Autobahn

Deze sneue barnfind-Ferrari's stonden niet eens in een schuur

Meestal staan vergeten auto's in een garage weg te smelten, maar in dit geval is zelfs de garage achterwege gelaten. Een tiental Ferrari's staat in roest te veranderen in een veld door een trieste en droevig stemmende toedracht.

Hoe komen vijftien auto's, dertien Ferrari's en twee Rolls-Royces, in een veld terecht om vergeten te worden? Het is een zielig verhaal, van een advocaat ergens uit de Verenigde Staten. Helaas vertelt de historie niet waar zich het geval afspeelt, maar het is een typisch Amerikaans verhaal van harteloos zakendoen.

De rijke advocaat die ooit eigenaar was van de vijftien auto's werd in 2010 ernstig ziek en liet de auto's opslaan bij een bedrijf dat daarin gespecialiseerd was. In de tussentijd onderging hij (uiteindelijk tevergeefs) behandeling voor zijn ziekte. Maar in de tussentijd lukte het twee maanden niet om te betalen. De opslag liet de auto's prompt in een veld zetten, in plaats van in de geklimatiseerde garage. Ook toen de betalingen weer doorgingen en ook het achterstallige bedrag was betaald, werden de auto's niet teruggezet.

In de tussentijd liep het niet goed af met de eigenaar en stonden de auto's jaren te verpieteren. Zo gingen een Testarossa, twee 328's, een 400i, een stel 348's en een Mondial langzamerhand naar de gallemiezen. Totdat de familie van de advocaat doorhad wat er aan de hand was en zij verkoper Paul Cox benaderden om kopers voor de verwaarloosde raspaarden te vinden.

Gelukkig is de collectie in een keer gekocht door een dealer die er nieuwe eigenaar voor gaat zoeken. Nou ja de hele collectie, niet echt. De twee Rolls-Royces waren spoorloos verdwenen en ook twee Ferrari's bleken onvindbaar. Verder waren van twee andere Ferrari's e eigendomspapieren foetsie. Uiteindelijk hebben negen Ferrari's hun weg gevonden naar restaurateurs die de jaren zeventig- en tachtig-iconen weer tot leven moeten wekken.

Reacties

MisterMr 13-05-19 | 17:16 | 2

Hopen dat de verkoper een percentage van de verkoopprijs krijgt. Had hij ze nu maar beter opgeslagen......

Super Vaagstra 13-05-19 | 17:46

Als je met de verkoper degene bedoelt die die auto's buiten heeft gezet dan hoop ik iets heel anders voor hem... maar ik vermoed dat je het artikel niet (goed) gelezen hebt.

Johnny66 14-05-19 | 09:17

mistermr , internet is te vaak reflex reageren . Alsnog / lezen van de topic kan het tij keren , als je wil.

Globeral 13-05-19 | 19:03

Toch raar; dacht dat als je een Ferrari of RR koopt, je dan in het register van die bedrijven komt, en dan zoeken ze af en toe contact, of het goed gaat met de auto's. Indien niet, dan treden ze op; om te voorkomen dat dit soort praktijken plaatsvinden.
Hoe dan ook, ben wel ontzettend blij, dat de gemiddelde Hyundai Elantra, Ford Focus of Renault Capture, zo ontzettend veel beter afgewerkt zijn in de cabine dan deze auto's!
Als je er over nadenkt, man man man wat een treurnis die Ferraris....

Blubberbazooka 13-05-19 | 21:02

Harteloze schoften. Maar rode lak in de jaren 80 en 90 was ook niet al te best he.. mijn hemel.

JanPeterBakelende 14-05-19 | 09:22

Gelukkig is het in de US, en zal degene die ze buiten gezet heeft nog wel voor nalatigheid worden aangeklaagd.

CamaroHans 14-05-19 | 10:22

Ervan uitgaande dat de staat erg slecht is zijn de 400, 348, 328, 308 en de Mondial vrijwel zeker alleen nog goed voor onderdelen. De marktwaarde is te laag om een professionele restauratie te rechtvaardigen, voor onder de 50k heb je een vrij mooie. De Testarossa is ongeveer het dubbele waard, echter is ook een duurdere auto om te restaureren (vanwege de 12 cilinder).
Er zullen echter genoeg mensen zijn die een leuk project zoeken om zelf te restaureren, en daar zijn ze wel geschikt voor natuurlijk. Doe mij die witte 308 maar!

Reageer