Autobahn

Max Verstappen VIJFDE in de Grand Prix van Hongarije 2016

Een ronduit saaie race wordt in de laatste ronden gered door een spannende strijd tussen Max Verstappen en Kimi Raikkonen. Lewis Hamilton wint de race en Max pakt zijn puntjes op een vijfde plaats.

Max-Kimi part 3

Verstappen en Raikkonen lijken elkaar elke race weer tegen te komen. Deze keer was het de Fin die Max een groot deel van de race ophield. Na een slecht geplande eerste pitstop voor Verstappen verloor hij plekken aan de beide Ferrari's. Ondanks dat de banden van Raikkonen veel ouder waren, kon de Nederlander niet één van zijn befaamde inhaalacties laten zien. Dertien ronden zat Max klem totdat Kimi de pits in dook. Het kostte hem veel tijd en mogelijk zijn kans op een podiumplaats.

Aan het eind van de race waren de rollen plots weer omgedraaid. Raikkonen kwam na een stop met supersofts achter Max op de baan. De Fin was weliswaar een stuk sneller, maar kwam er niet voorbij. Het komt zelfs tot contact. Bij een inhaalpoging versplintert de Ferrari een stuk van zijn voorvleugel op het achterwiel van de Nederlander, maar ze kunnen allebei hun weg vervolgen. De spanning is om te snijden als Raikkonen elke ronde op het rechte stuk inloopt op Max. Uiteindelijk weet Verstappen ook deze strijd in zijn voordeel te beslissen. Hij blijft voor de Fin en rijdt als vijfde over de finish.

Confirmed: Max krijgt dit jaar geen kerstkaartje van Kimi

Hamilton troeft Rosberg af

De winst is vandaag voor Lewis Hamilton. In de eerste bocht passeert hij Nico Rosberg en die leiding geeft hij (afgezien van een pitstoprondje) niet meer uit handen. Hamilton rijdt geen foutloze race, met zeker aan het einde soms een blokkerend wieltje, maar het lijkt erop alsof Nico Rosberg geen zin heeft om een inhaalactie te doen. Het gat blijft consequent tussen de één en twee seconden en de Mercedessen rijden zonder spannende strijd over de finish. Lewis Hamilton neemt hiermee de leiding in het kampioenschap over van de Duitser en stoomt vol gas richting een nieuwe wereldtitel.

Saai

De wedstrijd was helaas één van de saaiste van het seizoen. In de eerste ronde worden de posities bepaald en daarna verandert er weinig meer. De race kent nauwelijks inhaalacties, vrijwel geen uitvallers en geen spannende gevechten. Dit verandert pas in de laatste ronden als Kimi en Max gaan strijden en Vetttel dreigend inloopt op Ricciardo. Beide gevechten resulteren niet in inhaalacties, maar brengen wel wat broodnodige spanning in deze verlammend eentonige optocht. 

De reactie van Verstappen op de race: "Het is balen hoe het gelopen is. In het begin van de wedstrijd waren we snel, maar konden geen kant op. Ik kwam na mijn eerste stop vast te zitten achter Raikkonen, die op oudere banden reed en dan is het klaar. Daarna reed ik achter hem mijn eigen banden kapot. Na mijn tweede stop, kwam ik in niemandsland terecht. Eigenlijk was het een heel saaie wedstrijd."

Social

Update. Kimi geeft in het post-race interview subtiel aan dat Max straf zou moeten krijgen.

Social

Reacties

NardiNar 24-07-16 | 13:52

Het zweet loopt hier ook reeds door den bilnaedt.

Heel benieuwd wat de auto van Verstappen zo moeilijk te rijden maakt. Gisteren kon hij op een gegeven moment zijn tweede versnelling niet meer gebruiken.

Klepstoter 24-07-16 | 13:54

Het verschil tussen de Red Bulls en Mercedessen leek in de kwalificatie groter dan door veel experts werd verwacht, benieuwd of Max in de race écht strijd kan leveren met Nico en Lewis.

kapitein_iglo 24-07-16 | 14:06 | 2

voor een mooie kwaliteit live stream: download ace player en onder: Media--->Open Ace Stream Content ID
vul dit in:
2288397a21c4933d2359f19f54daa4101e297a48

Jelle. 24-07-16 | 17:59

Thx! Dat Id werkt de volgende race ook?

kapitein_iglo 24-07-16 | 19:33

yep

deluiegriek 24-07-16 | 16:12

Het zou handig zijn om de complete einduitslag te laten zien, dan hoeven lezers die ook niet meer ergens anders op te zoeken.

voldemort 24-07-16 | 16:19 | 1

@deluiegriek
Er is een F1 app voor op de telefoon, kan je de resultaten bijhouden.
www.formula1.com/en/f1-live.html

deluiegriek 24-07-16 | 16:27

zo fanatiek ben ik daar niet mee, maar vind het wel fijn om de gehele eindstand te kunnen lezen in een artikel die over de race gaat. Eindstand staat er inmiddels bij, bedankt redactie.

Reageer