Autobahn

Lobbyende Prins Bernhard: 'Nederlandse F1-race in 2020'

Damn it. Dachten we even klaar te zijn met alle megalomane en onrealistische plannen omtrent een F1-race op Nederlandse bodem, gooit de eigenaar van Circuit Park Zandvoort zelf motorolie op het vuur.

Chapman Andretti partners, één van de bedrijven van Prins Bernhard, is sinds februari 2016 eigenaar van Circuit Park Zandvoort. U weet wel, het olijke circuit aan het einde van een doodlopende weg waar amper parkeerplek is. Heden ten dagen compleet ongeschikt voor het hosten van een F1-weekend, al was het maar vanwege het racehatend gemeentebestuur. Toch lijkt de prins - zelf actief in Racing Team Holland - er op gebrand om het circuit toch weer op de racekalender te krijgen. 

Op het FIA Price Giving Gala (daar waar Nico vanmiddag een mic drop deed) stond Bernhard te keuvelen met Bernie Ecclestone. Weten we dankzij zijn Instagram-post, die voorzien was van de weinig cryptische hashtags #formula1 #circuitparkzandvoort #fia #pricegiving2016 #f1 #f12020 #nl. Waar Telesport op zijn beurt weer van maakt: 'Prins Bernhard werkt aan Grand Prix in Nederland' Jup, dat geloven we best. Immers, Max Verstappen in een kampioenswagen door de Tarzanbocht zien vliegen = sportmoment van de eeuw. Maar erg realistisch is het niet, aangezien zelfs onze oosterburen hun Grand Prix niet weten te behouden. En daar werkt de infrastructuur wel. Aan de andere kant: Duitsland heeft ook geen Max Verstappen...

Social

Foto: Jacky Ickx, Zandvoort, 1970.

Reacties

McNugget 02-12-16 | 21:20

leuk miss word het wat btw @ autobahn de info over de foto klopt niet ,,de foto is van jacky ickx uit 1970 die toen 3de werd,,james hunt reed in 1975 een witte hesketh -EDIT: check!-

Jan-Joris-Jaap-Joop 02-12-16 | 22:01

Mooie foto hierboven uit een tijd dat racen meer spektakel bood dan nu. Ja toen gingen ze minder hard dan tegenwoordig. Maar het spetterde wel! Weet je, neem nou bijvoorbeeld een Tour de France zonder doping: Kijken we nog? Is korfbal ook leuk? Of is iedereen het slachtoffer van vertrutting want niemand mag kapot ook al kiest men er zelf voor dat het fout kan gaan omdat men het uiterste in mogelijkheid nastreeft.

Part Beek7581 02-12-16 | 22:06

Duitsland heeft geen enkele presterende coureur.

adjudant 03-12-16 | 04:10

maar wel 12 wereldtitels op zak

General McAuliffe 02-12-16 | 22:49

Volgens mij moet er eerst zwwar geïnvesteerd worden in dat Zandvoort wil het F1 fahig zijn.
Dus eerst miljoen miljard taxpoet van EZ erheen want F1 is innovatie en daar zijn we goed in.
Zit Kampie al bij Ecclestone?
Ennuh, van wie is dat circuit ook alweer?

slotbert 02-12-16 | 23:31

Droom lekker verder,dit gaat hem niet meer worden Zandvoort, dan kun je beter iets nieuws maken in de NO Polder kost net zo veel .

Gash 02-12-16 | 23:50

Gewaun de ph-kbx wat extra retourtjes Zuid-Amerika laten maken en de financiering van een puik F1-circuit in Zandvoort is een feit + dientengevolge heul veul kudos voor Prins Bernhard jr. & Oranje posse. Simpel.

Atlantis-95 03-12-16 | 00:05

Wat iedereen vergeet is dat Maleisie, Indonesie en mogelijk andere circuits afhaken. Dan opeens worden ondergewaardeerde als circuits (francorchamps) interessant met eventueel Scheveningen. Allemaal leuk en aardig die die rare jetset circuits, maar wat als je daardoor het publiek verliest.

RugOp81 03-12-16 | 00:37

Zandvoort, volstrek kansloos.
Kranprie de het Binnenhof !!!

adjudant 03-12-16 | 04:18

Duits publiek geeft Ecclestone de vinger, Duits publiek geeft Olympische spelen de vinger, Duits publiek weigert te kijken naar Tour de France,
waar anderen omarmen stoppen Duitsers met kijken,

exqueeseme 04-12-16 | 09:31

je had 86 jaar eerder moeten leven. Je had het in die tijd vast naar je zin gehad.

De gelaarsde kat 03-12-16 | 09:41

"Some nice conversations about... " Waar heeft die jongen Engels geleerd?

sheldon cooper 03-12-16 | 19:04

Er is niks verkeerd hier met z'n Engels.

Haberdoebas 03-12-16 | 14:12

Er is een veel beter circuit in Nederland en al bijna helemaal geschikt voor de F1. Het ligt alleen niet in de buurt van Amsterdam. Waar dan wel: in Assen. Daar zijn parkeerplaatsen genoeg en is er ook ruimte genoeg voor meer van 200.000 toeschouwers.
Maar ja, het ligt niet in de buurt van Amsterdam.

gas-man 03-12-16 | 18:18

Zelfs in Assen is er elk jaar een verkeerschaos na de TT, en dat terwijl heel veel bezoekers daar op de motor komen, en Assen ligt zowat direct aan de A28.

Zandvoort is qua bereikbaarheid een drama, kijk voor de grap eens op Google Maps hoever de snelweg is (15km).
De enige fatsoenlijke weg naar Zandvoort toe is N200, deze loopt eerst via Bloemendaal aan Zee dan door de duinen (nationaal park) en daarna dwars door Overveen en Haarlem (geen plek, allemaal dure villa`s)
De mensen die daar wonen hebben allemaal geld zat en kunnen dus eindeloos procedure`s aanvechten en rechtzaken starten.
Aan de zuidkant van Zandvoort heb je de N201, dat is helemaal een karrenspoor, en loopt door Aerdenhout, daar hebben ze ook geld zat voor rechtzaken.

Openbaar Vervoer dan ?, ja er is wel een treinstation maar op een racedag is die capaciteit natuurlijk ook onvoldoende.
En al die vrachtwagens van raceteams en de pers moeten toch echt over de weg.

En dan moet het sowieso al niet in de zomer zijn, want als het op een zomerse stranddag is, dan ben je helemaal fucked met het verkeer.

Jostifiel 04-12-16 | 06:13

En daarom is het verstandig een eventueel F1-circuit in Lelystad te bouwen naast Lelystad Airport. Krijgen die luchtverkeersleiders eens een keer peper in hun reet om na 20 jaar te treuzelen eindelijk dat vliegveld eens een keer uit te laten breiden, zodat die verkwisting van belastingcenten eindelijk eens een keer ophoudt. Wat levert dit op? Directe verbinding aan een verbrede A6 met eigen afslag voor de fans, de F1-wagens kunnen vanuit het vliegtuig direct het circuit op, geen zeikerds die eindeloos kunnen procederen. Voor het OV kan er in plaats van de geplande bus een lightrailverbinding of zelfs reguliere spoorverbinding komen, die loopt van Lelystad via Lelystad Airport naar Harderwijk. Kortom, als er ergens een F1-circuit moet komen, dan wel in Lelystad.

-=PyP=- 03-12-16 | 22:25

@gas-man 03-12-16 | 18:18
Ook bij Spa Francorchamps is het een verkeerschaos. Assen is echt wel een goed idee. Tevens een redelijk korte baan (4,5km) waardoor het publiek veel ziet. Het is breed genoeg en modern.

Reageer