Autobahn

Lincoln Corsair: vlotte Crossover met 280 pk

We hebben stiekem een zwak voor Lincoln, het kleine luxemerk van Ford. Het draait weliswaar weinig volume, maar transformeerde wel van ouwe-lullenmerk naar een merk met een moderne uitstraling. Hiertoe draagt de Corsair zeker bij.

Een kleine disclaimer vooraf: Lincoln wordt niet in Europa verkocht, dus u heeft precies fuck-all aan deze post, afgezien van meekrijgen wat er zoal over de grens wordt verkocht. De nieuwe Corsair - voorheen Aviator - volgt de MKC op, en is een paar maatjes kleiner dan de Navigator. Want niet elke Amerikaan wil een 8 meter lange SUV van het formaat Canyonero.

De Corsair wordt geleverd met een 2.0 viercilinder turbo (250 pk) of een 2.3 viercilinder turbo (280 pk), beide motoren kennen we uit diverse Ford-modellen. De kont kenmerkt zich door een set doorlopende achterlichten, zoals de huidige trend in autoland dicteert. Het is geen slecht gestylede auto.

Laten we tot slot even onderstaande onnavolgbare promovideo uitpluizen. Knappe vrouw #1 rijdt Corsair, en haalt vervolgens knappe vrouw #2 op van yogales. Vervolgens rijden ze met zijn tweetjes naar een markt waar ze lekkere verse groente halen. Hierna gaat de reis naar een tweedehands winkeltje waar een salontafel wordt gekocht, die dankzij de handige rails in de achterbank van de Corsair gewoon achterin past. Vervolgens worden er twee knappe jonge mannen opgepikt (vriendjes? Gewoon vrienden? Onduidelijk) die achterin instappen (maar hebben ze wel beenruimte met die salontafel achterin?), en is de volgende stop een soort van open keuken, waar de paprika en courgette aan stukjes worden gesneden, en de donkere man op de achterbank plots in een andere vrouw is veranderd. Nadat er supergezellig groente is gesneden komt de avond ten einde, en gaat knappe vrouw #1 weer naar huis in haar Corsair. Alleen. Met haar pas aangeschafte salontafel nog achterin. Denken we. Dat klinkt precies als een dag zoals wij die ook zouden beleven. 

Reacties

CamaroHans 18-04-19 | 12:24 | 1

Er zijn diverse bedrijven die, hier niet of slecht verkrijgbare, Amerikaanse auto's via de grijze import gewoon te koop aanbieden. Er is altijd een kleine groep liefhebbers die er flink wat geld voor over hebben om in iets bijzonders te rijden.

TuurlijkNiet 18-04-19 | 13:36

Zij zijn alleen onbetaalbaar in NL. Een Ford Mustang kost in de VS net geen 28.000 dollar (start prijs), in Nederland start die prijs bij zo'n 80.000 euro. Zelfs als je een 1-op-1 dollar-euro koers aanhoud, mag je bovenop de Amerikaanse prijs 21% BTW toevoegen en 10% EU import heffing. Natuurlijk komen daar de transport kosten van de VS naar Europa nog bovenop. De auto is dus al snel zo'n 40% duurder dan in de VS. En dat is dan nog zonder de BPM...

Duffe 18-04-19 | 16:07

Feitsma: je mist nog een belangrijk detail; die donkere, gender-fluid beenloze man op de achterbank begon als een vrouw bij het oppikken van de "vriendjes". Conclusie: de auto heeft een functie om vrouwen op de achterbank te veranderen in een donkere man. Handig, want iedereen weet dat vrouwen op de achterbank erg irritant kunnen zijn.

Als ik in Amerika had gewoond zou ik de auto kopen en direct daarna Lincoln aanklagen voor 300 miljard wegens false advertising als blijkt dat mijn vrouw op de achterbank niet verandert in een relaxte donkere man.

Biet 18-04-19 | 21:04

Elke SUV is per definitie een bejaardenbak, want het enige pluspunt is de ‘lekker hoge instap’. De Wagon R van de 21e eeuw. Ergo: Lincoln is nog steeds een ouwe lullen merk.

Reageer