Autobahn

Boeteoorlog barst los met kogelwerende flitsbunker

Terugschieten naar een flitsende camera heeft geen zin meer dankzij de uitvinding van de kogelwerende flitscaravan. Oom agent kan voortaan gewoon in de donutshop gaan zitten.

Vitronic Enforcement is een gehaat onderdeel van het Duitse bedrijf Vitronic. Waar het grote bedrijf computers door middel van camera's leert zien, doet de dochter iets vervelends met die technologie. Ze gebruiken het om je kenteken te lezen. Die technologie hebben ze nu samen met het Franse bedrijf Cegelec in een aanhanger gestopt, waardoor agenten er overal over kunnen beschikken. Alleen kentekens lezen is niet zo zinvol natuurlijk, daarom hebben ze ook maar een Lidar toegevoegd. Dat laatste is extra vervelend, want de 'laserradar' kan de gereden snelheid op alle banen van een weg tegelijk controleren

Super handige techniek natuurlijk, maar niemand zit erop te wachten. Vandaar dat er in Nederland ook altijd een agent vlakbij een flitser zit: om te voorkomen dat iemand het apparaat sloopt of gewoon meeneemt. Maar zelfs daar hebben de mensen van Vitronic en Cegelec over nagedacht: de flitser zit ingepakt in een stalen huis en hij trekt zijn wielen en dissel in. Knappe jongen die de flitscaravan dan nog meeneemt. Erop schieten is ook nutteloos, het staal is kogelbestendig.

Voor de agent die rustig met zijn kopje koffie 'de administratie aan het wegwerken' is, heeft de Vitronic Enforcement Trailer nog wat extra foefjes. De accu houdt het vijf dagen vol en in de tussentijd kan hij via het 4G-netwerk fijn alle gegevens van hardrijders doorseinen naar het justitieel incassobureau. Via de verbinding kan het systeem ook de laatste actuele snelheidslimiet doorgeseind krijgen. In Duitsland is de politie aan het testen met de flitsaanhanger en in Frankrijk worden er al 250 ingezet. Als je tijdens het laagvliegen een metalen drol langs de weg ziet staan moet je dus de remparachutes uitwerpen.