Autobahn

Porsche 918 Spyder schiet voor laatste keer naar 350 km/h

Australië is geschapen als terrarium voor dingen die je doodmaken. Dat is waardeloos, dus bestaat er ter compensatie een strip van iets meer dan driehonderd kilometer asfalt waar je harder mag dan driehonderd. Maar daar komt een einde aan.

Het zou episch kut zijn als Duitsland snelheidsbegrenzing om zijn snelwegen zou invoeren, maar laten we eerlijk zijn: alleen hele sneue mensen vinden dat een reden om Duitsland te mijden. Het land heeft nogal veel te bieden, om het pianissimo uit te drukken. Met Australië is dat anders. Er woont slechts een handvol mensen en die houdt ervan om Kerst in de zomer te vieren en vier dagen te rijden voor een fles drank. En nu wordt het nog erger, want een van de weinige assets die Australië rijk is, wordt waarschijnlijk opgeheven.

In het Northern Territory mag je dus op een fijn stuk asfalt zo hard rijden als je wilt. Maar zoals u weet - of hoort te weten! - resulteert alles wat leuk is in kanker en/of de dood. Zo ook snelheid, zelfs op een weg waar het dichtstbijzijnde mens-achtige wezen zich op drie lichtjaar afstand bevindt. Afgezien van de chauffeur, natuurlijk, maar eigen verantwoordelijk bestaat niet. 

Australobobopithecus: "Our policy is to remove open limits based on advice from doctors, nurses, surgeons and police who agree open limits should not exist." We kunnen een betoog opzetten over medicocratie of securocratie, maar we kunnen er ook gewoon op wijzen dat de introductie van snelheidsbegrenzingen gepaard ging met meer doden. Dat is op zijn minst opvallend en anders gewoon TROLOL.

Maar goed, zoals Hahn ons als leerde "Gansch het raderwerk staat stil, als captain Killjoy het wil". Dus Porsche knalt nog één keer langs de ratelslangen en megaspinnen om de 350 kilometer aan te tikken. Nu kan het nog.

Reacties

BurgerSpionageNummer 12-09-16 | 19:25

Doe eens proofreaden: snelheidsbegrenzing om => snelheidsbegrenzing op, die houdt => die houden (of dat houdt).

Die nare vent 12-09-16 | 20:09

Een kangoeroe tegen je voorruit...

Vogelbeest 12-09-16 | 20:18

Paar weken geleden Door Duitsland naar Basel gereden, maar het is 1 grote baustelle. Geen lol aan.

AdriaanWasAcrobaat 13-09-16 | 00:59

Één emu of kangaroo en het is over.

treser.info 13-09-16 | 01:33

inderdaad je zou maar een Kangaroe voor je krijgen. Lig je daar gecrashed midden in central Autralie in een van de grootste en meest uitgestrekte woestijnen.

MRF2739 13-09-16 | 05:40 | 1

Een kangaroo van pakweg 200-300 kg door je voorruit en er blijft 1 bloederige pap kangaroo- en mensenvlees van je over.

bedwetertje 13-09-16 | 12:32

Beste kangoeroe of niet? Volgens mij komen ze niet boven de honderd kilo, alsnog dodelijk met die snelheid dat wel..

Con 13-09-16 | 09:59

Leuk verhaal ook dat van die stijging van het aantal doden. Dat gebeurde in Engenland en NL ook, de eerste twee jaar nadat het gebeurde. Hetzelfde gold voor autogordels.
Mensen denken ineens dat ze veilig zijn en letten niet meer op. Daarna zie je, nadat ze weer kunnen nadenken, dat het aantal doden en zwaargewonden significant afneemt.
Zie bijv. www.google.nl/url?sa=t&rct=j&...

small_town_dude 13-09-16 | 11:12

het blijft wel een van de leukste auto's van dit moment. ook al mag ik maar 130, ik zou hem wel willen hebben

Veurwaerts 13-09-16 | 16:39

Zoals mijn opa altijd zegt: als je harder rijdt, ben je juist voorbij die over de weg springende kangoeroe/hert/enz.

Geen speld tussen te krijgen.

Reageer