Autobahn

Rinus van Kalmthout maakt indruk op testdag IndyCars

Tijdens een testsessie in Portland heeft Rinus 'VeeKay' van Kalmthout zijn visitekaartje afgegeven. De 18-jarige Nederlander, die niet onverdienstelijk racet in de Indy Lights, mocht een dagje in de grotejongens-IndyCar, en stelde niet teleur.

Op de in-season testdag op de Portland International Speedway, reden naast een aantal reguliere IndyCar-rijders ook Indy Lights-coureurs Veekay en Oliver Askew, die klassementsleider is. Een Indy Lights-auto haalt ongeveer 450 pk uit een 2.0 viercilinder turbo, een IndyCar haalt tot 700 pk uit een 2.2 liter V6 turbo.

Veekay - die in de Lights voor Juncos uitkomt - deed zijn rondjes in een Chevrolet van Ed Carpenter racing, en zat slechts enkele tienden van de tijden die veteraan Alexander Rossi neerzette. Zijn optreden zal zijn IndyCar-aspiraties goed doen, het huidige seizoen telt nog twee races. 

In de 'Road to Indy' reed VeeKay - die onlangs als gast in onze podcaststudio aanschoof - zich de afgelopen drie jaar naar 13 overwinningen en 29 podiums. Zijn verwachtingen voor de toekomst? One day at a time. Voorafgaand aan de test liet hij optekenen: “My main goal is to show my professionalism and quality’s as a driver and as a team player. I will try to make myself better at the test, but also provide the team with valuable information for the remainder of the 2019 NTT IndyCar season.

Volgens ons is Rinus zelf ook tevreden

Social