Autobahn

Max Verstappen: 'Podium is leuk, maar we willen winnen met Red Bull'

Het seizoen is bijna voor een derde voorbij en dus kunnen we wel beginnen met conclusies trekken. Max Verstappen vindt dat ook en meent dat hij dit jaar goed onderweg is. Het team heeft het maximale eruit weten te halen zegt hij in dit interview.

De mediamensen van Red Bull hebben een vraaggesprek met Max Verstappen gepubliceerd. Ze spraken de Nederlandse Formule 1-coureur in de aanloop naar de GP van Canada, die komend weekend plaatsvindt. Hoewel je in een interview met de PR-mensen van de hoofdsponsor geen brisante uitspraken hoeft te verwachten is het leuk om te kijken wat Max allemaal zegt.

Hij mag dan nog geen race hebben gewonnen en ook nog niet hoger dan de derde plaats zijn gefinisht, toch is Verstappen tevreden over het seizoen tot nu toe. "Het gaat eigenlijk best wel goed. We hebben onze resultaten tot nu toe weten de maximaliseren, dus we mogen niet klagen," aldus Max, "Natuurlijk willen we altijd winnen en dat lukt nu nog niet, maar we werken er hard aan om dat binnenkort ook te kunnen doen." Dat zijn in ieder geval mooie vooruitzichten.

Verstappen zegt in het interview ook dat hij sinds het begin tevreden was met de RB15 en hij meent ook dat het team zich goed ontwikkelt en steeds competitiever wordt. Max roemt ook de band met Honda: "De communicatie [met Honda] is goed, en dat is cruciaal als je beide partijen beter wilt laten presteren. Momenteel ben ik erg blij met de manier waarop alles verloopt. Wij zijn winnaars en bij Honda zijn ze dat ook gewend. Dus iedereen werkt hard om samen nog succesvoller te worden."

De Limburger waakt ervoor om verwachting voor de rest van het seizoen af te spreken: "Er zijn natuurlijk plaatsen waar we meer kans hebben dan op andere plekken. Maar je kunt beter even afwachten hoe het gaat dan om allerlei doelen te stellen." Uiteraard hoopt hij wel op overwinningen en hij kijkt vooral uit naar de Grand Prix van België: "Spa is mijn favoriete circuit, dus daar kijk ik altijd naar uit. En verder heeft Mexico veel succes gebracht."