Autobahn

We gaan allemaal dood in de file

Urenlang stilstaan en naar de remlichten van je voorganger turen is niet alleen dodelijk saai, maar ook letterlijk slecht voor je levensverwachting.

Het gaat niet eens om de stress die zo'n tijdrovende rij auto's met zich meebrengt, maar om de uitlaatgassen. Je verwacht het niet, maar een tijdje in de buurt van de braakpijp van je voorligger of buurman rondhangen is helemaal niet zo goed voor je. Uit onderzoek van de Universiteit van Surray blijkt dat de luchtvervuiling in het interieur van een auto bij filerijden veertig procent hoger ligt dan wanneer je gewoon lekker door kan karren.

Al die vers verbrande gassen zijn niet al te best voor je levensverwachting. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft eerder al aangegeven dat luchtvervuiling in Londen tien keer meer slachtoffers maakt dan verkeersongelukken. Nu is dat niet zo heel verwonderlijk, omdat je in de Britse hoofdstad nauwelijks genoeg snelheid kan maken voor een dodelijk ongeval, maar de achterliggende boodschap is duidelijk.

Gelukkig kan je iets doen tegen deze ongewenste moordenaar. De onderzoekers stellen dat je het beste je ramen dicht kan houden en ventilatie uit kan zetten. Mocht je toch verkoeling nodig hebben, bijvoorbeeld omdat je midden in de enige zonnige week van de zomer zit, dan moet je luchtcirculatie aanzetten. Houd je je aan deze aanwijzingen, dan kan je tot 76 procent van de giftige stoffen buiten houden.

Het lijkt ons dat aan de andere kant van de oceaan ene meneer Musk dit onderzoek inlijst en aan de muur hangt. Zijn Tesla Model X beschikt optioneel over een biohazard-filter dat juist dit soort stoffen moet weren. Koren op de Tesla-molen dus dit onderzoek. Wij kunnen niet wachten op de Model X Survival Edition voor de levensgevaarlijke stadsjungle.

Reacties

De echte Stolwijker 26-08-16 | 19:40

Intussen sta je op elke ring- rond- en randweg samen met 40 andere auto's om de tweehonderd meter stil, omdat het stoplicht voor het doorgaande verkeer net op oranje springt om één of ander kutautootje uit zo'n aanpalend achterstandswijkje door te laten rijden.

Anoguurder 26-08-16 | 22:54 | 1

Dit is wat ik me jaren al eigenlijk afvroeg. Hoe kan het gezond zijn om in de file te staan en regelrecht uitlaatgassen en andere fijnstof direct naar binnen te zuigen?

Is zo'n luchtfilter uberhaubt 'fijn' genoeg om zulke giftige stoffen tegen te houden? Vast niet.

Martin007 27-08-16 | 10:04

Gewone filters waarschijnlijk niet. Met een HEPA filter ga je een heel eind komen.

Vespucci 27-08-16 | 00:20

Voor het fijnstof dat van de remmen komt bestaat geen filter. Die adem je gewoon in en dat wordt je dood.
Bedenk dat er ook nog eens 4 remmen per auto zijn en dan hoeveel auto's er in de file staan.

HorDeKnor 27-08-16 | 00:24 | 2

Dus.. stel de vervuiling van de lucht in een 'normaal doorknarrende' auto is 'Vn'. We geven de werkelijke vervuiling van de lucht weer als 'Vw'. Normaal rijdend, geldt Vw=Vn.
In file ligt Vw 40% hoger. Dan geldt dus Vw = 1.4 * Vn. Volg de adviezen, en dan kun je Vw met 76% verminderen. Dan geldt dus Vw = 0.24 * (1.4*Vn), oftewel Vw = 0,336 * Vn.
Met andere woorden; het gezondst is om met z'n allen in de file te gaan staan, met de ramen dicht en de ventilatie uit.

LaPachanga 27-08-16 | 07:23

Leuke theorie. Ik neem aan dat bedoeld wordt, maar het staat niet duidelijk uitgelegd in het artikel, dat 76% van de extra (40%) vervuiling kan worden vermeden.

Barry Hay 27-08-16 | 07:57

Als iedereen nu een fatsoenlijk hybride zou rijden dan klopt dit zeker. Bij filesnelheden heb je die verbrandingsmotor bijna nooit nodig, een accu doet heel lang zijn werk. Pas als die leeg is moet die opgeladen worden, maar dat is veel efficienter dan met draaiende motor stil blijven staan.
Want allemaal de cool kids hebben hun start-stopsysteem uitgezet. Want dat is toch zo vervelend.
En als we elektrisch gaan rijden is het natuurlijk nog beter.

Diablo76 27-08-16 | 10:13

Sta je bij Muiden op de brug te wachten, laten mensen hun motor draaien, hoe werkt dat in die hoofden?

welatenheterbijzitte 27-08-16 | 11:00 | 2

Mijn BMW 5-serie uit 2007 had al een beter systeem dan maar blijven filteren: de auto bepaalde zelf of de lucht die van buiten kwam schoon genoeg was om te filteren en de cabine in te blazen. Zo niet, dan schakelde hij over op recirculatie. Dat systeem werkte echt prima. Ik rook nooit uitlaatgassen in de auto.
Nu ik in een klein onbeduidend Frans autootje rijd, moet ik zelf die schuif omzetten wanneer ik een zwarte rookwolk dreig in te rijden. Steevast ben ik te laat.

Min-of-meer 27-08-16 | 15:13

En nog steeds snappen mensen niet waarom mensen BMW rijden. Hierom dus.

Anoguurder 27-08-16 | 18:30

Lekker makkelijk als BMW rijder en zelf de hele dag zorg dragen aan de extra uitstoot van CO2 en fijnstoffen. Mensen moeten gewoon eens wat minder gezamelijk de auto pakken. Minder onnodige km's gaan maken. Als je dit met z'n allen kunt doen dan wordt de lucht vanzelf ook schoner.

welatenheterbijzitte 27-08-16 | 11:01 | 2

@Diablo76
Weet je wel hoe heet het buiten is? De airco werkt niet als de motor uitstaat!

Barry Hay 27-08-16 | 11:44

In mijn auto werkt de airco perfect als de motor uitstaat. Echt, heel veel auto's van tegenwoordig zijn zo ontzettend ouderwets.

voldemort 28-08-16 | 09:23

Bij Toyota draait de airco elektrisch op de hybride accu, werkt prima in de stad en file.

de_tyvus 27-08-16 | 15:07 | 1

Ook op de bovenstaande foto wordt het snel duidelijk. Filetijden? Motor rijden.

De echte Stolwijker 28-08-16 | 14:45

Helaas valt een rij auto's die 80 rijdt ook onder de definitie van "file" door motorrijders. En dan kwaad worden als ze bijna onder een truck komen.

Min-of-meer 27-08-16 | 15:14

Dus wegverbreding is goed voor de volksgezondheid, begrijp ik?

Kan iemand GroenLinks (de anti-wetenschapspartij) hierop attenderen?

Reageer