Autobahn

Helsinki: alle auto's moeten dood

De Finse hoofdstad is helemaal klaar met die vierwielers in de straten. Ze moeten weg. Allemaal! En wel voor 2025.

Dat betekent overigens niet dat de straten compleet leeg zullen raken. De gemeente wil alleen de noodzaak voor het eigendom van een personenauto overbodig maken. Dit moet gebeuren door een superawesome openbaar vervoersysteem te combineren met autoverhuur en -deelprogramma's. Alle autoalternatieven worden samengevoegd in één app die voor de reiziger de snelste optie berekent. Ook betalen moet mobiel kunnen.

Nu hebben we wel vaker ambtenaren horen roeptoeteren dat het ov een uitstekend alternatief moet gaan bieden voor de auto (spoiler: het werkt niet), maar in Finland kijken ze net een stapje verder. Zo denkt de gemeente aan flexibele bussen die hun route aanpassen op de actuele vraag en het huren van zelfrijdende auto's die zichzelf voor je deur afleveren.

Problemen

Het is een ambitieus plan en hoewel we het waarderen dat ze het ov eindelijk eens de nieuwe eeuw in willen tillen, zijn we een tikje sceptisch. Voor het reizen buiten de stadsgrenzen, vakanties en als statussymbool zal de auto moeilijk vervangbaar blijven.

Daarnaast helpt het niet dat een eerste stap in dit project al enorm flopte. Onder de charmante naam Kutsuplus lanceerde Helsinki een service met personenbusjes die je kon oproepen met een app. Een taxi met meerdere passagiers dus. Met een prijs van vijf euro per rit een stuk goedkoper dan gewone taxi's, maar met meer comfort dan een traditionele bus. Intelligente software combineerde alle opgevraagde reizen in de meest efficiënte routes voor de chauffeurs. Het nadeel? De kosten knalden de pan uit. De gemeente moest 17 euro per rit toeleggen en daar kregen zelfs de koele Finnen het te warm van waardoor de stekker uit het project werd getrokken.

Weerstand

Met het falen van de Kutsuplus lijkt het overbodig maken van autobezit in 2025 compleet onmogelijk. Misschien is de streefdatum veel te vroeg gezet. Autonoom rijdende bussen zouden dezelfde service kunnen bieden, maar zullen goedkoper zijn doordat de chauffeur is wegbezuinigd. Mogelijk is het dan wel mogelijk om een rendabele busservice op te zetten, maar de techniek is nog niet zo ver.

Helsinki schetst een ideaalbeeld dat momenteel nog niet gerealiseerd kan worden. Toch hebben ze een trend te pakken die op het punt staat van doorbreken. Voor de mensenmassa waarbij de benzine niet door de aderen stroomt zal het nut van autobezit langzaam wegebben. Met die mensen in gedachten is een personenautoloos Helsinki goed mogelijk. Gelukkig zijn er veel liefhebbers die dapper weerstand zullen bieden tegen deze happy eerlijk-zullen-we-alles-delen-mentaliteit en zich hun hele leven zullen vastklampen aan autobezit. Omdat je een eigen motor wil om aan te sleutelen. Omdat je een eigen achterbank wil om op te vozen met je geheime liefde. Omdat je exact weet hoe hard jouw eigen auto door die ene lekker lange bocht kan scheuren. Omdat je je vrouw ook niet deelt.