Autobahn

Vandaag 3 jaar geleden: Max Verstappen wint de GP van Spanje

18 lentes jong, amper 10 dagen gepromoveerd naar de hoofdmacht, en meteen een grote prijs op je naam schrijven. Max Verstappen flikte het kunstje exact drie jaar geleden in Barcelona.

Werkelijk niemand had het verwacht, en dat maakte het moment misschien ook wel zo mooi: op 15 mei 2016 klonk voor het eerst ooit ever het Wilhelmus na een Formule 1-race. Met een beetje hulp van Lewis en Nico, die elkaar er in ronde 1 af-bowlden weliswaar, maar toch. De 18-jarige Max hield zijn hoofd koel, zelfs toen de ervaren rot Kimi tegen het einde van de race in zijn versnellingsbak zat, en schreef zijn eerste Formule 1-race ooit op zijn naam.

In de drie jaren en 85 races die volgden, schreef Max nog eens vier races op zijn naam: twee keer Mexico, een keer Maleisië, en een keer in Oostenrijk. Maar de eerste blijft je altijd bij, lijkt ons. We gaan met een paar fotomomentjes nog even terug in de tijd, terwijl we smachten naar het moment dat Red Bull Racing zich daadwerkelijk met Mercedes kan meten, en het ware potentieel van Max Verstappen tot wasdom kan komen.

Reacties

Wijze uit het Oosten 15-05-19 | 16:00

Toen stond Ferrari ook nog op het podium...

Boemibol 15-05-19 | 19:15

Wat moet die getatoeerde zwakzinnige hiertussen?

owikzegmaarwat 15-05-19 | 23:46 | 4

en sindsdien presteerde hij niks meer, geen plaats 1 meer iig. ik blijf het zeggen hij won alleen maar omdat de mercedessen uitvallen anders was ie weer kansloos. niet dat ik het hem niet gun ofzo. Net zoals Toyota ook alleen maar le mans won omdat de topteams allemaal drui zijn gestapt, porsche en audi enzo. Tuurlijk, een overwinning is een overwining, maar een overwinning waar je eigenlijk niet zoveel voor hoefde te doen??

Archangel72 16-05-19 | 00:05

Zo kan ik er nog wel tien verzinnen die wonnen omdat ze geluk hadden; azijnpisser. Mercedes is al een paar jaar oppermachtig (eerste 3 jaren buiten top 3), en zowel Ferrari als Red Bull komen er niet of nauwelijks aan te pas. Laat Max eens van stoeltje ruilen met Bottas; dan presteert Bottas ook niet zo goed als dit seizoen en gaat Hamilton een hele kluif aan em hebben. Ik denk dat we zeker rekening moeten gaan houden met Leclerc.

Ferrari, Williams en McLaren hebben jarenlang de top gedeeld; alleen Ferrari is in de top gebleven, door hun budget en dus goede rijders, en hebben sinds 1981 (5e) altijd in de top 3 gestaan. Maar Williams doet als sinds 2004/05 niet meer mee in de top, op enkele uitzonderingsjaren na (2014/15 waarin ze als 3e eindigden), en McLaren sinds 2013 niet meer (als staan ze nu 4e).

Streamertje 16-05-19 | 00:50

Sindsdien "presteerde hij niets meer"?? Ok jij bent af en mag door naar de pagina biljarten.nl

owikzegmaarwat 16-05-19 | 00:55

Ik blijf lekker hier reaguren streamertje, ga maar weer terug naar je publiek van 10 kijkers ofzo, als je geluk hebt.

Streamertje 16-05-19 | 11:44

tuurlijk knul, zolang je deze intelligente tegels blijft plaatsen word je vast door iedereen hier serieus genomen. Je hebt je er echt in verdiept zie ik

Reageer