Autobahn

Salty: Mercedes dient protest in tegen actie Verstappen (update)

De hele wereld over de verdedigingsactie van Verstappen op Hamilton: mooi, dit is racen! Mercedes: nee, MAG NIET.

De tegenaanval van Max Verstappen op de inhaalactie van Lewis Hamilton in de een-na-laatste ronde pakte bijzonder goed uit voor de Nederlander. Hij bleef er keurig voor rijden en zodra Lewis er langs probeerde te gaan, één rukje aan het stuur om ervoor te blijven. Iets dat volgens ons bankdeskundologen niet verboden is. Want in zo'n situatie een keer van koers veranderen is immers toegestaan. Het is wellicht wat agressief, maar dat is hoe Max rijdt/scoort/wint. Weten ze ook bij Mercedes.

Toch heeft Mercedes zojuist officieel protest ingediend. Met als kutargument: "he allegedly drove erratically and in an dangerous manner, forcing car 44 tot take evasive action at turn 16."

Social

De vraag is nu: hebben de huilies van Mercedes - die het protest naar ons idee onder druk van Hamilton hebben ingediend - genoeg leverage bij de stewards om gelijk te krijgen? Zo ja, dan kan Max zomaar zijn tweede plek kwijtraken aan Lewis Saltyton. Want zoals Johan Lammers thoe Zandvoort altijd zegt: één verdedigingsactie maakt nog geen definitieve uitslag.

Update. Vreemd. Mercedes heeft het protest zojuist weer ingetrokken. Iets te veel kritiek op gekregen soms? Hoe dan ook, hiermee is de kous af en de tweede plek voor Max definitief.

Social

Reacties

Klepstoter 09-10-16 | 12:18

Dit moet idd wel het werk van Hamilton zijn. Wát een slechte verliezer

loze stijl 09-10-16 | 14:15

Wrong... Lewis was niet degene die protest aantekende in dit geval maar het team management.
Maar ben wel met je eens dat hij van nature een slecht verliezer is. Zoals hij zich gedroeg in de cooldown ruimte zegt meer dan duizend woorden.

Sjaak_Balboni 09-10-16 | 12:35

Hier laten Mercedes en Hamilton zich erg kennen. We wisten al dat Hamilton mentaal zwak is, en vrij makkelijk uit zijn element is te krijgen, wat we vandaag bij de pre-podium ceremonie goed konden zien. Hamilton stond met zijn rug naar alles en iedereen.

Het is dan aan zijn team om hem er doorheen te loodsen en een bij voorbaat al kansloos protest indienen straalt alleen maar slecht op je af

netniet 09-10-16 | 12:50

Het is en blijft lastig natuurlijk voor de oude garde om geconfronteerd te worden met een nieuwe lichting waar je je neus aan stoot. Elke wereldkampioen die opgekomen is, is ook weer van het toneel verdwenen en de eerste aanrakingen doen uiteraard het meeste pijn. Verder is Lewis gewoon een verschrikkelijke homo. Als je het aan moet laten komen op een actie dan heb je gewoon nergens de overhand gehad. Lekker voor je en er komen er het volgende seizoen nog veel meer aan. En Nico wordt wereldkampioen.

Styllurt 09-10-16 | 12:51

Huilie huilie van Lewis. Kom op, wees een vent en accepteer je verlies. Denk niet dat hij had lopen klagen als hij nu 1e stond overall, en niet meer gepasseerd kon worden.
Trieste actie imo.

Harry Turtle 09-10-16 | 12:54

Kansloos protest, Hamilton heeft zich laten piepelen door een tiener en dat trekt ie slecht.
Die gaat nog een paar gefrustreerde kamikaze acties laten zien de komende races om zichzelf daar definitief mee uit te schakelen voor de titel.

rotorhead 09-10-16 | 13:03

Volgens Lewis is dit helemaal niet waar en is er geen protest. Schijnt een verzinsel van een idioot te zijn oid.

GoedenMorgenDezeMorg 09-10-16 | 13:06

Het protest gaat geen kans maken, mercedes/hamilton laat zich erg kennen. Maar goed, hebben de kranten/etc ook weer wat om te schrijven/melden.

GoedenMorgenDezeMorg 09-10-16 | 13:29

alweer ingetrokken, lijkt mij ook logisch, was niets te zien, allemaal doorlopen. tot volgende week in de joe es of eee

Betamax 09-10-16 | 13:10

Het wordt inderdaad ook alweer tegengesproken door Hamilton zelf.
twitter.com/LewisHamilton/status/7850...

happen naar de baas 09-10-16 | 13:20

Hij heeft jaren de leuke/stoere jongen uit kunnen hangen, maar zijn ware gezicht komt dit seizoen overduidelijk tot wasdom.
Gewoon net zo'n jankbal als Kwalonso.
Wereldkampioen onwaardig, dus lekker dumpen bij een team als Haas zodat hij kan merken dat niet hij maar de door anderen gebouwde auto de reden is dat hij zich wereldkampioen mag noemen.

Bytemaster 09-10-16 | 13:23

Dat krijg je dus als je te veel regels invoert in de racerij. Hoe meer regels, hoe meer er protest aangetekend kan worden omdat één van de vele regels zou zijn overtreden. Bij racen gaat het er gewoon om wie het eerste over die streep gaat en dat je een ander niet met opzet door aanraking van de baan tikt.

adjudant 09-10-16 | 14:09

Charly bestraft alleen acties van Duitse coureurs weet inmiddels het hele deelnemersveld,

de uitbater 09-10-16 | 14:45

Wordt jij nu nooit moe van jezelf?

adjudant 09-10-16 | 14:49

heb moeite met eenzijdige beeldvorming

Streamertje 09-10-16 | 16:56

Wij inmiddels wel van hem. Stop er gewoon mee voor je jezelf onsterfelijk belachelijk maakt. Het kan nu nog net...

happen naar de baas 09-10-16 | 17:41

Nou moet ik toch wel heel hard lachen....
Verstappen wordt niet bestraft ten faveure van Hamilton omdat Whiting alleen maar Duitsers straft.....
1 van de enige 2 coureurs die hier voordeel van hebben is net een DUITSER!!!

Van de andere kant heb je wel een punt, de meeste straffen vallen wel uit in het voordeel van Engelsen (zowel rijders als teams) en daardoor is op dit moment (en de afgelopen decennia) een Duitser wel vaak het bokkie.
Dat is meer het voortrekken van Engelsen als een afkeer van Duitsers.

adjudant 10-10-16 | 04:45

Dit vermeende voorbeeld heeft deze Duitser niet nodig en Charly heeft Rosberg al veel punten laten inleveren,

kingdavid 09-10-16 | 19:33

De waarheid is nog smeuïger dan hij opgediend werd. In het volgende artikel van Autobild wordt gesuggereerd dat Mercedes in een protest gelokt werd. Heel kort, er zijn 4 stewards per Grand Prix. Drie van hen overrulden de vierde, ene Nieuw Zeelander genaamd Connoly die Max een straf voor zijn actie wilde geven. Na de race is deze druif op eigen beweging naar de Mercedes garage gelopen om het team om te praten een protest in te dienen. Toto en Laura zaten al in het vliegtuig en Paddy Lowe ging er in mee. Toen eerstgenoemden lucht kregen van het protest werd het meteen ingetrokken. Lewis is het er ook nooit mee eens geweest. Ik mag aannemen dat er nog een staartje aan deze Connoly zaak komt.
www.autobild.de/artikel/formel-1-prote...

Reageer