Autobahn

Rats. Verstappen kan niet meer buitenom in Blanchimont

Max Verstappens ballsy buitenom-inhaalactie op Nasr in Blanchimont [2015] zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan. Ook zal hij nooit meer herhaald worden, want de FIA heeft sensoren in de bocht aangelegd. Suck the fun out of Formula 1 much?

Als je met 290 per uur buitenom gaat in een bocht waar eerder dat weekend een GP2-auto rechtdoor ging en crashte, dan heb je best grote eieren. Of in ieder geval: veel vertrouwen in je auto. Max deed het vorig jaar in zijn Toro Rosso, en de hele wereld stond versteld (video). Dit jaar gaan we een dergelijk huzarenstukje niet meer zien, want er zijn limietsensoren aangelegd in diverse bochten op Spa (track guide), waaronder Blanchimont. En de regels zijn helder: ga meermalen over de track limits en je krijgt billenkoek van Charlie Whiting. Daarnaast moeten onrechtmatig gewonnen posities worden teruggegeven.

We kunnen dit met onze roze Max-bril natuurlijk heel kinderachtig vinden, maar eigenlijk is het een goede zaak dat de raceleiding de F1-bolides meer en meer terugdringt naar wat daadwerkelijk het circuit is, en niet hele stukken run-off area. De Kemmel Straight wordt bijvoorbeeld een stuk sneller op te rijden als je Raidillon ervoor afsnijdt, en daarom liggen ook daar nu sensoren.

Hoe we dit weten? Voorafgaand aan het spektakel is er gelegenheid het circuit te verkennen, en een Spaanse F1-journo twitterde deze foto's door. Waarvoor onze gracias.

Social

Kortom: de heren coureurs moeten netjes binnen de lijntjes kleuren, en buitenom in Blanchimont zit er dit jaar niet meer in. Maar dat was toch al een one of a kind-actie.

Reacties

Diablo76 26-08-16 | 13:27

Gaan ze ook nog een spitsstrook aanleggen?

Wees_eens_creatief 26-08-16 | 13:33

Ja precies, waarom racen? Laten we gewoon vooraf loten wie wint. Scheelt iedereen weer een hoop geld. Zucht, rubberentegels

jan1000000 26-08-16 | 13:42

We hebben een nieuw woord nodig voor deze sport, want dit heeft niets met racen te maken.

sinar2 26-08-16 | 13:45

Juist dit soort acties houd de spanning er in. Anders kan je net zo goed naar de file op de A1 gaan kijken als niets meer mag/

eheculatie 26-08-16 | 14:09

probleem zijn de run off area's. Gewoon ouderwets grind of zand neerleggen. Maar ja, dan kan een foutje einde wedstrijd betekenen.
De verhoogde tweede rij curbs waren de minst slechte korte termijn oplossing.

The Ugly 26-08-16 | 14:10

Waarom niet gewoon gras weer twee meter opschuiven? Veiligheid? Doe dan in plaats van het gras een muur zoals in Monaco.

Vogelbeest 26-08-16 | 14:52

Maken ze het circuit dan ook breder? Er moet wel speelruimte zijn!

rotorhead 26-08-16 | 15:25

"En de regels zijn helder: ga meermalen over de track limits en je krijgt billenkoek van Charlie Whiting."

In andere woorden: Max kan daar nog steeds inhalen als het nodig is. Van P2 naar P1 bijvoorbeeld.. Dan is er niets aan het handje lijkt me. Tenzij er meerdere sensoren in dat stuk liggen, wat dan gaat tellen als 'meerdere malen'.

Maar ja, als wij over een doorgetrokken streep rijden in het oog van een agent, krijgen we ook 'billenkoek'. Of een file omzeilen over de vluchtstrook. (geen vergelijk, ik weet, maar in beide gevallen een kwestie van tussen de lijntjes rijden)

levensnevel 26-08-16 | 15:26

Vroeger had ik zo een Scalextric baantje. Nooit verwacht dat dat ooit zo dicht bij de realiteit zou komen...

Duffe 27-08-16 | 00:50

Die actie van Max kan nog prima want hij ging helemaal niet zo ver buiten de lijnen op die plek.

Kijk nog maar eens goed naar zijn inhaalactie van vorig jaar. Deze sensor lijkt meer dan een wielbreedte van de lijn af te liggen. Bij het inrijden van Blanchimont ging hij ongeveer één wielbreedte over de lijn en volgens mij ook pas na de plek waar deze sensor ligt.

Belangrijker voor dat soort inhaalacties is of er bij het uitrijden van Blanchimont ook sensoren liggen want daar ging Max, en veel andere coureurs, een stuk verder over de lijn. Maar dat is niet te zien op deze foto's.

Ik vind het wel een goede regel. Iedereen hoort zich aan de zelfde baan te houden en buiten de baan is gewoon buiten de baan. Met name bij Eau Rouge/Raidillon kan dat een enorm (oneerlijk) voordeel opleveren. Binnen de lijnen is er nog zat ruimte om voluit te racen, daar zijn die paar extra centimeters niet voor nodig.

Onderbuik2 27-08-16 | 08:39

Waarom is het filmpje gekoppeld aan feestboek, jammer dit.

Reageer