Autobahn

U zoekt een pickup-truck? Bentley heeft er een voor u

Pickupliefhebbers melden zich volgend weekend bij Silverstone Auctions voor deze Bentley S1 met speciale coachbuild. De wagen werd als pickup uitgevoerd. Handig, als je je spullen in luxe wilt vervoeren.

Uiteraard kwam deze Bentley S1 in 1956 niet als pickup ter wereld. De auto was gewoon een luxueuze slee voor Londenaar Charles Lloyd-Jones. Hij reed lekker rond met de S1, totdat het tijd werd voor iets nieuws. De vliegende B kwam daarna in Australië terecht waar the Right Honourable 6th Earl of Stradbroke de auto in bezit nam.

Hij liet de wagen ombouwen bij een coachbuilder in Camperdown. De achterkant sneuvelde en er kwam een woody opbouw voor in de plaats (is dat een Bentley-ding?). De auto kreeg een banaangele laklaag en leefde tot 2012 gelukkig in Australië, maar toen kwam de terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk, waar de huidige eigenaar er kennelijk alweer vanaf wil.

Uiterlijk kan de auto wel een beetje liefde gebruiken, maar goed het is een 63-jarige werkwagen. De bijna 5 liter grote zescilinder geeft de auto in ieder geval genoeg kracht om wat grote stukken te vervoeren. Komend weekend is de veiling, waar de taxeerders tussen de £25.000 en £30.000 (tussen €30.000 en €35.000) verwachten op te halen voor de ute.