Autobahn

LIVE. De 1000 kilometer van Paul Ricard

Onze eigen tamme coureur, Steijn Schothorst, mag dit weekend weer laten zien waarom hij onze in-house expert is. Hij rijdt de Blancpain GT Endurance race op het circuit van Paul Ricard in Frankijk. Hier volg je de race live.

In de Blancpain GT Series rijden Audi's R8 LMS, Porsche 911's, Aston Martins Vantage AMR GT3 , Bentley Continental GT3's en meer tegen elkaar. Onder de coureurs bekende namen als Chris Harris (u weet wel), Kelvin van der Linde, Christopher Mies, Maro Engel. Daarnaast kun je ook denken aan Fabien Barthez, die niet zozeer bekend is omdat hij zo goed kan rijden, maar vooral omdat hij als doelman van Frankrijk zowel Europees als wereldkampioen voetbal is geweest.

Daarnaast natuurlijk de gebroeders Steijn en Pieter Schothorst, waarvan u voornamelijk bekend bent met Autobahn F1 Show-presentator Steijn. Zij rijden dit weekend met Mattia Drudi in de Attempto #55 Audi R8 LMS GT3. Het drietal kwalificeerde zich als derde voor de race van vanavond op Paul Ricard in Le Castellet, waar over een paar weken de Formule 1 ook weer zal neerstrijken.

De race gaat over 1.000 kilometer en begint om 18:00, waardoor de finish sowieso in het donker gaat plaatsvinden. Het wordt dus een moeilijke race met een sterk veranderende baan omdat het asfalt afkoelt, maar ook omdat de coureurs zich moeten aanpassen aan het donken.