Autobahn

Ford pompt $500 miljoen in Tesla-concurrent Rivian

Ford, een van de oudste autofabrikanten ter wereld, strooit de laatste tijd flink met strategische investeringen. Hun laatste zet: voor een half miljard dollar een aanmerkelijk belang in de elektrische pickup- en SUV-bouwer Rivian nemen.

Ook stokoude autofabrikanten moeten met hun tijd mee, en dus innoveren bedrijven als Daimler en Ford volop, om ook in een veranderend wereldbeeld hun plekje te kunnen claimen. Ford schijnt een van de voorlopers op het gebied van autonoom rijden te zijn, mede dankzij de overname van Argo AI, enkele jaren geleden. Dit kostte ze $1 miljard, de helft van dat bedrag wordt nu op tafel gelegd voor de 10 jaar jonge startup Rivian. Hiermee krijgt Ford echter niet het hele bedrijf, maar een minderheidsbelang. Rivian heeft weliswaar bij ons weten nog geen producten op de markt, er zit genoeg in de pijplijn. Bovendien is Rivian, dat net als Ford in de staat Michigan is gevestigd, in tien jaar tijd uitgegroeid tot een bedrijf met 750 werknemers.

Rivian plant voor 2020 een elektrische SUV (R1S) en pickup (R1T), toevallig twee producten waar Ford erg sterk op leunt. Dankzij de kapitaalinjectie kan Ford een nieuw model gaan bouwen op Rivians flexibele skateboard-platform. De samenwerking werd beklonken door bestuursvoorzitter Bill Ford en Rivian-oprichter Robert 'RJ' Scaringe. Laatstgenoemde zegt: “This strategic partnership marks another key milestone in our drive to accelerate the transition to sustainable mobility. Ford has a long-standing commitment to sustainability, with Bill Ford being one of the industry's earliest advocates, and we are excited to use our technology to get more electric vehicles on the road.

Ford zelf plande voor 2020 al een volledig elektrisch model op basis van de Mustang, met de werktitel Mach 1. Over de rest van hun elektrische inspanningen kunt u hier lezen. Rivian - dat voordat Ford instapte al Jeff Bezos van Amazon aan boord had - plant naast de twee geplande auto's volgens onofficiële bronnen nog eens zes nieuwe modellen voor 2025.

Reacties

Beffel0Bill 24-04-19 | 17:42 | 1

Mooie auto's
Mja gewicht van bijna 3 ton
Wat doet dat voor de wegenbelasting?

koeberg 24-04-19 | 19:22

Denk je dat deze wagens in Nederland gaan rijden?? Die zijn helemaal toegespitst op de Amerikaanse thuismarkt.
(en nee, ik weet niet wat dat voor de wegenbelasting doet. Die verschilt van staat tot staat)

meneerrrrrrrrrrrrrr 24-04-19 | 19:27

Concurrent, eerder een collega. Op het moment is het nog EV vs ICE wat de ICE goed aan het verliezen is.

Hiesjes 24-04-19 | 23:17 | 2

Wat ik niet snap, is dat zo veel elektrische en hybride auto's een lucht- en rolweerstand van een vrachtwagen hebben. Een aerodynamische vorm, smallere banden en je komt bijna 2x zo ver.

Johnny66 25-04-19 | 09:54

Omdat enkel een SUV de plaats biedt , onderin , om de accu''s kwijt te kunnen . En omdat we 600 km ver willen........

bitflip 25-04-19 | 13:41

Nog even en Johnny komt ontkennen dat de maan bestaat.

ZwarteDag 25-04-19 | 01:06

Met 105kwh een range van 230miles? Ech nie! Behalve dat dit ding hondslelijk is heeft het ook een mega luchtweerstand...

Reageer