Autobahn

SUV-feest: Skoda Kodiaq officieel onthuld

In een wereld waarin de SUV-vorm steeds vaker wordt verkozen boven de sedan of station, kon Skoda gewoonweg niet achterblijven met een eigen people mover die hoog op z'n poten staat. Dames, heren: de Kodiaq.

We loodsen u meteen door de belangrijkste specificaties: de Skoda Kodiaq heeft een lengte van 4,7 meter, een wielbasis van 2,79 meter en kan uitgerust worden met een beenruimteloze derde zitrij, waarmee dit officieel de eerste zevenzitter van Skoda is. De Tsjechen snappen dat veel bagageruimte wenselijk is bij SUV-publiek, en creëerden een laadruimte van 720 liter. Met alle banken plat stijgt dit naar 2.065 liter.

Wacht, niet meteen wegklikken na deze ANWB-facts, hier komen de motoren. Er zijn twee TDI- en drie TSI-motoren beschikbaar. De 2.0 TDI is er met 150 pk/340 Nm en 190 pk/400 Nm. In de sterkste variatie duurt een 0-100 sprint 8,6 seconden en ligt de top op 210 km/u. De benzineblokken (twee 1.4's en een 2.0) zijn er in vermogens van 125, 150 en 180 pk.

Het schakelen gebeurt in de basisversie met een handbak met zes versnellingen, maar wie slim is gaat voor de zeventraps DSG (exclusief voor de 2.0 TDI met 190 pk en TSI met 180 pk), die kan meer koppel aan en wisselt bizar snel van verzet. De mindere motoren kunnen van een zestraps DSG/handbak worden voorzien. Wie aan de SUV gaat en op ongeasfalteerde plekken wil komen opteert ook de vierwielaandrijving, voorzien van een lamellenkoppeling die de pk's tussen voor en achter verdeelt. U kunt er ook het nodige mee trekken: tot 2.500 kg, met de TDI/DSG/4X4-configuratie.

De tijden van communistische kaalslag in de interieurs van Skoda is al even voorbij. In de Kodiaq zien we daarom een reeks knoppen en een scherm (8 inch, bij de instappers is 'ie 6,5 inch) die gewoonweg goed ogen. Ook met het aantal opties laat Skoda zien dat het niet langer de budgetsloeber van de VW Group is: van ACC, Front Assist met City Emergency Braking, Area View, Crew Protect Assist (sluit ramen en spant gordels aan vlak voor een crash) tot Tows Assist. Alsof je naar een optielijst van Audi kijkt.

We zijn benieuwd wat dat met de prijs gaat doen, maar die hebben we helaas nog niet. Wel deze sloot aan foto's vanaf de onthulling in Berlijn, waar onze H. Feitsma zich momenteel in de watten laat leggen (geloof nooit meer iets wat hij over Skoda schrijft).

Update. Nu met video.

Social

Reacties

Klepstoter 01-09-16 | 20:25

Een auto in het segment (en met dezelfde onderdelen) van de Tiguan maken, en 'm toch een stuk ruimer weten te krijgen. Doen ze goed.

Diablo76 02-09-16 | 11:56

Skoda weet zich goed te positioneren door veel meer auto(volume) uit dezelfde basis te halen dan VW, tegen een scherpere prijs...

Zeikgreep 01-09-16 | 20:51

Richtprijs? 32 mille?

FW Ta-183 Huckebein 01-09-16 | 21:30

dat is voor de 1.0 met stalen wielen en een stuur; reken maar voor een beetje normaal aangeklede versie, rijklaar en met extra garantie (het is tenslotte een VAG met bovendien een importeur die alle defecten een producteigenschap noemt) op 40-45k (er komt nl. nog een Skoda Tiguan daar zit deze boven)

HorDeKnor 01-09-16 | 20:58

SUV's zijn zeker niet mijn ding, maar als Skoda deze tegen een skodaprijs in de markt zet, denk ik dat we er wel eens heel veel van kunnen gaan zien op de NL weg..

The Ugly 01-09-16 | 21:13

Ik begrijp het niet helemaal meer dat Skoda-verhaal. Het begint zich steeds meer richting het VW-segment te begeven? Blijkbaar menen ze dat de VW-klant toch een dermate fundamenteel andere is dan de Skoda-klant dat ze elkaar niet gaan beconcurreren. Ik ken inderdaad VW-rijders die nooit Skoda zullen rijden, maar blijft dat zo als dit zo door gaat? Veel mensen die nu Skoda rijden hadden dat 15 jaar geleden immers ook niet gedaan. En de VW wordt natuurlijk ook steeds luxer maar dan hebben ze ook nog Audi.

HorDeKnor 01-09-16 | 21:34

Het maakt niet uit of de klant VW koopt of Skoda, het geld gaat naar dezelfde partij. Dus dat ze onderling concurreren, zal VW worst zijn. Even theoretische cijfers, maar zeg dat er 4 SUV's waren en de markt er gelijk over verdeeld werd, dan heb je 25%. Zet er nu een 5e SUV bij van een ander merkt, dan wordt het 20% per model. Als nu 2 uiteindelijk uit dezelfde fabriek komt, heeft die fabrikant (VAG, in dit geval) 40% marktaandeel ipv. 25.

pzw 02-09-16 | 07:28

Ligt eraan hoeveel dealer in een land zijn. In midden Europa kan je Skoda in elk plaatsje vinden en VW wordt vertegenwoordigt door Porsche Oostenrijk . Dus worden er veel meer Skoda's verkocht dan VW

H.Feitsma 02-09-16 | 07:53

En vergeet China niet. Daar verkoopt Skoda al 300.000 auto's per jaar, en er staat een eigen fabriek. De Kodiaq gaat daar lokaal geproduceerd worden, en komt er later als 'SUV-coupe'. Wel met 4 deuren, maar een aflopende daklijn. Gaat vast ook weer marktaandeel opleveren.

small_town_dude 02-09-16 | 14:20

Vroeger (na de overname) riep iedere Skoda-rijder: "het is eigenlijk een VW hoor!!" Andersom hoorde je bijna nooit van een VW-rijder: "Het is eigenlijk een Skoda hoor!!!!1) . Maar nu zou dat wel eens kunnen gaan gebeuren.

Min-of-meer 02-09-16 | 22:32

Skoda zou in theorie het budgetmerk van Volkswagen moeten zijn. Maar VW geeft de submerken veel ruimte om zichzelf te ontwikkelen, en uiteindelijk weet Skoda keer op keer auto's neer te zetten die de stoelpoten onder het hoofdmerk vandaan zagen - tegen een lagere prijs. Bewijst alleen maar hoe Volkswagen als hoofdmerk overpriced en overrated is.

En elke keer geeft Wolfsburg de Tsjechen een schop om minder luxe te worden, en uiteindelijk gebeurt het weer opnieuw.

Reageer