Autobahn

Vergne zegeviert in Bern, Frijns slachtoffer na chaos bij start E-Prix

Na een opstopping bij de start waarvan Robin Frijns het grootste slachtoffer werd, heeft Jean-Eric Vergne de E-Prix in Bern gewonnen. Hiermee verstevigt hij de leiding in het kampioenschap. Daarachter werd Mitch Evans tweede en Sebastien Buemi derde.  

Chaos in eerste bocht

De start in de Formule E-race in Bern kent een moment zoals dat alleen in de Formule E kan: een opstopping in de eerste bocht is het gevolg van contact tussen Maximilian  Günther en Pascal Wehrlein. Hierdoor kon het hele veld niet door de eerste chicane van de wedstrijd. Robin Frijns werd eveneens slachtoffer van een hachelijk moment: een tikje van Jerôme d'Ambrosio zorgde voor een spin en de Nederlander eindigt zijn race in de muur.  Hierdoor lijkt hij de titel wel echt op zijn buik te kunnen schrijven. 

Door de opstopping lijken een aantal coureurs flink te profiteren door een kleine opening in de bandenstapels. Echter, nadat de rode vlag is getoond en de race is stopgezet, meldt race control dat de volgorde wordt hersteld en de coureurs moeten vanaf hun startpositie de race hervatten. Het levert boosheid op bij veel coureurs, die even tijd hebben om uit hun bolides te stappen. Het zijn bijzondere beelden.

Inhalen blijkt moeilijk in smalle straten

Nadat alles en iedereen weer in de goede volgorde rondrijdt, laat race control het veld los. De herstart van kampioenschapsleider Jean-Eric Vergne is het beste, de Fransman houdt de leiding in de E-Prix, voor Mitch Evans en Sebastien Buemi.

De smalle straten van Bern nodigen niet uit voor inhaalmanoeuvres, maar Evans heeft de druk vol op de ketel bij Vergne staan. Het levert mooie beelden op, maar echt een kans lijkt de Brit niet te hebben en ook de Attack Mode levert niets op. 

Daarachter is Sam Bird de voorlopige man van de wedstrijd. Na een mooie move op Maximilian Günther, is hij aangesloten bij de top drie, die halverwege de race in een treintje rondrijden. 

Na een foutje van Bird, profiteert Lotterer in de strijd om P4. De Duitser is bezig aan een flinke opmars, nadat hij ook al Günther en Abt knap heeft ingehaald. 

Regenval in slotstuk E-Prix

 De E-Prix in Bern wordt andermaal op zijn kop gezet: hevige regenval in de laatste drie minuten van de race zorgt voor de nodige spanning. Het verandert echter niets in de einduitslag. 

Vergne wint met minimale afstand en verstevigt de leiding in het kampioenschap. Evans wordt tweede en Buemi eindigt als derde. Lotterer wordt vierde om de strijd om de titel nog enigszins levend te houden, voordat het circus naar New York verhuist voor het slotstuk van dit seizoen.