Autobahn

ZOEK DAN! Bredase verkeersaso rijdt omaatje plat

Laat alles uit uw handen vallen en kom bij de man hunt. Gisteravond, Breda: Hamdijk. Een bejaarde dame met rollator aangereden door verkeerscrimineel die daarna gewoon doorrijdt.

Wat is er mis in Noord-Brabant? Niet alleen worden er de meeste mensen doodgereden, de provincie grossiert ook in doorrijders. Gisteren was het weer zo ver in Breda. Deze totale lul van de maand (voor het gemak wint hij (m/v) ook alvast de totale lul van de maand mei award), rijdt een bejaarde dame (79!) aan en rijdt gewoon door. De auto, van het modelleke truttenschudder staat op beeld en moet schade aan de voorkant hebben.

De rijstijl rond de bocht doet eigenlijk het meest denken aan een joyrider: wie rijdt zo langzaam een knik om en maakt alsnog een "vraagtekenbocht"? Inderdaad: een bestuurder die nog niet heeft leren sturen. Het zou ook de schrikreactie van het wegrijden kunnen verklaren: 'OMG, straks moet ik dit aan papa en mama uitleggen en ik heb geen rijbewijs, wegwezen hier!'

Het slachtoffer is met gebroken heupen en een gebroken oogkas opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis. Het is te hopen dat ze weer enigszins opgelapt kan worden. In de tussentijd kunt u op zoek naar de dader, hieronder het verhaal van de politie.

Slachtoffer verkeersongeval zwaar gewond, veroorzaker doorgereden

Breda: De politie onderzoekt een ernstig verkeersongeval in Breda Noord, waarbij zondagavond een voetganger, een 79-jarige vrouw, werd aangereden en zwaar gewond raakte. De automobilist, die de aanrijding veroorzaakte, reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Vanwege de ernst van haar letsel heeft de officier van justitie besloten om camerabeelden van de aanrijding direct vrij te geven. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, anoniem tippen kan ook via 0800-7000. 

Toedracht
De politie kreeg zondag 28 april 2019 omstreeks 22.55 uur een melding van een ongeval met letsel op de Hamdijk in Breda. Het slachtoffer had een hoofdwond, ze was bij kennis maar niet goed aanspreekbaar. De automobilist die haar letsel veroorzaakt had, was doorgereden. Een van de omstanders bleek te beschikken over een camera die het ongeval had opgenomen. Daarop is te zien dat het slachtoffer met haar rollator de Hamdijk via het voetpad overstak. Vanaf de Brusselstraat kwam een auto aangereden die rechts af sloeg de Hamdijk op. Daarbij kwam de bestuurder met zijn voertuig uit op de andere weghelft waar het slachtoffer liep. Zij werd aan de voorzijde geraakt en vloog de lucht in en werd een stukje meegesleurd.Vervolgens stuurde de automobilist naar rechts. Hij reed een stukje door en stopte daarna naast een andere auto, waarbij hij even contact leek te hebben met de inzittenden daarvan. Hierna reed hij door in de richting van de Groenedijk zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. 

Letsel
Het slachtoffer raakte zwaar gewond, zij werd met een ambulance naar een ziekenhuis in Breda gebracht. Ze heeft onder meer een oogkas en haar heupen gebroken. Ze had veel bloed verloren en werd voor verdere behandeling naar de Intensive Care gebracht. 

Onderzoek
Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. De donkerkleurige auto van de veroorzaker is aan de voorzijde beschadigd. Er zijn glassplinters op de plaats van de aanrijding aangetroffen. Mogelijk wordt het voertuig aan een reparateur aangeboden. Een buurtbewoner heeft camerabeelden van het ongeval beschikbaar gesteld. Vanwege de ernst van het incident heeft de officier van justitie besloten om deze beelden vrij te geven. 

Oproep
De politie roept de veroorzaker van dit ongeval op om zich alsnog te melden. Ook getuigen van de aanrijding en andere mensen die informatie hebben over de dader of ook beschikken over relevante camerabeelden, worden verzocht zich te melden bij de politie in Breda, team Markdal op 0900-8444. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. ^KvB