Autobahn

Max Verstappen EERSTE in vrije training Spa

Kijk, Max Verstappen heeft er zin in. Tussen de Nederlandse vlaggen op Spa-Francorchamps heeft hij vandaag de snelste tijd neergezet in de vrije training voor de Grand Prix van België.

Met zijn nieuwe oranje helm maakte de Nederlander vandaag zijn eerste rondjes van zijn thuisrace. Max gebruikte de vrije trainingen niet alleen om de afstelling te optimaliseren, maar ook om te zien hoe hij het maximale uit de baan kan halen. Dat resulteerde in zijn tweede run bijna in een klapper, doordat hij de achterkant van de auto even verloor op de kerbstones. Dankzij een bovenmenselijke reactiesnelheid wist hij zijn Red Bull Racing weer onder controle te krijgen. Uiteindelijk bleef het in de eerste vrije training bij een zevende tijd, minder dan een tiende achter Ricciardo.

P1

In de tweede vrije training ging Max er pas echt goed voor zitten. Hij knalde zijn Red Bull naar een 1:48.085. Op dat moment de snelste tijd van het weekend en ruim twee tienden sneller dan zijn teamgenoot. Tevens een tijd waar niemand meer aan wist te komen. Nu zegt de vrije training nog niets en kan het zijn dat de andere coureurs vooral bezig waren met lange runs. Maar het is in ieder geval een signaal dat Verstappen lekker mee kan komen met de rest.

Na het neerzetten van de snelste tijd kende Max nog wel wat problemen met zijn auto. Op de boordradio beklaagde hij zich over het vermogen van de Red Bull Racing. "Ik heb niet het vermogen dat ik zou moeten hebben." Het team kon echter geen probleem vinden en er werd besloten het probleem naar de training verder te onderzoeken.

Video-update. Het snelste rondje van Max in beeld.

P1! P1! P1!

Social

Reacties

Zeikgreep 26-08-16 | 16:21 | 3

Dit gaat een prima raceweekendje worden. Maar wat was Hamilton aan het doen tijdens FP1 en FP2? Snapchatten?

koosnaam 26-08-16 | 16:34

Denk dat hij meer inzet op de race setting vanwege grid penalty.

Helder Groentje 26-08-16 | 16:45

Hamilton heeft een 30 plaatsen straf gekregen en begint dus, welke tijd hij ook rijd, helemaal achteraan. Hij heeft 6 onderdelen van de motor moeten vervangen, waardoor hij per onderdeel 5 plekken straf krijgt. Het gaat voor Hamilton heel lastig worden zijn 1e positie te behouden, want als hij hierna nogmaals moet vervangen, krijgt hij per nieuw onderdeel 10 plaatsen straf.

Sebastianandela213 26-08-16 | 17:30

lewis die heeft een straf gekregen op het feit dat het de 6de keer wordt met een motor wissel en met de race op zondag begint hij op de 15e plaats

Klepstoter 26-08-16 | 16:22

Sneller dan Ricciardo, doet 'ie goed. Benieuwd of Max morgen ook sneller is dan zijn teamgenoot, die schoendrinkende Australiër blijft toch een kwalificatiebeest.

small_town_dude 26-08-16 | 16:37 | 1

Max gaat winnen!!!! Net zoals Dafne en Ranomi en Epke en Tom zouden winnen vorige maand
probeer gewoon punten te pakken zou ik zeggen.

Halal gehaktbal 26-08-16 | 19:58

U vergeet Yuri. Maar op de OS is het plakken pakken en alleen goud telt. Kijk maar naar hoe de thuis vlucht is ingedeeld. Losers, nou ja slecht zilver/brons, en goud.

Maar whatever, Max gaat winnen!!!

Harry Turtle 26-08-16 | 16:40

Grote kans dat de snelste RB op de eerste startrij staat zondag vanwege Hamilton zijn grid straf, dus hoop dat hij gaat vlammen in Q3.

alpha centauri 26-08-16 | 17:06

'... en er werd besloten het probleem naar de training verder te onderzoeken.'
NAAR de training Hoevenaars... echt?

Jackanders 26-08-16 | 17:34

Morgenmiddag en zondagmiddag, dan gaat het om het eggie.
Maar zeker niet slecht voor nu.

loze stijl 26-08-16 | 19:06

Lol, dan rij je alles en iedereen de moeder, klaag je over de boordradio dat je vermogen tekort komt :-)
Zwaar benieuwd naar de resultaten voor de rest van het weekend.

Pepin 27-08-16 | 02:34

Vrijdag zegt helemaal niets. Dikke kans dat Mercedes Rosberg alsnog dik op pole kan krijgen zodra ze de motoren opvoeren. Daar komt het namelijk uiteindelijk op aan op Spa. Alleen als de Red Bulls lukt om Rosberg te passeren in de eerste bocht kan het nog een interessante race worden: de Mercedessen houden er niet van om in de vuile lucht ander achtere auto's aan te rijden. Zelfs dan zijn er echter genoeg kansen om op pure snelheid in te halen op Spa en de motor van Mercedes is een stuk sneller dan de Renault - ik bedoel Tag Heuer.

Reageer