Autobahn

Zielig! Sjoemel-Passat wordt al 4 maanden van straat geweerd

De 9 miljoen VW-sjoemeldiesels krijgen met deze Passat een gezicht. De autoriteiten weigeren namelijk de Variant met 170 pk 2.0 TDI een toelating voor de openbare weg te geven, en dus zit zijn Duitse eigenaar in de piepzak.

Ingmar Stoehr is een Passat-rijder van het type dat Volkswagen moet koesteren: trouw als een puppy rijdt de Duitse ingenieur al sinds Karel Martel de veldslag bij Poitiers won Passat, 'want het is praktisch en pa reed ook al Passat'. De Duitser woont echter niet meer in der Heimat, maar in Zwitserland. Naast het feit dat ze grofweg dezelfde taal spreken hebben Zwitsers nog iets gemeen met Duitsers: ze zijn dol op regeltjes en discipline. Het voordeel hiervan is dat de treinen in het Alpenland altijd op tijd rijden, het nadeel is dat sjoemeldiesels niet op de weg worden toegelaten voordat ze een fix hebben gekregen.

U voelt 'm al aankomen: Stoehr kocht zijn Passat B7 in Duitsland, omdat de ocassionkeuze er veel ruimer is, en natuurlijk omdat tweedehandsjes uit de eurozone dankzij de sterke Frank momenteel lekker goedkoop zijn. Hierbij wist hij dat hij een sjoemeldiesel kocht, maar ging hij er tevens van uit dat het hooguit een paar weken zou duren tot de software-fix er kwam. Beetje naïef, Ingmar...

Inmiddels heeft Stoehr de auto al meer dan 4 maanden in bezit, en staat het ding nog steeds in de garage, omdat het maar niet opschiet bepaalde modellen hun update te geven. Ondanks het feit dat hij heeft gegokt en verloren mag Stoehr toch even huilie komen doen bij Der Spiegel, dat haar grote Teutonenboezem graag als troostende uitsnotterplek aanbiedt. En ergens hebben we ook wel sympathie voor de Duitser, die toch ook een beetje slachtoffer is. Maar gelukkig heeft hij zijn oude Passat nog, dus eigenlijk is er afgezien van een beetje kapitaalvernietiging geen man overboord, en met een vet Zwitsers salaris is ook dat geen nekslag. Laat het een dure les zijn.