Autobahn
Ruim je Tesla eens op, joh

Vervelende druktemaker met Tesla vangt opnieuw bot in rechtszaal

Goh, deze zagen we niet aankomen. Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft egotripper Vincent Everts ongelijk gegeven in zijn strijd tegen een boete die hij kreeg omdat hij met zijn telefoon bezig was, terwijl zijn Tesla Model X op Autopilot reed.

Everts was het oneens met de boete omdat de auto is naar zijn mening ’de werkelijke bestuurder is’ en hijzelf ’de juridische bestuurder’ (net zoals een rij-instructeur of examinator). Totale kolder natuurlijk, zoals we bij aanvang van het hoger beroep - twee weken geleden - ook al meedeelden. De kantonrechter veegde dit argument niet voor niets breed lachend van tafel.

Everts wilde graag een symbolische euro aan boete, in het geval dat de rechter hem niet vrijsprak. Helaas voor hem is de Nederlandse rechtspraak geen restaurant, waar je maar kunt bestellen wat je het beste aanstaat, en bovendien heeft het Hof hem in het ongelijk gesteld: hij moet zijn 230 euro boete dus gewoon betalen. Dit was natuurlijk een makkie voor de rechtbank, want Everts is instructeur noch examinator, alleen een enorme aandachtsspons.

De bebrilde trendwatcher in kwestie was overigens niet aanwezig bij de uitspraak, hij zit nog steeds in de VS, net als twee weken geleden. Dat is nogal een lang trouwfeest, Vincent...

Social

Hebt u het ooit zo zout gegeten?

Social