Autobahn

Ken Block drift berg op met 1.400 pk

Gumheld Ken Block vond de 850 pk uit de V8 van zijn 1965 Ford Mustang Hoonicorn wat karig, dus hij schroefde er twee turbo's op. Met de vuurspugende, 1.400 paardjes tellende Gymkhana-bak drift Ken komende zomer de dik 4 kilometer hoge Pikes Peak op.

Reacties

Celica1stgen 20-10-16 | 11:22

Anders schrijf ik je artikel gewoon?

Gumheld Ken Block hoorde dat de 850 pk van zijn Hoonicorn Mustang op Pike's Peak terug zou lopen naar ca. 550pk, omdat je op 4 kilometer hoogte wat minder zuurstof in je (atmosferische) verbrandingsmotor krijgt. Om dit tegen te gaan liet hij zijn team twee turbos installeren die dit ruimschoots compenseren.

"Monster" Tajima, absoluut recordhouder van Pikes Peak probeer sinds een aantal jaar met electrische auto's nieuwe records neer te zetten, aangezien deze geen last hebben van de dunnere lucht op 4 kilometer hoogte.

H.Feitsma 20-10-16 | 11:31

Dank je, solliciaties kunnen naar redactie at autobahn.

Wel even een paar puntjes: dit jaar was het niet Tajima maar Romain Dumas die elektrisch het snelste omhoog vloog. Daarnaast is het algehele record nog steeds zeer stevig in handen van Sebastien Loeb met een benzine-Peugeot.

Tot slot is beeld van Block op Pikes Peak geen garantie dat ie volgend jaar ook gaat deelenemen aan de hillclimb. Misschien zocht ie gewoon een spectaculaire locatie voor wat driftwerk. Want driften is niet bepaald de snelste manier om een bocht te tackelen.

eigen-mening 20-10-16 | 14:29

Ook al heeft smoke zonder het te weten mijn oude liefde een tikje naar beneden gehaald, toch moet je lief voor hem zijn..

@Herman. Ik weet vrij zeker dat je weet wie ik ben zodra je mijn e-mail adres ziet. ;)

Ot:
Kenny kan zijn lol op met het verbranden van zijn condoompjes. Die berg krijgt steeds meer asfalt.
Vanuit dat oogpunt blijft Tajima gewoon recordhouder. Die deed dit al in de tijd toen Pikes Peak nog grotendeels offroad was.

Celica1stgen 21-10-16 | 07:30

Mijn punt was dat er een specifieke reden is waarom hij zijn Mustang heeft laten aanpassen. De reden hiervoor is interessant. Jij wilt gewoon filmpjes op jullie blog plempen met stoere teksten.

Verder zeg ik niet dat Ken Block daadwerkelijk deel gaat nemen aan Pike's Peak - het lijkt me sterk. Wel kaartte ik Tajima aan omdat hij tegen hetzelfde probleem aanliep en daarom maar elektrisch aan de gang ging. Enfin, doe er je voordeel mee... Probeer 's een journalist na te doen ofzo.

Hunebedbouwer 20-10-16 | 11:35

Driften is ook geen rallyrijden. Want ik las ergens een artikel waarin deze meneer een rallyrijder werd genoemd.
Toch heb ik hem nog nooit in de uitslagen van het WRC zien staan.

H.Feitsma 20-10-16 | 11:42

Block doet al jaren mee met het Rallycross-kampioenschap, misschien stond dat ergens?
www.fiaworldrallycross.com/driver/37/k...

DoOne 20-10-16 | 22:17

Hij heeft in 2010 het WRC gedaan. Tegenwoordig rijdt hij rally's in de VS en neemt hij deel aan het WK Rallycross.

CamaroHans 20-10-16 | 12:40

Het is misschien een klein beetje muggeziften, maar het is geen Mustung uit '65, maar een kitkar naar het model van een Mustang uit '65. Er zitten vast geen onderdelen uit '65 op....

Celica1stgen 21-10-16 | 07:32

Ze zijn dat project aangegaan met een heuse (ietwat slechte) Mustang. Dat er veel van over is zal niemand beweren, maar de basis was er.

Reageer