Autobahn

Soort van definitief. Noorwegen verbant verbrandingsmotor

Noorwegen is een land waarvan Elon Musk blij wordt in zijn broekje. Ondanks dat het aantal inwoners een derde van dat van Nederland bedraagt is het land Tesla's Europese grootste afzetmarkt. Deze voorsprong kon nog wel eens sterk uitgebouwd worden.

Menig Friedman-aanhanger kijkt jaloers naar Noorwegen. Waar wij al onze gasbaten verkwist hebben aan leuke dingen heeft Noorwegen een megafonds ingericht voor zijn olie- en gasbaten. Het land was al rijk, maar nu is er zo veel geld over de kleine bevolking te verdelen dat de Noren van gekheid niet weten waar ze met al die NOK'jes naartoe moeten, en dus plannetjes smeden over drijvende tunnels en zulks.  

Terwijl centrale banken op drie continenten de geldpersen in het rood laten draaien, en  helikopters te kort komen om de stapels bankbiljetten over hun onderdanen uit te strooien blijft inflatie uit. Maar niet in Noorwegen, daar bedraagt de geldontwaarding 4,4%. Kortom: Noorwegen is awesome, en beter verhuist u er gisteren nog naartoe, zo luidt de voor de hand liggende eendimensionale conclusie.

Maar Noorwegen heeft een gewetensprobleempje: Europa's grootste olie-exporteur en maker van het grootste autoschip ter wereld (op diesel uiteraard) heeft een hekel aan vervuiling, en wil graag -net als Bhutan- CO2-neutraal zijn. Dit is een streven dat wordt vergemakkelijkt door de enorme oppervlakte, de geringe bevolkingsdichtheid, en eerdergenoemde stapels cash voorhanden, die mooi kunnen worden ingezet voor subsidies op dure elektrische auto's, die nu al 15% van het Noorse wagenpark vullen. En een beetje op waterstof, voor wie nog in deze aandrijvingsvorm gelooft.

Nationaal vervoersplan

Begin juni kwam de eerste nieuwe berichtgeving over een totaalverbod op de verbrandingsmotor het eerst op gang, en als gezegd: ome Elon kreeg hier een flink zoemende supercharger van (of misschien kwam het door de roze portemonnee op de voorpagina van de aangehaalde krant):

Social

Destijds ging het echter nog om een plan, en geen beleid, maar inmiddels is Noorwegen een stapje verder. Er ligt een parlementaire meerderheidssteun voor de plannen goedgekeurd, waarmee de weg open lijkt te liggen voor een ban op benzine, diesel, en LPG (Nasjonal transportplan HIER). Wandelaars, natuurliefhebbers, en anderssoortige toeristen zijn dus gewaarschuwd: over een jaar of negen mag u de Kangoo/Berlingo met plofmotor aan de grens laten staan. De volgende stap: per 2035 alleen nog maar elektrische vliegtuigen op Noorwegens luchthavens? Wij zeggen: doen!

Reacties

Sinclair 16-08-16 | 09:30 | 6

Jaja..... Lekker milieuvriendelijk terwijl de kolencentrales op 200% moeten gaan draaien om al die auto's te laden.

Martin007 16-08-16 | 09:35

Noorwegen is grotendeels hydro met een enorm potentieel om die hydro capaciteit te vergroten

Martin007 16-08-16 | 09:36

Dus intern weinig fijnstof ellende. Maar exporteren doen ze het graag: olie

Feynman 16-08-16 | 09:51

Die hydro energie exporteren ze ook, en de opbrengst van die olie hebben ze in een fonds geparkeerd in plaats van uitgegeven.

Jonkheer Wttewaall 16-08-16 | 10:33

Buitengewoon hypocriet, met het geld van de export van olie je eigen land "schoon" laten rijden en daarnaast tot in het oneindige doorgaan met het exporteren van vuiligheid naar landen die het zich niet kunnen permitteren om over te stappen op elektriek vervoer. Zelfs Lodewijk XIV was minder cynisch en gewetenloos, de Noren laten de derde wereld landen letterlijk en figuurlijk stikken.

Afvalzak 16-08-16 | 10:53

Ja, ze kunnen er ook mee stoppen. Olie lekker laten zitten, zullen ze vast blij mee zijn in al die derde wereld landen waar ze naar toe exporteren.
"De VS, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland zijn de voornaamste importeurs van Noorse olie en Noors gas. " www.vakantiearena.nl/noorwegen/de-noor...

Beetje jammer voor ons alleen.

Barry Hay 16-08-16 | 12:55

Noorse elektriciteit komt voor 98% uit hernieuwbare bronnen en 96% uit de water.
Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Noorwegen begrijpt het. Als daar een flinke vraag naar elektrische auto's komt dan komen er tenminste fabrikanten die daar serieus naar gaan kijken. En niet zoals BMW of Audi of Mercedes die niet verder komen dan een excuus hybride.

Vogelbeest 16-08-16 | 10:00

Met de hoeveelheid waterkracht die Noorwegen heeft heeft dit ook echt zin. Bij ons slaat het nergens op.

Vogelbeest 16-08-16 | 10:01 | 3

"En een beetje op waterstof, voor wie nog in deze aandrijvingsvorm gelooft."
Als we Thorium centrales of Kernfusie nou eindelijk eens uitontwikkelen is waterstof prachtig! Gratis brandstof zonder milieuverontreiniging en zonder uitstootproblemen.

Halal gehaktbal 16-08-16 | 13:29

En u denkt dat overheden, Shell etc daarop zitten te wachten? Gratis brandstof en geen CO2 problematiek zou hun hele reilen en zeilen ondermijnen.

Hanz der Schwanz 16-08-16 | 16:39

@halalgehaktbal, zo jammer dat er geen alu-hoedje emoticon is. Dan had ik eindelijk reden om er één te gebruiken....

uberdude 16-08-16 | 21:48

Waterstof is geen goede brandstof. Je kunt het niet goed produceren en je kunt het niet goed opslaan. Het is alleen goed voor gesubsidieerde projectjes om net te doen alsof je hard groen doet. GroenLinks, zeg maar.

sinar2 16-08-16 | 10:07

Is leuk in de bewoonde gebieden maar als je daar buiten zit moet je in ieder geval wat rendieren en een slee als backup hebben om ergens te kunnen komen.

CamaroHans 16-08-16 | 10:34

Wel grappig, hun buren zijn gek op dikke amerikanen, hoe ouder hoe beter! Elk jaar worden er tegen de 5000 geïmporteerd. Hoeveel Tesla's zou een 8 liter Caddilac uit 1970 teniet doen?

adjudant 16-08-16 | 10:44

Noorwegen vervuilt liever over de grens en bezoekers zijn niet welkom

der Schmutz 16-08-16 | 10:54

Gasbaten verkwist aan leuke dingen? Wij hebben tijden koude oorlog jarenlang gas voor bijna niets verkocht aan bijvoorbeeld Italië. Anders zouden namelijk de Russen wel eens gas leveren daar en dat was niet goed. Wij deden braaf wat ons opgedragen werd (niets geleerd van het dwingend opgeven van Indonesië zodat 'adviseur' V.S. met mijn consessies aan de haal gaat). De laatste jaren worden gas baten structureel gebruikt om gaten in de begroting te vullen.

P404 16-08-16 | 11:25

Deze maatregel heeft weinig met het milieu te maken maar eerder met het onafhankelijk(er) worden van fossiele brandstoffen waardoor je ten eerste minder afhankelijk bent van de grillen van de oliegrootmachten en ten tweede je eigen gas/olie op een steeds krapper wordende markt de komende jaren duur kunt verkopen. Als Nederland slim is haken we hier heel snel bij aan.

Colinsmi 16-08-16 | 11:29

Als je het Twitterbericht mag geloven is de volgende zin natuurlijk klinkklare onzin: 'over een jaar of negen mag u de Kangoo/Berlingo met plofmotor aan de grens laten staan'. Dit betekent niet dat je niet met een auto met verbrandingsmotor in Noorwegen mag rijden, noch betekent het dat de Noren tegen die tijd allemaal een elektrische auto moeten rijden. Dit geeft alleen maar aan dat er geen nieuwe auto's meer gekocht mogen worden die een verbrandingsmotor aan boord hebben. Lezen is ook een vak.

Katoentje 16-08-16 | 12:07

Noorwegen, oliegeld in een investeringspot, geinvesteerd in superschone witte steenkool, exporteerd deze zo veel dat de olieexporten niet meer relevant gaan worden. DIT is pas echt beleid......!

datzouzomaarkunnen 16-08-16 | 12:56

Een hele logische stap toch? Fantastisch.
Maar zo rond 2025 moeten er dan ook elektrische vrachtwagens zijn, of iets als alternatief. Olie zal voorlopig nog nodig zijn voor diverse andere producten (plastic), maar Noorwegen heeft baat bij het opvoeren van hydro energie. Een grotere interne markt op deze manier voor stroom, maakt het investeren nog interessanter.

Hunebedbouwer 16-08-16 | 13:06 | 1

En voor het transport van levensmiddelen (toch redelijk belangrijk) door het hele land zijn ze volkomen afhankelijk van het dieselrijdende vrachtverkeer.
Hoe willen ze dat regelen dan? Tuurlijk, er zijn elektrische trucks. Maar alleen geschikt om Oslo te bevoorraden.
Maar aan de poolcirkel zouden ze ook graag voedsel ontvangen neem ik aan. Dat gaat héél ver voorbij aan de actieradius van elektrokarren.
Zelf verbouwen ze niet veel. Het gros van de groenten, fruit en bloemen word dagelijks aangevoerd vanuit Nederland. Met dikke Scania V8 diesels. Gebouwd in hun buurland. (en ja, ook in Zwolle/Meppel, ik weet het)
Maar ook met een Tesla rij je dan niet zomaar even naar het noordelijkste puntje van het land. 6298 x opladen en je bent er. In een week moet dat toch lukken...

Min-of-meer 17-08-16 | 12:23

"Maar alleen geschikt om Oslo te bevoorraden"

De politici zitten dan ook in Oslo, en komen niet buiten Oslo. Dat geldt trouwens ook voor Den Haag. Nederlands beleid wordt gevormd op basis van de situatie in Den Haag.

Min-of-meer 16-08-16 | 13:23 | 2

Het is nog maar de vraag of elektrische auto's in 2025 de taken van fossiel aangedreven auto's over kunnen nemen. Musk viert nu feest omdat zijn techniek zwaar door technologie bevoordeeld wordt.

Kan Noorwegen niet gewoon strengere normen handhaven en fabrikanten maar laten zien hoe ze eraan komen, in plaats van complete technieken te verplichten of verbieden?

datzouzomaarkunnen 16-08-16 | 15:44

Ben het met je eens, verbieden via de overheid en regulering werkt vaak niet lekker op de markt. Echter, toen de EU opeens met eisen voor bensine motoren kwam hadden "opeens" alle autofabrikanten wel zuinige auto's.
Blijkbaar is in deze het verbieden of reguleren wel een flinke stok die de fabrikanten net even wat harder laten ontwikkelen naar de toekomst.

Min-of-meer 17-08-16 | 12:20

Het is eerder een stok die ze overtuigt om te sjoemelen, aangezien Europese uitstootnormen niet gebaseerd zijn op realiteit, maar op een bureaucraat die besluit de vorige norm door de helft te delen en dat berekend op basis van een theoretische test.

Hunebedbouwer 16-08-16 | 15:48

Noorwegen heeft ook aardig strenge winters. Dan hebben die batterijen er al helemaal geen zin in. Je moet je kar toch ook een beetje kunnen verwarmen bij -30.
Kom je met een volle accu net het dorp uit.

Ulle Ruttelflut 16-08-16 | 16:45

De afgelopen 30 jaar was Scandinavië, en dan vooral Zweden en Noorwegen, een dankbare afnemer van Amerikaanse old-timers uit de late jaren 50, 60er, 70er en begin jaren 80. Noorwegen maakt nu al een jaar of vijf een versnellingsspurt en de vraag naar duurdere varianten is zo groot, dat nagenoeg verpoeierde wrakken daar nu gretig aftrek vinden en opgekalefaterd worden. Toch geld zat bij die Noren, begint echt op een decadente oliestaat te lijken.

Ulle Ruttelflut 16-08-16 | 16:47

Had je trouwens niet beter dat artikel over "Lystresepten" kunnen overnemen. Spannender leesvoer....

Scania_V8 16-08-16 | 17:44

Gekke Noren, hun uitgestrekte en dunbevolkte land leent zich volgens mij niet tot elektrisch rijden. Al zeker niet in de winter wanneer de batterijen sneller leegraken door de koude en het verbruik door de verwarming!

Als ze dan toch groen willen doen, laat dan op z'n minst nog auto's op aardgas gewonnen uit vergisting toe, dat is toch energieneutraal of hoe men het ook noemt, want het wordt uit groenafval gewonnen. Er komt op die manier enkel CO2 vrij die de plant gedurende zijn leven heeft opgenomen uit de lucht.

mennie 16-08-16 | 17:50 | 1

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom er overal marktwerking moet zijn behalve bij auto's.
Keuze uit verschillende brandstoffen zou toch juist beter moeten zijn, ook voor het milieu.

Min-of-meer 17-08-16 | 12:22

Dit. Wanneer een autofabrikant een auto neer kan zetten die van oliebron tot aan de wielen efficiënter is dan een elektrische auto, dan moet dat juist niet bestreden worden.

uberdude 16-08-16 | 21:55

Laat al die verschrikkelijke 'groene' verkwisting achterwege en gebruik dat geld, al die investeringen in de ontwikkeling van een accu die 5 keer meer op kan slaan, met een rendement van minstens 90%. Daarna kun je er pas over piekeren om iets elektrisch te doen.

Reageer