Autobahn

Briljant! Bekijk de laatste Mad Max zonder digitale effecten

Bereid je voor om compleet flabbergasted te zijn, want hier volgen achter-de-schermen-beelden van Mad Max: Fury Road, George Miller's meer dan megalomane meesterwerk.

Voor wie de moderne versie van Mad Max: Fury Road nog niet heeft gezien: doen! Na 3 delen met Mel Gibson werd het bijna 40 jaar na The Road Warrior tijd voor een reboot met Tom Hardy, Charlize Theron, en een immense cast aan rijk versierde bijfiguren. Voor de regie tekende George Miller, de man die de oorspronkelijke delen eveneens regisseerde, dus het debat over 'of de originele regisseur dit wel zo in gedachten had' was meteen lamgelegd. 

De aanpak was immenser dan groot, met tientallen speciaal gebouwde voertuigen vol spikes, superchargers, en natuurlijk NOS. Want 20 jaar voor de Fast&Furious deed Mad Max al aan lachgasinjectie. Deze auto's, rat rods, en trucks werden zo veel mogelijk echt gecrasht, om de digitale trucage tot een minimum te beperken. Helemaal uitvlakken was natuurlijk niet mogelijk, en in de productie werd nog het een en ander opgepoetst. 

Hoe het er uit zag voordat de CGI-meesters aan de slag gingen? Dat zien we in de volgende vier minuten aan video, die de kijker meteen een idee geeft van de schaal en timing waarop dit soort producties plaatsvindt. We kijken met smart uit naar de volgende Mad Max (Wasteland), die al aangekondigd is. (via)

Reacties

Diablo76 13-09-16 | 11:02 | 1

Zelden een film met zulke lage verwachtingen aangezet en met zoveel bewondering uitgekeken

Fapfap 13-09-16 | 13:10

Voor mij is het andersom. Er is geen betere dan de tweede. vooral als die vent die boemerang probeert te vangen, en al zijn vingers vliegen door de lucht.

small_town_dude 13-09-16 | 11:20

Vroeger groot fan geweest. Filmposter met Tina Turner op mijn kamertje. En later op vakantie in Spanje naar de originele filmset geweest in Tabernas. Nu staan daar nog steeds enkele wagens van 30 jaar geleden

Sjaak Faal 13-09-16 | 11:34 | 1

Zelden een film met zulke hoge verwachtingen aangezet en met zoveel afkeuring uitgekeken

Dwaalspoor 13-09-16 | 16:16

Echt hé. Mad Max Thunderdome was helemaal super. Ik hoopte dat ze het zo rauw en vies zouden laten. Maar de nieuwe film is echt slecht. Het verhaal is totaal niet boeiend voor de Mad Max wereld. Dingen worden totaal niet uitgelegd (Mothers Milk en Aqua Cola, we moeten gewoon maar aannemen dat dit hele bijzondere dingen zijn waar de hele tijd naar gerefereerd wordt). Normaliter houd ik ook van sterk bewerkte films waar een duidelijke stijl in zit. Echter stoorde deze film me mateloos. De eerste 15 minuten heb ik echt gedacht "is dit het origineel? Heb ik niet een Fan rip-off??!", tot ik helaas de trailer op IMDB zag. Helaas ;(

Vogelbeest 13-09-16 | 11:38

Slaapverwekkendste MAd Max van het hele rijtje. Die met Tina Turner was wat mij betreft het hoogtepunt.

eef 47 13-09-16 | 11:50

Bedankt he. Nou heb ik lasogen.

treser.info 13-09-16 | 15:00

dit is zoveel beter dan de film

Reageer