Autobahn

Spa verwacht veel minder bezoekers door Formule 1 in Zandvoort

De organisatie van de Grand Prix van België in Spa verwacht een hoop Nederlandse bezoekers te verliezen door de terugkeer van de Grote Prijs van Nederland. De Belgen hebben in ieder geval in 2020 en 2021 nog een Formule 1 Grand Prix.

De Belgische organisatoren van de Grand Prix op het circuit Spa-Francorchamps maken zich grote zorgen over hun inkomsten in 2020 en 2021. Ze vrezen dat tussen de 30 en 40 procent van de bezoekers zal wegblijven bij hun race nu de Formule 1 ook Nederland gaat aandoen.

Juist de afgelopen jaren zat de Belgische race in de lift, omdat het de dichtstbijzijnde race was voor de Nederlandse fans van Max Verstappen. Met die stijgende bezoekersaantallen konden ze vorig jaar hun contract voor de komende F1-seizoenen verlengen. In de BNR Autoshow sprak de organisator van de GP in Spa vanmiddag zijn angst voor een daling van het aantal toeschouwers uit.

De Belgen staken hun antipathie tegen een Nederlandse race de afgelopen jaren zeker niet onder stoelen of banken. De vraag is echter of er niet genoeg fans zijn om zowel de Nederlandse als de Belgische GP tot een succes te maken. En hoeveel superfans zijn er die gewoon naar allebei de races gaan?

Social

Reacties

Donnie Brasco 17-05-19 | 16:49

Te duur, te oud, te afgelegen en een Belgische organisatie : te lange overbodige file's, weg-omleidingen en een slecht zicht op de baan .... er zijn inderdaad geen pluspunten om naar Spa te blijven gaan wanneer je dit ook bijna allemaal in Zandvoort kan krijgen ...;-)

Blubberbazooka 17-05-19 | 20:41

Op Spa komen ze maar 44 keer voorbij, en doen ze vaak niet eens een uitloop ronde. je betaald je scheel, kan maar een heel klein stukje van de baan zien, ongeacht waar je staat. het is een takkeeind rijden. En ook daar sta je uren in de file voordat je weg bent. Toch meerdere keren geweest. Want hey.. Spa! Ook Spa is erg oud. Als je de tribunes en tunnels ziet. Zandvoort gaat het geweldig doen! Zin in. Kan zomaar eens de drukst bezochte F1 race van het jaar zijn volgend jaar.

Movvy 17-05-19 | 21:05 | 1

als je een optocht wilt zien lijkt zandvoort een goede keuze.
als je een race fan bent en je wenst een race bij te wonen op een uniek circuit kies je voor spa.

het hangt er dus een beetje van af wat je zoekt in een gp.

Techtalent 17-05-19 | 22:32

'Uniek circuit' is ook het enige pluspunt wat SPA nog heeft. Is ook ouwe troep, saai om bij te wonen. Radillon is mooi maar dat hebben we na 20 jaar ook wel gezien. Doe mij maar een wisseling van de wacht. Of zandvoort nou zo geschikt is moeten we nog zien maar Spa heeft het ook niet meer. Rijd liever naar oostenrijk, heb je meer tactisch geplaatste tribunes waar je de race op meer delen kunt zien/volgen. Sfeer en bereikbaarheid is beter en qua reistijd maakt 9 uur autobahn fahren of 5 uur met file in België ook geen verschil.

Deviant 18-05-19 | 08:34

In Belgie is alles oud, aftands, slecht onderhouden en slecht geregeld, een derde wereldland is west europa. Dan moet je ook niet klagen als uiteindelijk iemand anders het stokje overneemt.

Merlanni 18-05-19 | 08:42

Een keer naar Spa geweest op een zaterdag met de zaak. Het is dat de zaak betaalde.... Zat bij Radilion en toen ging het regenen e zakte de bewolking, geen training, geen kwalificatie. 1 keer Schumacher voorbij zien rijden.

Daarom, als Spa kan, dan kan Zandvoort ook.

the big lebowski 18-05-19 | 09:37

"Ze vrezen dat tussen de 30 en 40 procent van de bezoekers zal wegblijven" Nee, 30 tot 40 procent van de NEDERLANDSE BEZOEKERS! dat is heel wat anders

loze stijl 18-05-19 | 11:42 | 1

Even de aankomende staatsloterij afwachten. Mocht ik de jackpot winnen dan zal ik een jaar lang naar elke GP F-1 ter wereld gaan en dat jaar hier komen evalueren. Filerijden of openbaar vervoer doe ik dan niet aan. Gewoon per helicopter laten vervoeren of met een chute uit een kist stappen. Geld moet rollen..

1989 18-05-19 | 13:15

De kans dat je buiten wordt aangereden en de rest van je leven in een rolstoel moet rollen is vele malen groter.

Reageer