Autobahn

Verongelukte Tesla-rijder had Autopilot ingeschakeld

Een man die op 1 maart met zijn Tesla onder een vrachtwagen schoof en dit niet overleefde, had ten tijde van het ongeluk zijn Autopilot ingeschakeld. De Tesla reageerde niet op de dreigende botsing, zo blijkt uit een voorlopig rapport.

Op 1 maart van dit jaar crashte Jeremy Beren Banner in Florida met zijn Model 3 in een grote truck (nieuwsitem). De 50-jarige Amerikaan overleefde de klap niet. Zijn Model 3 reed 109 km/u op een snelweg waar de maximumsnelheid 89 km/u bedroeg. Tien seconden voor het ongeluk schakelde Banner de Autopilot in, waarna hij volgens Tesla 'zijn handen onmiddellijk van het stuur haalde'. De auto noch de bestuurder deed vervolgens iets om het ongeluk - waarbij het dak van de Model 3 werd gedecoupeerd - af te wenden.

Dat zijn de conclusies van het voorlopige rapport dat de Amerikaanse veiligheidswaakhond NTSB deze week heeft gepubliceerd. Het is niet het eerste incident waarbij doden vallen bij een ingeschakelde Autopilot. Ook hier lijkt sprake te zijn van laakbaar handelen door de bestuurder.

Social

Reactie Tesla

Tesla zegt in een reactie het incident te betreuren, maar legt nog eens nadruk op de verantwoordelijkheid van de bestuurder. Een Autopilot is geen 'fire and forget'-achtig instrument, maar een ondersteuning van het rijden door een persoon.

Tesla drivers have logged more than one billion miles with Autopilot engaged, and our data shows that, when used properly by an attentive driver who is prepared to take control at all times, drivers supported by Autopilot are safer than those operating without assistance. For the past three quarters we have released quarterly safety data directly from our vehicles which demonstrates that.

Het rapport volgt kort op de bekendmaking dat de familie van een ander 'Autopilot-slachtoffer', Walter Huang, Tesla aanklaagt.

Reacties

Johnny66 18-05-19 | 09:25 | 7

De actoren die juist een mens kenmerkt zijn door een computer niet te vertalen . Het huidige maximale level 2 geeft al zoveel fouten dat een ontwikkeling voor autonoom rijden , als deze er ooit komt ( de auto beleving gaat veranderen ) nog decennia kost ( waymo , google ). Een ontwikkeling die dus niet door de automotive wordt gedaan , dat zegt al genoeg.

EvilGemini 18-05-19 | 13:28

Waar zouden we zijn zonder de wijsheid van Sjonnie

Leukautootje 18-05-19 | 14:42

Het grootste probleem is de wetgeving die veel mogelijkheden simpelweg verbied.
Tesla moet zijn software zelfs doelbewust slechter maken dan dat het ooit was vanwege wetgeving. De overheid gaat voorlopig dus veel levens kosten rondom autopilot.

MisterMr 18-05-19 | 17:02

Het allergrootste probleem is dat de ontwikkelkosten zo hoog zijn (zou vertalen in opties ter waarde van >100.000 per auto) dat geen fabrikant die nog kan vermarkten. Alleen Tesla doet dit omdat 1) de klant de testcycles aan het doen is en 2) Tesla nog steeds verliezen mag schrijven terwijl de Duitse fabrikanten hun aandeelhouders winst beloven en leveren.
Natuurlijk moet de wetgeving mee maar die komt wel als een en ander betaalbaar wordt.

Johnny66 18-05-19 | 17:12

@Leukautootje | 18-05-19 | 14:42: level 2 , zoals gezegd geeft al veel problemen en dat is gevaarlijk . De Audi e -tron is zelfs al verder dan Tesla maar zoals gezegd is het enkel voor autist musk een wedloop. Echte fabrikanten moeten een businessmodel dragen. En..... de mensen willen het helemaal niet .

Johnny66 18-05-19 | 17:12

@MisterMr | 18-05-19 | 17:02: vandaar ook google.

bitflip 18-05-19 | 23:17

"De actoren die juist een mens kenmerkt"
"De handelingen die juist een mens kenmerken"

Actoren zijn doorgaans mensen of organisaties die een rol spelen in een of andere context.

Verder, er is niet zoveel reden om computers mensen te laten nadoen. Ze moeten zich gedragen op een manier waar mensen mee overweg kunnen, dat is iets wezenlijk anders.

Johnny66 19-05-19 | 09:06

De menselijke actoren kunnen computers niet overnemen. Stop derhalve met denken over autopilot ( autoliefhebbers praten er niet eens over ).

lekkeraustralie 18-05-19 | 14:31

Nette cabrio, wel veel krasjes.

Leukautootje 18-05-19 | 14:41

Toch opvallend, met een groot deel van de auto lijkt niets mis, zelfs zonder stuur of pedaal had je dit ongeluk gemakkelijk kunnen overleven door simpelweg te bukken lijkt me.

Noten093 19-05-19 | 08:11 | 1

De auto had gewoon moeten remmen. Punt. Wel is het zo dat de Tesla bij het inschakelen vd Autopilot een duidelijke melding geeft dat je nog de handen op het stuur moet houden. Hij zal zich dan instellen wellicht. Ik merk dat ik dat ook niet altijd doe. Hoe dan ook is de Autopilot aan tientallen keer veiliger dan ikzelf zonder Autopilot.

Johnny66 19-05-19 | 09:06

Nee dus . Reden hierboven geschetst.

Reageer