Autobahn

Bewijs: vrouwen zijn gevaar op de weg

Vooral bestuursters van roze Suzuki's en Chevrolets het meeste betrokken zijn bij ongelukken. De roze auto staat bovenaan de lijst van schadeveroorzakers. Dat blijkt uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars. 

De vrijgevochten vrouwenmedia blijft keer op keer een poging doen om te bewijzen dat heren het gevaarlijkst zijn op de weg, maar nu is daar dan het definitieve bewijs hiertegen. Het Verbond van Verzekeraars deed in opdracht van de Telegraaf onderzoek naar de kleur en het merk van de auto's die het vaakst bij ongelukken betrokken zijn. En wat blijkt? De roze truttenschudder steekt er met kop en schouders bovenuit. En dan kunt u natuurlijk beweren dat niet al dat soort autootjes bestuurd worden door dames, maar als u meer dan tien heren in een roze kleine Suzuki of Chevrolet kunt opnoemen, krijgt u van ons een kratje bier.

Zelfs de onderzoekers waren verbaasd over de uitkomst van het onderzoek. Zij verwachten namelijk dat de lijst geleid zou worden door de 'snelle jongens' uit de hoek van BMW en Alfa Romeo, maar niets is minder waar. "Ik vind het opvallend dat de lijst met automerken niet wordt aangevoerd door de zogeheten ’snelle’ wagens als Alfa Romeo of BMW, maar door merken die juist ook kleinere auto’s fabriceren. Ook valt op dat het fabeltje dat rode auto’s de meeste ongelukken veroorzaken niet blijkt te kloppen," vertelt Oscar van Elferen van het Verbond aan de krant.

Relatief veilig

Volgens het onderzoek rijden er 3536 roze auto's rond in ons land, wat ervoor zorgt dat we nog redelijk veilig zijn op de openbare weg. De kans dat u zo'n brokkenpilote tegenkomt is nihil. Het is daarom meer oppassen voor de nummer twee op de lijst: de bruine auto. Deze komen met 220.221 veel vaker voor op de weg. De derde in de lijst, de crème-kleurige auto, is ook relatief weinig terug te vinden, want hiervan rijden er maar 5834 van rond.

"En van die wagens is respectievelijk 2,35%, 2,28% en 2,19% veroorzaker van een aanrijding met een andere auto. Van grijze auto’s rijden er met ruim drie miljoen stuks de meeste rond, maar daarvan dient ’slechts’ twee procent een schadeclaim in. Wat merken betreft scoren Chevrolet (2,52%), Suzuki (2,39%) en Mercedes (2,26%) het hoogst bij aanrijdingen," voegt Oscar hier nog aantoe.

Uit het onderzoek blijkt dat de bestuurder van een groene Mini het veiligst rijdt. De kleuren groen (1,60%), geel (1,77%) en oranje (1,83%) scoren het laagst in de ranglijst. Eigenaren van een Mini (1,56%), een Skoda (1,70%) of een Hyundai (1,80%) rijden het veiligst en claimen het minst vaak een schade.

Reacties

CamaroHans 24-04-19 | 17:52 | 2

Ik durf te beweren dat van verreweg de meeste roze auto's er een andere kleur op het kentekenbewijs staat genoteerd. Deze statistiek klopt naar een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voor geen meter.

issieookweer 24-04-19 | 20:50

Het gebrek aan glans op die van de foto geeft je gelijk. Zo dof is geen fabriekslakkering.

CamaroHans 25-04-19 | 00:27

Hoeveel automerken/types ken jij die roze als keuzekleur in de folder hebben staan?

Alexxxy 24-04-19 | 18:07

'Bewijs' lijkt me wat sterk uitgedrukt. Hoewel vrouwen wel relatief vaak met andere vrouwen botsen. www.faqt.nl/recent/vrouwen-vaker-brokk...

Johnny66 24-04-19 | 19:33

Minder interesse in auto''s , minder fijne en grove motoriek . Percentage wat C rijbewijs niet kan halen is ook groter dan bij mannen. Maar niets is absoluut . We hebben Sabine Smidt ook nog.

ZwarteDag 25-04-19 | 01:08 | 1

Dit weekend 2x4 dooien, allemaal mannetjes. I rest my case...

WanKwats 25-04-19 | 10:23

Vrouwen maken meer ongelukken, mannen zwaardere. En doe de groeten aan kees.

prutser83 25-04-19 | 07:55

Lies, damn lies, and statistics

83 roze auto's die schade veroorzaken (2.35%). 3 roze auto's minder en roze had op de tweede plek gestaan, 13 minder en het was procentueel net zo veel geweest als die 60.000 prutsers in een grijs mobiel.
Kweenie hoor, ik heb geen statistiek gestudeerd, maar ik zou hier toch niet al te snel conclusies aan verbinden.

Reageer