Autobahn

De race van Max in onboard beelden

Een zeiknatte baan en belabberd zicht hinderden Max Verstappen niet bij de race van zijn leven in Brazilië. Deze onboardbeelden laten zien hoe makkelijk de Nederlander het hele veld zoek rijdt.

We hebben de briljante laatste rondes van de Grand Prix van Brazilië al vanuit veel hoeken gezien, maar die gaven de intensiteit van de omstandigheden lang niet zo goed weer als deze onboardshots. Hier zie je pas goed hoe slecht het zicht van de coureurs is op het drijfnatte circuit.

Ook laat deze video nogmaals zien hoe bizar groot het snelheidsverschil was tussen Max en zijn concurrenten. Het lijkt wel of de Nederlander op een compleet andere ondergrond rijdt. Aangezien we toch nog een week moeten wachten op de volgende race, gaan we hieronder nog even dertien minuten genieten van ongeëvenaarde stuurkwaliteiten.

Reacties

illuminated 17-11-16 | 19:17

Hoge bochten snelheid, weinig overstuur, geen onderstuur. Beste auto op de grid. Maar wat was die RIC aan het prutsen!

Harry Turtle 17-11-16 | 19:48

Ronden lang achter Kvyat blijven hangen, en Max is er in een paar bochten voorbij. Hij mag blij zijn dat hij zijn gedegradeerde teamgenoot uiteindelijk toch nog wist te verschalken met wat tips van het team nadat Max liet zien waar de grip lag.
Erg goede en sympathieke coureur maar hij zal wel een flinke mentale tik hebben gehad afgelopen weekend.

Sinclair 17-11-16 | 19:51

Op 7:25 zie je dat Max een neuslengte voorop Vettel rijd bij het ingaan van de bocht. Vettel doet alle moeite om hem voor te blijven en klaagt dat hij van de baan wordt geduwd omdat hij voor op Max zou moeten liggen. Tja Vettel, ook hier val je weer door de mand.

Glandula magna 17-11-16 | 20:20

Ik heb het even teruggekeken maar dat is onzin. Bij het ingaan van de bocht ligt Vettel inderdaad voor, in de bocht komt Max op gelijke hoogte en hij neemt pas een voorsprong wanneer Vettel al met één wiel buiten de baan rijdt.

illuminated 17-11-16 | 20:29

Op 6:40 lag Max voor, hij zag dat Vettel de deur dicht deed en ging van zijn gas af. Dat deed Vettel andersom op 7:25 dus niet. Dan moet je niet gaan janken.

netniet 17-11-16 | 20:29

Mooie video Hoevenaars, waarvoor dank. Mooie aanvulling op iets waar we maar slecht genoeg van kunnen krijgen.

treser.info 17-11-16 | 23:37

prachtige beelden en mooi dat er een Fransoos was die dit van zijn home dvr box heeft getrokken.

treser.info 18-11-16 | 00:14

Deze director's cut van nieuwe beelden op Formula1.com is ook heel mooi gemaakt www.formula1.com/en/video/2016/11/Dire...

treser.info 18-11-16 | 00:32

Also this on board camera from all the [near] accidents you have to see www.formula1.com/en/latest/features/20...

derksje 18-11-16 | 11:29

Lijkt of bij de halve spin van Verstappen dat de motor ( bijna) afslaat en als de auto recht staat weer oppikt.... toch wel veel geluk.

Eagle0511 18-11-16 | 13:17

Onboard vanaf Hamilton's merc laat duidelijk zien dat hij niet zo'n klein beetje voordeel heeft van het voor aan rijden. Max had tegen hem alleen iets uit kunnen richten als hij direct al vanaf P2 had kunnen starten. En zelfs dan had ik het nog moeten zien. De spray van je voorganger is gigantisch en Ham doet in de regen niets onder voor Max. Maar het had dan misschien wel een leuk gevecht kunnen worden.
Maar het liep zoals het liep en daar kunnen we als Max fan alleen maar blij om zijn denk ik....

Reageer