaat niet overstappen naar Mercedes: "I believe in this project, I'm committed and I want to be world champion with McLaren-Honda. That's my only goal." Daar is geen woord Spaans bij, en dat verkleint de vijver voor Toto Wolff weer. 

De Duitsers staan voorlopig met een bestuurderloze tweede auto. In de Formule 1 is niets zeker totdat het gebeurd is, maar het lijkt wel erg onwaarschijnlijk dat de Spaanse voormalig wereldkampioen volgend jaar in een Mercedes zal stappen. Wolff zal zijn volle gewicht op het binnenhalen van Valtteri Bottas moeten zetten om geen veredelde amateur in de kampioenschapswagen te hoeven zetten.

Williams F1 heeft het eerste bod van €10 miljoen voor Bottas afgeslagen. Het wachten is op een volgende bieding van de zilveren pijl, waarbij ze ook rekening moeten houden met de rijke papa van Williams' tweede coureur Lance Stroll. Die heeft immers bedongen dat zijn zoon naast een ervaren rijder gaat rijden en zo de trucjes van het vak kan overnemen.