Autobahn

José Antonio Reyes reed 237 km/u bij dodelijk ongeluk

Zaterdag verongelukte oud-topvoetballer José Antonio Reyes op een snelweg in Spanje. Het leidde tot een minuut stilte voor de Champions League finale tussen Tottenham en Liverpool. De Spanjaard blijkt veel te hard hebben gereden.

José Antonio Reyes kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een verkeersongeluk toen hij op een weg buiten Sevilla reed. Het kostte hem en zijn neef het leven, terwijl een andere neef zwaargewond raakte bij het ongeluk. De Mercedes S-Klasse van Reyes kreeg een klapband, waardoor de wagen onbestuurbaar werd, over de kop sloeg en in brand vloog. Volgens het Duitse Bild betrof het een Mercedes-AMG S550, al lijkt dat wat onwaarschijnlijk omdat die niet in Europa worden verkocht. Wij gokken op een S65 (of een Maybach S650), of de voetbalmiljonair had een tweedehandsje geïmporteerd uit de VS.

Politieonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de auto op het moment van de crash 237 kilometer per uur reed. Voor sommigen, waaronder de Spaanse doelman Canizares, toont het aan dat Reyes onverantwoordelijk reed en nu als voorbeeld moet dienen van hoe het niet moet.

Social

Op Twitter krijgt Canizares er ook flink van langs omdat hij zich nogal bot uitliet over de dood van zijn oud-collega. Hij vindt dat de verongelukte wegpiraat niet zoveel eer verdient omdat hij bij zijn ongeluk ook anderen in de dood mee heeft gesleurd.