Autobahn

BEWIJS: BMW stoomt een M2 CSL klaar

Kijk, dat zijn de betere beelden uit de proving grounds van Duitsland. Footage van een deels gecamoufleerde BMW die ons eraan herinnert dat een hetere versie van de M2 aanstaande is.

Als de BMW M4 een feestversie in de vorm van de GTS krijgt, zal het niemand verbazen dat de M2 ook in een sterkere uitvoering op de markt komt. Met een hoger vermogen, hogere aanschafprijs en dito exclusiviteit. Dat recept is welbekend. In juli doken de eerste geruchten op, nu is er ook beeldbewijs vanaf de Nürburgring. Geschoten door Supercarsfromeu.

Uiterlijke aanpassingen moeten vooral gezocht worden bij de voor- en achterbumper, waar een nieuw aeropakket zal worden toegepast, vermoedelijk in stijl van de uitbundig aangeklede MotoGP-versie.

Volgens onze mol bij BMW kruipt het vermogen van de geblazen 3.0 zes-in-lijn naar de 400 pk, een plus van ruwweg 30 paarden ten opzichte van de standaard M2. Daarmee heeft BMW straks een coupé in handen die krachtiger is dan een Porsche Cayman GT4. Maar die extra pk's zijn natuurlijk marketinggelul, wat we willen is een M2 die scherper stuurt en alle bewegingen nóg fijnzinniger doorgeeft aan de bestuurders' aars. Als de Duitsers daarin slagen, hebben we hier vermoedelijk met de beste M-bolide ooit te maken.

Zin in!

Reacties

De kopkaas van Henk 12-09-16 | 22:29 | 3

Als dat een CSL mist er toch overduidelijk een machtig grote spoiler, bredere wielkasten en een air dam of splitter.

CamaroHans 12-09-16 | 22:43

Of juist niet.... die L staat namelijk voor Leicht ;-)

Dwergmaster 12-09-16 | 22:47

Camouflage wil vaak ook zeggen: hier gaat wellicht nog iets veranderen.

De kopkaas van Henk 12-09-16 | 23:07

Dwergmaster 12-09-16 | 22:47
Camouflage wil vaak ook zeggen: hier gaat wellicht nog iets veranderen.

Ja maar een spoiler camoufleren is zelfs voor chinezen lastig

Apathie 13-09-16 | 18:54

De m2 heeft één turbo.

Reageer