Autobahn

Opletten Thierry: Jort Kelder verkoopt zijn Jaguar E-Type

Meneer Quote en tegenwoordig voornamelijk radio- plus tv-host Jort Kelder wil van zijn Jaguar E-Type Series III af. Wellicht dat Thierry Baudet nu eindelijk zijn gewenste vervoer tussen Den Haag en Amsterdam op orde kan krijgen.

Waar de architecten in de jaren zestig het spoor volledig bijster waren en brutalistische betonnen bouwwerken bedachten, beleefden auto-ontwerpers juist hun finest hour. Neem de Jaguar E-Type. Zelfs Enzo Ferrari noemde het de mooiste auto ooit ontworpen. Jort Kelder heeft er een in zijn bezit. Helaas wel van een vrij late serie, waardoor de auto is uitgerust met de vrij hoge daklijn van een 2+2.

Desondanks is de Jag gewoon een schoonheid (je kunt de E wel verkrachten, trouwens), omdat het basisontwerp zo goed gelukt is. Dat maakt deze auto zo geschikt voor verledenknuffelaar Thierry Baudet. Zo trekt de 5,7 liter V12 zich helemaal niets aan van de klimaatknuffelaars die willen dat auto's op zeldzame metalen gaan rijden in plaats van op brandstoffen. Voor het filerijden tussen 020 en 070 heeft de auto ook een handige feature: een automaat. Normaal gesproken zou dat als minpunt te boek staan bij een klassieke sportwagen, maar voor het vervoer van de uil van Minerva is een beetje gemak natuurlijk wel plezierig.

Geïnteresseerder vervoegen zich bij de verkoper voor de vraagprijs.

Social
Social

Baudet maakte al eens een (proef)rit in de klassieker van Kelder

Reacties

Wilhem3 07-05-19 | 20:56

De mooitste auto tooit.

Pierre Tombal 07-05-19 | 23:11

Amerikaan, ongetwijfeld Californië. Eerste wat je met een auto met zo'n oorsprong behoort te doen is preventief uit elkaar trekken en compleet behandelen. Waarbij je dan uiteraard ook meteen die stompzinnige en spuuglelijke reflectors op de zijkant eraf trekt en vervangt door normaal plaatwerk. Dat is hier duidelijk niet gebeurd, dus waarschijnlijk is het ding beduidend rotter dan op de foto's het geval lijkt.

koeberg 08-05-19 | 07:40

Mooie auto. Daar zal je je handen vol aan hebben kwa onderhoud.

JaquesDeMolay 08-05-19 | 08:15

Sinds wanneer maakt Jaguar de e-type met een 5,7 liter V12 in plaats van de gebruikelijke 5,2 liter V12?

Reageer