Autobahn

Robin Frijns zegeviert in chaotisch en regenachtig Parijs

Robin Frijns heeft de E-prix van Parijs op zijn naam geschreven. De Nederlander hield in een regenachtig Parijs André Lotterer en Daniel Abt achter zich. De race zat vol met crashes, Full Course Yellows en Safety Cars.

Robin Frijns, die startte vanaf de derde plek, zag beide Nissans voor hem wegvallen. Oliver Rowland parkeerde zijn bolide zelf in de muur en Sebastian Buemi kende na tien minuten problemen, waardoor hij de pitstraat in moest. Daarvoor hadden Buemi en Frijns nog contact gehad en de Nederlander leek daarbij schade op te lopen, maar achteraf bleek dat slechts cosmetisch te zijn.

Daarna begon de chaos pas echt: het vooraf voorspelde noodweer kwam naar beneden in de straten van Parijs. Het zorgde direct voor een Full Course Yellow, waarin de Formule E-coureurs slechts vijftig kilometer per uur moeten rijden.

Crashspektakel

De eerste crash van velen was van Alexander Sims. De Brit verloor zijn BMW niet geheel zelf: Alexander Rowland knalde hem van de baan. Sam Bird geraakte niet veel eerder op hetzelfde punt van de baan. Stoffel Vandoorne was hiervan eveneens slachtoffer. De Belg zou uiteindelijk een vrij kleurloze race rijden. 

Niet veel later is er andermaal een Full Course Yellow: Eduardo Mortara en Alex Lynn kwamen met elkaar in contact en knalden van de baan. Niet veel later werd dit omgezet in een Safety Car. Frijns zag hierdoor een gat van ongeveer vijf seconden als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

Vlak voor tijd wordt het veld losgelaten en weer schieten er auto's van de baan. De regie kon amper bijhouden wat er allemaal gebeurde in de straten van Parijs, maar feit blijft dat Robin Frijns de E-Prix van Parijs op zijn naam heeft geschreven. André Lotterer en Daniel Abt completeren het podium.

Robin Frijns voert nu de tussenstand in het WK aan met 81 punten. André Lotterer is zijn naaste belager, de Duitser heeft 80 punten. 

Social

Op deze Koningsdag gebeurde er nog veel meer in de racewereld: zo werd er geracet in Azerbeidzjan. Zowel Max Verstappen als Nyck de Vries kwamen in actie.