Autobahn

Michael Schumacher wilde zoon managen

Volgens Willi Weber, voormalig manager van Michael Schumacher, had Schumi grootse plannen voor zijn zoon, Mick Schumacher. Hij wilde onder andere hem managen en begeleiden in zijn racecarrière.

Mick Schumacher mag niet klagen over zijn carrière in de racewereld tot nu toe. Zijn achternaam heeft hem ongetwijfeld geholpen, maar zijn vader had hem wellicht nog veel verder kunnen helpen dan de Formule 2 waar hij nu in rijdt. Tenminste, als we de oud-manager van de racelegende mogen geloven. Hij vertelde aan Motorsport dat Michael grootste plannen had met zijn zoon. Al hield Schumacher dit tot zijn ski-ongeluk in 2013 geheim.

"Dat zou het eindresultaat van het hele verhaal zijn, hij had het geweldig gevonden. Michael weet alles over de Formule 1. Hij weet met welke teams hij moet praten en hoe het spelletje gaat, want hij heeft het allemaal zelf ervaren. Het was zijn ambitie.," aldus Willie.

Formule 1

Nu moet Mick het dus zonder zijn pa zien te doen, en dat gaat hem prima af. Hij won vorig seizoen de Formule 3 en lijkt na dit seizoen in de Formule 2 linea recta af te stomen op een stoel in de Formule 1. Daar zien ze de naam 'Schumacher' liever gisteren dan vandaag terugkeren. Daarom heeft Mick ook al mogen testrijden voor Ferrari en Alfa Romeo. 

Maar Weber denkt dat Mick het wel zwaarder heeft dan wij denken. "Mick heeft een zware last te dragen, want mensen zullen hem altijd met Michael vergelijken en zeggen dat hij vanwege zijn achternaam hetzelfde moet bereiken. Als Michael aan zijn zijde zou staan was het beeld compleet anders, maar nu representeert hij zijn vader in de ogen van de massa en dat is verkeerd."

Reacties

Duffe 19-04-19 | 18:07 | 1

Pfff wat een hysterisch hoopvol gedoe steeds om die Mick Schumacher. Ik krijg nu al genoeg van al het wanhopige wensdenken over zijn toekomstige rol in de F1. Laat die jongen gewoon zichzelf ontwikkelen en racen in welke klasse hij wil. Als hij vroeg of laat echt klaar is voor F1 zien we hem daar wel terug.

Laten we wel wezen, de enige reden dat hij zoveel aandacht krijgt en mensen hem in de F1 willen is zijn naam. Zijn rijkwaliteiten zijn tot nu toe niet slecht maar ook niet exceptioneel goed. Als hij niet de tijd en kans krijgt om zich volledig te ontwikkelen voordat hij de F1 in wordt gepusht kan het haast niet anders dan uitlopen op een fiasco met een NOG zuurdere bijsmaak aan de naam Schumacher.

Johnny66 19-04-19 | 19:32

Zo denkt hij er zelf ook over.......

owikzegmaarwat 19-04-19 | 22:10 | 4

want mensen zullen hem altijd met Michael vergelijken

niemand vergelijkt max met jos of ben ik nou gek?

Homer P. Simpson 19-04-19 | 23:04

Zou nergens op slaan inderdaad.

aero911 19-04-19 | 23:55

@Homer P. Simpson | 19-04-19 | 23:04:
Zou er ook niet op slaan want dan ben je bij Jos wel aan het verkeerde adres

Hasj_en_Wietje 20-04-19 | 14:05

Wil Max best vergelijken met Jos hoor. Max is gewoon veel beter, simpel. Die hoeft zich op dat punt sowieso niet meer te bewijzen (en Mick wat mij betreft ook niet trouwens, een goede coureur als vader is geen enkele garantie dat jij 't ook bent.). Maar laten we niet vergeten dat Jos heel goed geleerd heeft van zijn fouten en dat aan Max heeft meegegeven, dat is ook een van de redenen dat Max zo succesvol is. Qua prestaties is de vergelijking snel afgelopen en overtreft Max hem met gemak, maar qua insteek zal Jos over de loop der tijd veel geleerd hebben dat Max nog moet leren. Prima zo'n vader-zoon team.

satoer 20-04-19 | 15:28

Gezeur over Jos elke keer. Volgens mij was Jos helemaal niet zo'n slechte racer. Sowieso, iemand die in de koningsklasse mag rijden is van uitzonderlijke kwaliteit.

Reageer