Autobahn

Officieel. Formule 1 vanaf 2021 op 18 inch wielen

De kogel is door de kerk: het 18" wiel wordt ingevoerd in de snelste open eenzitters. Volgend jaar in de F2, het jaar erop in de F1. Zo komt er een einde aan het tijdperk van 13 inch velgjes, die al sinds mensenheugenis worden gebruikt.

Pirelli heeft zojuist de 18 inch wiel-bandcombinatie getoond, die we vanaf 2020 in de Formule 2 gaan zien. Het is een voorbode voor 2021, wanneer ook de Formule 1 op fors groter lichtmetaal gaat rijden. De wens was er al, maar de definitieve beslissing is pas zojuist gemaakt.

Er is gisteren op Mugello voor het eerst getest met de nieuwe wielen, de F2 gaat volgend jaar als proefkonijn voor de F1 fungeren. Hoe dit designtechnisch uit gaat pakken weten we niet, maar het lijkt ons dat de band veel verende karakteristieken kwijt zal raken bij een fors kleinere wang. Aan de andere kant: de Formule E rijdt er ook probleemloos op rond.

Mario Isola, de F1-baas van Pirelli Motorsport zegt: “We are delighted to introduce 18-inch tyres to Grand Prix weekends next season, a full year before they race in Formula 1. This move will assist us greatly as we develop a new generation of Formula 1 tyres for 2021, and also benefit next year’s Formula 2 drivers themselves as they gain early experience of the future tyre size in Formula 1.

Social

Reacties

CamaroHans 09-05-19 | 16:01

Bij mijn weten zijn de velgen zo klein gehouden om de remschijven niet teveel te laten groeien en zo om de kosten niet te laten stijgen. Uiteraard heeft dit nooit gewerkt.

Beffel0Bill 09-05-19 | 16:42 | 3

Wat is het voordeel/nadeel van een grotere velg?
Ik zie op de foto 2 banden die allebei even hoog zijn
Owkee minder band is minder demping
Dat los je op met vering en dempers
.......

Koning Drietand 09-05-19 | 18:05

Voordeel: het ziet er cool uit (wat subjectief is)
Nadeel: hoger onafgeveerd gewicht (slecht voor contact met de weg over hobbels/kerbstones), slecht voor verschil in draaisnelheid (tijdens acceleratie, remmen), slecht voor de armen van de coureur (meer kracht nodig om te sturen), slecht voor de ruggen van de mannen die de wielen wisselen tijdens een pitstop, meer trillingen in de hele auto door dunnere band. Daarnaast moet de hele auto nieuw ontworpen worden alleen al door de komst van grotere velgen (aero, wielophangingen, stuurinrichting, remmen).

DK 09-05-19 | 22:47

Het voordeel zit hem in de lagere wang van de band. Hierdoor is er een directe overbrenging mogelijk van een stuurbeweging op het asfalt en daarnaast spoort de auto beter. Je zou het rijden met een hoge wang enigszins kunnen vergelijken met het rijden met een lekke band. Je merkt dan dat als je stuurt de daadwerkelijke stuurbeweging een fractie later volgt.

lowpass 10-05-19 | 09:26

Minder band is minder demping, maar het is juist de verende werking waar je van af wilt. Banden zijn als een soort ongecontroleerde stuiterballen (extreem gezien) en met minder banden kan je dus die functie overlaten aan zeer nauwkeurig gecontroleerde vering op het chassis.

McSpliff 09-05-19 | 16:46 | 3

Ach gut 18", ik heb dus gewoon 20" onder me bmw m3-look 330ci!

Boemibol 09-05-19 | 19:43

Lekker tokkie, mooi man.

tetra 09-05-19 | 22:10

"me bmw" zegt genoeg...

prototyp 09-05-19 | 22:16

m3 look, dan zullen het wel van die chinese peperkoekwielen zijn van de lokale dozenschuiver.
setje sjingsjang trekdrop bandjes d'r op en je voelt je helemaal de bokito van de straat.
op je slippers.

ik heb 26"... klap er zo met 15 km/uur de stoeprand mee op zonder schade, èn ik kan een wheelie en zonder handen door de bocht.
Gazelle jongen....

Caveman48 10-05-19 | 07:41

Invloed van de Amerikanen die de f1 meer bling willen geven? Ik vind Hamilton overigens wel een type voor verchroomde spinners onder zijn auto.
Over ongewenste Amerikaanse invloeden gesproken: waarom hebben we, terwijl we een mooi metrisch systeem hebben, besloten het archaïsche Angelsaksische systeem van meten in duimen, voeten en andere lichaamsdelen overgenomen voor velgen (en schermen)? 18 duim is gewoon 457 mm - met zulke getallen klinkt het alsof je velgen nog groter zijn jongûh! Moet BMW-tjappies toch aanspreken dunkt me.
Wat helemaal belachelijk is, is dat ze tegenwoordig een hybride imperial systeem hanteren waarin decimalen en inch worden gecombineerd. Wees dan consequent en verkoop je nieuwe Samsung met een 6 1/5" scherm ipv een 6.2".

The Ugly 10-05-19 | 14:51

Wat een corporate geneuzel allemaal. Allemaal onzin initiatieven zodat ze aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat ze belangrijke dingen gedaan hebben. Terwijl de fan er geen r33t mee opschiet. Ik heb nog een idee om de F1 aantrekkelijker te maken: Verplicht 5 wieldoppen ipv 1. Zo worden die pitstops pas echt spannend. Technologie is ook relevanter voor de automotive industrie. Zodat we eindelijk vergeten dat het hier om een sport gaat.

Reageer