Autobahn

Max Verstappen en Sebastian Vettel vergelijken Zandvoort met Monaco

Als de geruchten kloppen, rijdt de Formule 1 dit weekend voor het laatst in Barcelona. Volgend jaar staat dan de Grote Prijs van Nederland op het programma, in Zandvoort. De coureurs denken dat het circuit wat wegheeft van Monaco.

Zowel Max Verstappen als Sebastian Vettel reageerden dit weekend op de steeds sterker wordende zekerheid dat de Formule 1 volgend jaar naar Nederland komt. Voor Verstappen betekent het een thuis-Grand Prix, al woonde hij oorspronkelijk dichterbij Spa. Max liet zich tegenover Racingnews365 uit over het duincircuit. Volgens de Limburger zal het moeilijk worden om in te halen in Zandvoort. De baan is smal en er zijn weinig plaatsen voor uitremacties. Wat dat betreft lijkt het volgens hem meer op zijn huidige woonplaats Monaco.

"Die kwalificatie kan best leuk worden, maar in de race wordt het heel lastig om in te halen. Je moet zo'n 1,5 seconde sneller zijn dan degene voor je en er moet sprake zijn van een duidelijk snelheidsverschil wil je op Zandvoort echt een aanval kunnen wagen. Het is dat opzicht een beetje als Monaco, maar dan met grindbakken. Zandvoort zal misschien iets sneller zijn," aldus Verstappen.

Vettel

Ook Ferrari-rijder Sebastian Vettel moet bij Zandvoort denken aan de mondaine badplaats aan de Côte d'Azur. Al is het bij hem wat minder positief en ziet hij liever de Grand Prix van Spanje op de kalender staan. Waar Verstappen meent dat je in Barcelona nauwelijks kan inhalen, denkt Vettel juist dat het daar wel kan. Tegen de NOS vertelt hij: "Hier in Barcelona kun je tenminste inhalen. Het publiek zal hier meer actie zien dan in Zandvoort. Dat is net Monaco, toch?"

Check hieronder de Autobahn F1 Show over de GP van Spanje.

Reacties

Verderkijkert 10-05-19 | 16:26

De totale chaos in de onbereikbare achterhoek Zandvoort gaan we keihard uitlachen!

Movvy 10-05-19 | 19:58

dus het is zoals monaco min de glamour en jachten. wat heb je dan nog over? een oversized kartbaan?dit is dus echt geen compliment.

Misterwolf 10-05-19 | 20:27

Mooi, dan heb ik er weer een weekend bij waar ik gewoon de hele zondag het gras kan maaien. Als ik recreatief glamour wil kijken, gooi ik Casino Royale wel in de DVD speler. En verder wat Movvy zegt :)

Deviant 10-05-19 | 20:43

Komt er op neer dat niemand echt blij is met Zandvoort en we daar een oersaaie race krijgen waar iedereen als een treintje achter elkaar rijdt. Ruil maar weer snel in voor Barcelona.

ZwartedeZwarth 10-05-19 | 21:05 | 1

Ik denk dat je niet moet onderschatten hoe veel groter het enthousiasme is als de race in het eigen land wordt gehouden.

Deviant 11-05-19 | 07:49

Ik denk dat je dat juist overschat, de F1 is veel groter dan dat handje vol Max fans.

Reageer