Autobahn

Porsche Panamera Coupé opent jacht op BMW 8 Serie

Porsche is de afgelopen jaren vooral bezig zijn modellenaanbod in de breedte uit te breiden. Onlangs kreeg de Cayenne een ""coupé""-variant, en ook bij de Panamera zien de Duitsers mogelijkheden voor een nieuwe afgeleide.

De Panamera kreeg met zijn tweede generatie met de Sport Turismo een stationwagen-achtige variant, maar hier houdt het niet op. Om de sportieve looks extra te accentueren wil Porsche volgens de buzz de achterportieren verwijderen, en de voorste portieren velengen. Kortom: het moet een echte coupe worden, om klanten te stelen bij de 8 Serie, S-Klasse Coupe en Bentley Continental GT. Het grappige is dat BMW binnenkort met een 8 Serie Gran Coupe komt, die weer gelijkenissen vertoont met de originele Panamera.

Het geruchtje van de Panamera Coupe, met een 2+2-indeling (twee voorstoelen en twee nogal bescheiden plekjes achterin, zoals we bijvoorbeeld bij de Porsche 911 en de Toyota GT86 zien) is afkomstig van de Britpers, die het meteen maar aan Porsche's designbaas Michael Maurer voorlegt. Deze reageert netjes volgens mediatraining met een open antwoord: “As a designer there are no limits to what I can conceive. I believe it is the design department’s role to sketch and consider every model it can for the future so that we are ready should anyone wish to pursue a project. But if you are asking me to confirm if such projects are on the way then you are going to be disappointed. It is not my role to consider such things.”