Autobahn

Zes meter aan Volkswagen-camper, zoveel kost dat

Wellicht kunt u zich de Volkswagen California XXL nog herinneren, een omgebouwde Crafter van bijna 3 meter hoog, voor het betere luxe-kampeerwerk. Volkswagen heeft de enorme bangbus camper nu een prijskaartje gegeven.

De betreffende California XXL was bij zijn introductie in 2017 overigens nog een concept, een jaar later volgde de productieversie, met de naam Grand California. Als basis dient de Volkswagen Crafter, er zijn twee varianten te koop:

  • De Grand California 600: 6 meter lang en 2,97 meter (3,05 m in Duitsland) hoog
  • De Grand California 680: 6,80 meter lang en 2,85 meter hoog

De GC 600 staat inmiddels in de Nederlandse prijslijst, met een vanafprijs van €74.181,- inc. BTW/BPM. Het gewicht valt met 3,5 ton precies binnen de grenzen van het B-rijbewijs, echter: 'Afhankelijk van het meergewicht van de gewenste meeruitvoeringen is het mogelijk dat het voertuig alleen leverbaar is als 3,88t variant.' In dit geval is een C-rijbewijs benodigd.

Onder de kap ligt een 2.0 TDI met 177 pk, die is gekoppeld aan een achttraps automaat. De tankinhoud bedraagt 75 liter, we zijn benieuwd hoe ver je daarmee komt. Zo'n 3+ meter hoog gevaarte zal wel een slokje satanssap lusten. De prijslijst vindt u hier, de mierzoete persplaatjes hieronder. Medio juni arriveren de eerste exemplaren in het land.

Reacties

prototyp 16-05-19 | 17:43 | 1

als je er c rijbewijs voor nodig hebt dan zou ik eerder een vrachtwagen of touringcar ombouwen dan zo'n gevaarte kopen. word ook niet zo snel gejat als zo'n vw bus.

M_ams 16-05-19 | 21:30

Daar heb je een C1 rijbewijs voor tot 7500 kg. Leuk zo vrachtwagen of toeringcar. Alleen ga daar maar eens op een leuke vrije plek mee staan. Bijna onmogelijk. Veel camperplaatsen ben je met zo'n lengte en gewicht ook niet welkom.

Reageer