Autobahn

Kartonnen politiewagens, ook Turkije heeft ze

Vorige week stipten we even een ""ludieke"" actie van de politie Breda aan, met een kartonnen flitsbus die hardrijders in toom moet houden. Niet dat dat idee heel origineel is, het wordt al jaren toegepast in low-budget-gebieden.

Als je als politie het personeel of de middelen ontbeert om allemaal mobiele controles neer te zetten, moet je een beetje creatief zijn. Overal ter wereld komen daarom voorbeelden naar boven van kartonnen auto's, busjes en agenten-met-lasergun die opvallend onopvallend ergens in de berm staan.

Ook Turkije kent het trucje, en breidt zijn personeelsbestand uit met lekker goedkope, kartonnen wouten. Grappig overigens dat de gendarmes in Erdoland 'jandarma' heten. Als u er langs rijdt, niet vergeten te tütürün. Het zou overigens een mooie poets zijn, om na een weekje een echte agent met lasergun achter dat kartonnen bord te zetten. We kunnen ons voorstellen dat mensen met het besef dat ze gefopt worden, extra gas geven.

Social

Reacties

Bloemschikliefhebber 14-05-19 | 10:22

In Rusland staan ze ook veel. Toen ik er de eerste keer reed schrok ik er van, maar je pikt ze er snel uit. Soms zijn ze zo oud dat alle verf er af is!

BiemInDeWater 14-05-19 | 10:46

deden ze in WW2 ook met tanks ;)

Lekker Handig 14-05-19 | 11:14

Quote: Het zou overigens een mooie poets zijn, om na een weekje een echte agent met lasergun achter dat kartonnen bord te zetten. We kunnen ons voorstellen dat mensen met het besef dat ze gefopt worden, extra gas geven.

Ga ze op ideeën brengen! Man, man, man.....

Sel35 14-05-19 | 16:13

In dorp gebieden heb je de Jandarma en in steden heb je politie. Zelfde kartonnen wagens heb je ook met politie logo. Overigens werkt het voor geen meter. Tenminste ik was niet onder de indruk. Ik merk wel dat lokale bevolking steeds rustiger rijdt. Boetes zijn enorm hoog t.o.v. minimumloon en terecht.

WanKwats 14-05-19 | 23:10

Hebben ze niet nog genoeg agenten in de bajes zitten vanwege die zogenaamde coup?

Reageer