Autobahn

Amerikanen komen ook met ultieme patser-zeswieler

Mercedes heeft blijkbaar een trend gezet voor zeswielige extreembakken. Hennessey richt zich nu ook tot de compensatiearabieren met de VelociRaptor 6X6 concept.

De 6x6 tikt alle vereiste boxen aan. Groot? Check! Onnodig veel enorme wielen? Check! Overdreven veel vermogen voor een pick-up! Dubbel check! Met 600 pk zal je menig bergketen kunnen bedwingen in deze gigant. De auto is uiteraard gebaseerd op de Hennessey VelociRaptor (briljante naam als je testosteronmannen als doelgroep hebt), wat weer een getunede versie van de Ford F-150 Raptor is. De Amerikanen schroefden voor deze Godzilla onder de auto's niet alleen een extra as onder de pick-up, maar verbeterden ook de vering en plaatsten het geheel op zes 20 inch wielen die uiteraard zijn omwikkeld met offroadbanden.

Kopen!

Het is overigens volkomen onduidelijk waarom Hennessey dit een concept noemt, want de monstertruck is gewoon te koop. Voor 295.000 dollar (264.000 euro) bouwen de Amerikanen een Ford voor je om: een een pick-up voor de prijs van een Ferrari 488 GTB en dat is nog voordat je hem in Nederland hebt ingevoerd.

Toch zal dat de patsers van deze wereld niet tegenhouden. De Mercedes G63 AMG 6x6 was in no time uitverkocht en veel mensen die achter het net visten, zullen bij Hennessey aankloppen. Nou ja, totdat iemand de Lamborghini Urus 6x6 in productie neemt. Als vermogend oliesjeik hoor je er tenslotte niet meer bij met slechts vier wielen onder je auto.

PS. Dat van Arabieren en hun drang naar zes wielen was geen grap.