Autobahn

Donald Trump nodigt Elon Musk uit

Woensdag mag Elon Musk gaan proberen om Donald Trump te bekeren tot het batterijenevangelie. De toekomstige president heeft een exclusief miljardairsmiddagje gepland met allerlei techies.

Op de bijeenkomst van woensdag zijn behalve Elon Musk ook de CEO's van Google, Apple, Amazon, Oracle, Microsoft, Intel en Facebook uitgenodigd. Nu Google en Apple zich al een tijdje bezighouden met zelfrijdende auto's en Amazonbaas Jeff Bezos de grote financier is van The Grand Tour, heeft het theekransje een behoorlijk autosausje. De toekomst van autonoom accurijden zal ongetwijfeld besproken worden met de broeikasgasontkennende toekomstige president.

Hoewel Trump zelf ook miljardair is en deze lieden waarschijnlijk allemaal al lang kent heeft de bijeenkomst toch een vreemd bijsmaakje: The Donald werd gekozen om het grote achterkamertjesgedoe eens af te schaffen, maar dit lijkt daar helemaal niet op. Oracle CEO Safra Catz windt er geen doekjes om: "I plan to tell the president-elect that we are with him and are here to help in any way we can. If he can reform the tax code, reduce regulation, and negotiate better trade deals, the U.S. technology community will be stronger and more competitive than ever.

Ford

Ander autonieuws uit de Trumpkoker is dat hij een oogje heeft op de voormalige Ford-CEO Alan Mulally als minister van Buitenlandse Zaken. Mulally heeft een trackrecord van oproepen tot samenwerking en het kussen van dingen. Vooral dat laatste kan hem in het internationale kringen een hoop voordeel opleveren.

Reacties

monteur 12-12-16 | 21:00 | 1

Musk produceert auto's gewoon in de V.S.
En zorgt voor hoogwaardige banen in de tech en auto-industrie.
Supermooi.

Tegelijkertijd zorgen de handelsdeals er nu voor dat merken als GM na de redding door de staat, en de eigenwerknemers alle autoproductie naar mexico verplaatst hebben, hun eigen top te verrijken, en de tech uit azië te betrekken.

Pimp my Voortuin 12-12-16 | 21:11

en daarom heeft ie afgebeld? Te druk.
Als ik aandeelhouder was zou ik flink over de z. zijn.

Oeleflaffel 12-12-16 | 21:40 | 3

En dat terwijl er geruchten rondgingen dat Elon Musk, andere miljardair-techies en Uni-party leden een geheime bijeenkomst hielden op een privé eiland om te bespreken hoe ze Trump konden stoppen. www.techtimes.com/articles/139360/2016...

DinkyToy 12-12-16 | 21:52

artikel van 8 maart Oel. Toen was Hillary nog hip.

Vogelbeest 13-12-16 | 07:58

Misschien is daat zo, maar je wordt geen miljardair door de werkelijkheid te ontkennen. Trump is nu eenmaal gekozen, en dan kan je 4 jaar in een hoekje gaan zitten mokken, je kan ook kijken waar er voordelen te behalen vallen.
Deze mannen snappen dat.

De_Rokjesman 13-12-16 | 09:48

Ik denk dat iedereen dat snapt, behalve wellicht een dwalende reaguurder hier en daar.

Lyin Ted 12-12-16 | 21:43

Ik denk dat ze het best goed met elkaar kunnen vinden, beide geloven in problemen oplossen via commercie.

Reageer