Autobahn

NS: Alle zeilen bij, anders gaat niemand naar de Formule 1 in Zandvoort

Niet alleen het circuit Zandvoort moet worden aangepast, ook de spoorlijn naar het stadje moet worden bijgewerkt. Anders is er geen houden aan. De NS grijpen de aankondiging van de GP van Nederland aan om een upgrade te eisen.

Het is een soort noodklok, maar hij wordt nog net op tijd geluid om op tijd te zijn voor het eerste weekend van mei 2020 (en omdat de combinatie NS en "op tijd" zo grappig is zeggen we hier gewoon nog een keer op tijd). Als ProRail niet nu meteen werk maakt van de acht kilometer spoor tussen Haarlem en Zandvoort is het vervoer naar de GP van Nederland volgend jaar een groot probleem. Om alle fans tegelijkertijd van en naar Zandvoort te brengen zijn twaalf treinen per uur nodig. Het spoor en de bovenleidingen kunnen echter maar maximaal zes treinen aan.

100.000

Stel dat vijftigduizend fans met de trein naar de Grand Prix komen, dan betekent dat aantal dat de NS honderdduizend mensen moet vervoeren. De fans moeten immers heen- en teruggebracht worden. Daarvoor zijn ieder uur twaalf extralange treinen nodig. 

De NS heeft echter wel oren naar zoveel klanten, en wil ongetwijfeld bewijzen dat ze dit soort uitdagingen aankunnen. De mogelijke dienstregeling is al doorgerekend en daar kwamen allerlei problemen bij in beeld. Daarom moet ProRail snel de bovenleiding onder handen nemen. 

Nu is zes treinen per uur de max. Vorig jaar probeerden NS en ProRail bij wijze van proef om acht treinen per uur te laten rijden tijdens de Jumbo Racedagen, maar dat leverde storingen op. Om de capaciteit te verdubbelen is snel een ingreep nodig. De verbeteringen zijn natuurlijk niet alleen nuttig voor de Grote Prijs van Nederland. Er zijn vaker grote evenementen in Zandvoort en het strand trekt ook steeds meer bezoekers. Als de spoorverbinding beter wordt, heeft iedereen daar profijt van.

Voor de zekerheid reserveren wij vast een OV-Fiets...

Reacties

Hiesjes 13-05-19 | 12:17

Ja we moeten die upgrade van het spoor en toegangswegen niet allemaal op de schjouders van dit F1 evenement gooien. Het is al jaren drama om naar Zandvoort te komen met een evenement of mooi weer. Kunnen we nog jaren lol van hebben die upgrade.

joran v d s 13-05-19 | 12:26

Als prins bril nou eerst eens financiering verzorgt voor een fatsoenlijke noord zuid spoorverbinding in het land...

CamaroHans 13-05-19 | 13:38

Ja je moet het ijzer smeden als het heet is natuurlijk. Maar die honderdduizend mensen is natuurlijk een beetje vreemd. Er gaan er 's morgen 50.000 naar toe, daarna is het een tijdje heel rustig. Pas uren later gaan er weer 50.000 terug. Er is dus nogal een piekbelasting en alleen op die tijdstippen (ik neem aan dat ze dat ook zo bedoelen) zijn er dus 12 treinen per uur nodig. Ikzelf heb helaas een openbaarvervoerallergie dus ik kom liever de laatste 10 km lopen.

owikzegmaarwat 13-05-19 | 13:57 | 2

ik snap het nog steeds niet, zandvoort kan helemaal niet, onder andere vanwege dit dus. het circuit is niet geschikt, logistiek niet in orde, vervoer niet, NIKS!! Maar oh nee doe maar zandvoort want daar werd ook ooit geraced... ja, TOEN..... Toen kon het nog, nu niet meer, je hebt nu wel wat meer nodig voor moderne races tegenwoordig. En Assen, veel geschikter en kant en klaar, laten ze links liggen, vanwege die gluiperige berhard en zn centjes. lul.

N3uk33nd 13-05-19 | 17:21

Assen heeft alles voor een goed F1 race weekend, behalve... het circuit.
Die is prima voor de 2 wielers, maar gewoon ruk om daar F1 bolides over te laten racen. Het is en blijft gewoon een lange veredelde kartbaan.

Zandvoort heeft eigenlijk bijna niets voor een goed F1 race weekend, behalve, een goed circuit.
Dus jah, kiezen uit 2 kwaden, gelukkig hebben ze in iedergeval de beste baan gekozen, nu alleen de rest nog.

Melkenkaas 13-05-19 | 19:20

Het lijkt mij dat een baan aanpassen minder kost dan de gehele infrastructuur om te gooien??

President Kennedy 13-05-19 | 19:28

Probleem is dat wij Nederlanders ook altijd maar verwachten dat we vlakbij een evenement kunnen parkeren, of dat een bus of trein ons bij de ingang af zet. Reken er maar op dat het lopen wordt vanuit Bloemendaal. Doen ze in andere landen ook: bij de Hockenheimring moest ik ook ruim 4 kilometer lopen vanaf het parkeerterrein naar mijn plekje langs de baan.

Reageer