Autobahn

Nederlandse automobilist lapt €15,5 miljard aan milieubelasting

'Pop quiz, hot shot'. Welke milieubelasting steekt met kop en schouders boven alle andere uit? We gaan het niet verklappen, maar u betaalt het aan de pomp, het begint met een 'a' en eindigt op 'ccijns'.

Het CBS publiceert vandaag een aardige optelsom inzake belastingdruk op dingen die slecht zijn voor vogels en bloemetjes. Deze afdrachten heten dan ook toepasselijk 'milieubelasting'. In totaal incasseerde de centrale overheid vorig jaar iets meer dan €20.000.000.000 van deze milieubelastingen.

8,5%

De 20 miljard die in 2015 de staatskas invloeide is goed voor 8,5 procent van de totale overheidsinkomsten (237,7 miljard). 'Accijnzen op benzine en overige minerale oliën' vormen met €7,9 miljard de hoofdmoot. Dit had nog meer kunnen zijn als onze overheid iets minder inhalig was met de accijnzen en BTW, want in de huidige situatie tankt iedereen die in de buurt van een landsgrens woont gewoon in België of Duitsland.

De wegenbelasting (MRB, terugkerend) en BPM (eenmalig) brachten €5,5 en €1,5 miljard in het laatje. Blijft nog 4,5 miljard euro over, die voor rekening van Energiebelasting komt. Deze is voor u alleen relevant als u stroom 'tankt'.

Teslarijders zijn slechte klanten

Wie volledig elektrisch rijdt, ontduikt nagenoeg alle hierboven genoemde heffingen. Naast het feit dat je met je Tesla of Nissan Leaf hooguit bij een pomp stopt om je bandenspanning te controleren of een pakje saffen te kopen, betaal je evenmin MRB of BPM. Stas. Wiebes is dus eigenlijk helemaal niet blij met u, maar ook hij wil minder CO2 in de atmosfeer, en dat mag wat kosten. 

Bovendien is het aandeel volledig elektrische auto's in ons wagenpark nu nog te verwaarlozen. Dat wordt op de middellange termijn wel anders, en dus mag u zich als Voltage-fapper danwel Ampère-adept voorbereiden op een wijziging van de belastingregels na 2020, als u pech hebt wordt de Autobrief 2 omgegooid en grijpt de overheid nog eerder in.

Tot het zo ver is blijven de inkomsten met 8 miljoen auto's op de Nederlandse weg en ongeveer 400.000 nieuwverkopen per jaar steady doorstromen. U kunt zich ondertussen (terecht) boosmaken over het feit dat er bar weinig van deze afdracht terug de infrastructuur wordt ingepompt, maar het ook van de positieve kant bekijken: uw bijdrage dekt meer dan een vijfde van ons complete zorgbudget (€72,9 mld) af, en nog veel meer als de BTW op auto's en brandstof wordt meegrekend.

Ergo: dankzij de autorijder liggen er veel minder bejaarden een week lang in een poepluier dan het geval zou zijn met een lagere belastingdruk. En dat is ook wat waard.

Reacties

Vogelbeest 10-08-16 | 09:04 | 1

Daarvan gaat 2,5 miljard naar aanleg en onderhoud van wegen, bruggen en tunnels.
Dus je betaalt je blauw, en staat alsnog in de file.
Gelukkig gaat er wel 5 miljard naar het spoor.
www.baasvannederland.nl/Overheidsuitga...
Ik zeg: Bindend referendum: Alle wegen in breedte verdubbelen.
OV mag zichzelf bedruipen of failliet gaan.
Belastingen op auto's halveren.

Vogelbeest 10-08-16 | 09:06

Misschien kunnen we ook rekeningrijden invoeren. "De gebruiker betaalt" en dat soort dingen.
Mededeling: De gebruiker betaalt 6,2x zoveel als hij krijgt.
*kotsteiltje zoekt*

i-Wonder 10-08-16 | 09:30 | 1

Gelukkig was de afgelopen 2 kabinetsperioden de VVD aan de macht en dat is een lage belasting en auto partij..

Vogelbeest 10-08-16 | 09:35

Inderdaad. "De auto is geen melkkoe" was een slogan van ze. Ondertussen hebben ze weer een paar keer het proefbalonnetje "rekeningrijden" opgelaten. In Frankrijk zit de wegenbelasting in de benzine en is de benzine goedkoper dan hier.

DinkyToy 10-08-16 | 09:41 | 1

@Vogelbeest:
Frankrijk compenseert met tolwegen.

loze stijl 10-08-16 | 10:37

Klopt, maar de fransoos die hoofdzakelijk lokale ritjes doet komt niet erg vaak op de tolwegen. En dat zijn er best veel geloof ik. Komt nog bij dat ze de keus wordt gelaten. OF vlot doorijden en daarvoor betalen OF genoegen nemen met de route national en daardoor meer tijd kwijt zijn om op je bestemming te komen.
Rekeningrijden in Nederland kost de automobilist alleen extra geld en staat alsnog te vaak in de file.

hooibergje 10-08-16 | 10:20 | 2

De onderrand van dat jurkje is een wel heel erg beroerde fotosoep...

DatGeloofJeTochGewoo 10-08-16 | 11:00

Inderdaad ja. En waarom eigenlijk? Het originineel is toch nog prettiger om te zien: secure.static.tumblr.com/c40d225780a8...

H.Feitsma 10-08-16 | 11:19

Het origineel kwam helaas niet door onze pixelcensuur-Iraniër op de naredactie.

marjen 10-08-16 | 12:23

Fijn dat je als automobilist zo meehelpt aan de staat der Nederlanden en haar zwakkere deel van de bevolking. Die automobilist blijkt een zegenrijk persoon te zijn.
Intussen hebben we allemaal een katalysator en tanken de meesten loodvrij, maar nog is het niet genoeg volgens de milieufascisten.
En intussen zie ik voortdurend, vlak naast mij op elke weg, de flora uitbundig groeien en bloeien. Flora die toch in de meest dodelijke omgeving leeft, aldus het milieufascisme.
En dan stoot de automobilist ook nog eens CO2 uit: het voedsel voor al die bomen in zijn omgeving. Bomen zijn dankbaar, want ze staan er goed bij.
We betalen gewoon voor de zwarte gaten in de schatkist en dat milieu is de vlag op de modderschuit.. Want waarom anders betalen we nog BTW over accijns?

FW Ta-183 Huckebein 10-08-16 | 13:19

"De wegenbelasting (MRB, terugkerend)"; nee, het is geen MRB meer maar HSB: Houderschapsbelasting

Reageer