Autobahn

Donald Trump nodigt Elon Musk uit

Woensdag mag Elon Musk gaan proberen om Donald Trump te bekeren tot het batterijenevangelie. De toekomstige president heeft een exclusief miljardairsmiddagje gepland met allerlei techies.

Op de bijeenkomst van woensdag zijn behalve Elon Musk ook de CEO's van Google, Apple, Amazon, Oracle, Microsoft, Intel en Facebook uitgenodigd. Nu Google en Apple zich al een tijdje bezighouden met zelfrijdende auto's en Amazonbaas Jeff Bezos de grote financier is van The Grand Tour, heeft het theekransje een behoorlijk autosausje. De toekomst van autonoom accurijden zal ongetwijfeld besproken worden met de broeikasgasontkennende toekomstige president.

Hoewel Trump zelf ook miljardair is en deze lieden waarschijnlijk allemaal al lang kent heeft de bijeenkomst toch een vreemd bijsmaakje: The Donald werd gekozen om het grote achterkamertjesgedoe eens af te schaffen, maar dit lijkt daar helemaal niet op. Oracle CEO Safra Catz windt er geen doekjes om: "I plan to tell the president-elect that we are with him and are here to help in any way we can. If he can reform the tax code, reduce regulation, and negotiate better trade deals, the U.S. technology community will be stronger and more competitive than ever.

Ford

Ander autonieuws uit de Trumpkoker is dat hij een oogje heeft op de voormalige Ford-CEO Alan Mulally als minister van Buitenlandse Zaken. Mulally heeft een trackrecord van oproepen tot samenwerking en het kussen van dingen. Vooral dat laatste kan hem in het internationale kringen een hoop voordeel opleveren.