Autobahn

Zes memorabele momenten uit de GP van Singapore

Singapore is nog een jonkie op de F1-kalender, maar staat altijd garant voor spektakel. In de jonge geschiedenis speelden zich al een paar memorabele momenten af in de stadstaat. We selecteerden er zes.

2008: Alonso's controversiële overwinning

De eerste GP van Singapore werd meteen overschaduwd door een groot vet schandaal. Fernando Alonso reed zijn Renault als eerste over de lijn, dankzij een safety car-situatie veroorzaakt door een crash van zijn teamgenoot Nelson Piquet jr. Teambaas Flavio Briatore - niet vies van donkere spelletjes - kreeg de schuld hiervoor in de schoenen geschoven, wat iedereen die niet Italiaans is zal beamen.

Uiteindelijk werd Renault bestraft, maar later werd de straf ongedaan gemaakt.


2012: Massa en Senna knokken hard

Nee, niet Ayrton, maar neefje Bruno. In gevecht met Felipe Massa in zijn Ferrari gunnen de Brazilianen elkaar de ruimte niet, maar veteraan Felipe trekt ongeschonden aan het langste eind.

2013: Taxi Webber

In 2013 nam Mark Webber een stilgevallen Alonso mee op zijn auto na de finishvlag, twee jaar nadat Alonso in de GP van Duitsland hetzelfde had gedaan bij de Australiër. Omdat dit natuurlijk niet MAG en een slecht voorbeeld geeft enzo kregen de heren naderhand een veeg uit de pan van de raceleiding. Niet geheel onbegrijpelijk, want Hamilton knalde bijna op de pal na de bocht midden op de baan stilstaande Ferrari van Alonso.

Broeders van andere moeders

2015: toeschouwer op de baan

Een toeschouwer wist zich aan het zicht van de marshalls te onttrekken en wandelde pardoes tijdens de race over het stratencircuit. Pijnlijk.

2008-2012: Singapore Sling

Wellicht de meest verraderlijke chicane van de kalender. Breker Van Wielhohangingen, Moeder van Gelanceerde Bolides. Menig koolstofvezel-onderdeel vond hier zijn Waterloo, totdat de organisatie het welletjes vond en na 5 jaar de gekke knik uit het circuit haalde. Gelukkig hebben we de beelden nog.

2015: Return of the Max

Spreekt voor zich. Mad Max wist zich, met een beetje mazzel, na een desastreuze start knap in de punten te rijden.