Autobahn

Zielig! Sjoemel-Passat wordt al 4 maanden van straat geweerd

De 9 miljoen VW-sjoemeldiesels krijgen met deze Passat een gezicht. De autoriteiten weigeren namelijk de Variant met 170 pk 2.0 TDI een toelating voor de openbare weg te geven, en dus zit zijn Duitse eigenaar in de piepzak.

Ingmar Stoehr is een Passat-rijder van het type dat Volkswagen moet koesteren: trouw als een puppy rijdt de Duitse ingenieur al sinds Karel Martel de veldslag bij Poitiers won Passat, 'want het is praktisch en pa reed ook al Passat'. De Duitser woont echter niet meer in der Heimat, maar in Zwitserland. Naast het feit dat ze grofweg dezelfde taal spreken hebben Zwitsers nog iets gemeen met Duitsers: ze zijn dol op regeltjes en discipline. Het voordeel hiervan is dat de treinen in het Alpenland altijd op tijd rijden, het nadeel is dat sjoemeldiesels niet op de weg worden toegelaten voordat ze een fix hebben gekregen.

U voelt 'm al aankomen: Stoehr kocht zijn Passat B7 in Duitsland, omdat de ocassionkeuze er veel ruimer is, en natuurlijk omdat tweedehandsjes uit de eurozone dankzij de sterke Frank momenteel lekker goedkoop zijn. Hierbij wist hij dat hij een sjoemeldiesel kocht, maar ging hij er tevens van uit dat het hooguit een paar weken zou duren tot de software-fix er kwam. Beetje naïef, Ingmar...

Inmiddels heeft Stoehr de auto al meer dan 4 maanden in bezit, en staat het ding nog steeds in de garage, omdat het maar niet opschiet bepaalde modellen hun update te geven. Ondanks het feit dat hij heeft gegokt en verloren mag Stoehr toch even huilie komen doen bij Der Spiegel, dat haar grote Teutonenboezem graag als troostende uitsnotterplek aanbiedt. En ergens hebben we ook wel sympathie voor de Duitser, die toch ook een beetje slachtoffer is. Maar gelukkig heeft hij zijn oude Passat nog, dus eigenlijk is er afgezien van een beetje kapitaalvernietiging geen man overboord, en met een vet Zwitsers salaris is ook dat geen nekslag. Laat het een dure les zijn.

Reacties

Dikke Koe 14-07-16 | 11:05

Jongens doe eens niet zo zuur. Naar mijn mening is de Duitsland haat op autobahn is een beetje te overdreven de laatste tijd.

watergeus 14-07-16 | 11:16

VW sue-en zou ik zeggen.

FW Ta-183 Huckebein 14-07-16 | 13:54

Koop dan ook een echte auto, een Subaru of zo, desnoods een Dacia :)

reagierder 14-07-16 | 14:23

"Maar gelukkig heeft hij zijn oude Passat nog", die vermoedelijk nog veueueul méér uitstoot!

Ulle Ruttelflut 14-07-16 | 16:43

Ja, Volkswagen, je kon er op wachten dat dit zou gebeuren; "geen medelijden" met koper

niemandindestad 14-07-16 | 18:55

Dit is dus ffe een beetje te kort door de Feitsma - die opmerking over dat vette salaris raakt kant nog wal. Ik woon hier namelijk en voor Nederlanders mag het een vet dik salaris lijken, maar ik kan je verzekeren dat een gemiddeld gezin het hier (omgeving Zurich) niet superruim heeft. 3 kamer flatje: vanaf 1 miljoen CHF. Kleine woning: 2 miljoen CHF. Goedkoopste basisverzekering met 2500 CHF eigen risico: vanaf 200 CHF per maand per persoon. Tandartsverzekering doen een heleboel mensen al niet meer aan. Kortom.. dat vette salaris valt uiteindelijk wel tegen.

Wat niet door de beugel kan is dat VW de boel loopt te traineren. Eerst de boel jarenlang bedonderen en de klanten maar laten zitten met de gevolgen.

niemandindestad 14-07-16 | 18:56

"nog" moet natuurlijk "noch" zijn in bovenstaande tekst

Reageer