Autobahn

Assen houdt hoop op Formule 1 in het Noorden

Hoewel alle geruchten en semi-bevestigde berichten erop wijzen dat de Formule 1 in 2020 terugkeert naar Zandvoort, blijft in Assen de positiviteit hoog: "We willen het eerst zwart op wit zien."

Met "Prins Bernhard-brillen" (die we overigens niet zo mogen noemen) probeerde de Business Club Grand Prix Assen heel het land in actie te krijgen voor een Grand Prix in de Drentse hoofdstad Assen. Volgens aanvoerder Joost van Keulen is de strijd nu ook nog steeds niet verloren. Hij gelooft het pas echt als hij het contract heeft gezien en blijft tot die tijd doorwerken om de Grand Prix naar Assen te krijgen, maar hij blijft sportief: "We hebben altijd gezegd dat het goed is als de F1 naar Nederland komt. Dan feliciteren we Zandvoort direct."

In de Telegraaf reageren ook woordvoerder van de gemeente Assen en het TT Circuit terughoudend. Ze geloven het pas als het officieel is aangekondigd. 

Reacties

Verderkijkert 13-05-19 | 21:39 | 5

Wat is, t.o.v. ouderwetse uithoek Zandvoort, het nadeel van het F1-ready-Assen?

N3uk33nd 13-05-19 | 23:04

Het circuit.
Assen is een veredelde kartbaan, top voor 2 wielers, maar F1 veel te smal, weinig inhaalmogelijkheden.

Zoloft 14-05-19 | 01:49

Zandvoort is niet breder dan Assen en Assen is vele malen meer uitdagender. Iemand die Assen een veredelde kartbaan noemt heeft nooit op beide circuits gereden en mag blij zijn met een medaille in de trapsketlerklasse.

Instructeur 14-05-19 | 08:20

@Zoloft | 14-05-19 | 01:49: Helemaal juist. Het circuit in Zandvoort is ook maar een klein smal baantje.

Guy Fawkes 14-05-19 | 12:27

@N3uk33nd | 13-05-19 | 23:04:

Vandaar dat de DTM bewust naar Assen is verhuisd en die oude zooi in Zandvoort laat voor wat het is. Niet voor niets reed indertijd de Super Formula League al op Assen, gezien toen al duidelijk was dat Zandvoort out-dated en achterhaald was voor Open-Wheel Formule auto's.

Assen, beter bekend als 'The Cathedral Of Speed' in de race wereld, links laten liggen ten gunste van een stoffig baantje met nachtmerrie infrastructuur, waar ik met mijn eenvoudige personenauto al claustofobische neigingen (Gerlach bocht) krijg als ik er op rijd. Op Assen heb ik dit gevoel nooit, niet in de auto noch op de motor.

En voor diegenen die zeggen dat Circuit Assen smal is, zijn er overduidelijk nog nooit geweest!

N3uk33nd 14-05-19 | 17:46

@Zoloft en alle andere tukkers hierboven.
Ik heb op beiden circuits gereden, niet hard geraced, gewoon flink doorgetrapt. Zandvoort heeft zeker wel veel bredere bochten.
Maar hey, je hoeft mijn mening niet voor waarheid aan te merken. Ik ken nog wel iemand die daar ook zo over denkt, beiden circuits gereden heeft, en die heeft wel wat meer bereikt dan een medaille in de trapskelterklasse, en eigenlijk überhaupt meer dan wie ook van deze site.
www.gptoday.net/nl/nieuws/f1/243052/v...

Reageer